• apel do akcjonariuszy Autor: ~lol [89.74.182.*]
    Nie pomagajcie włochom zwalać kurs! Po kiego grzyba sprzedajecie w takich cenach? włoch zwala kurs żeby w razie wykupu zaoferować najniższą mozliwą cene... Zostawcie notowania w spokoju i pozwólcie kursowi wracać tam gdzie jego miejsce czyli powyżej 10zł. Niech włoch sam blokuje tak jak na 2,1zł i niech go wybierają jak wcześniej.. a wtedy raz-dwa i będziemy wysoko
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Hooi [37.248.171.*]
    Dokładnie. Niech próbują blokować wzrosty ale daremnie i to na coraz wyższych poziomach... Jak można im pomagać zwalać kurs i jednocześnie samemu mniej zarobić to ja nie rozumiem
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Kuba [119.31.174.*]
    to nie my sprzedajemy tylko Wloch i slupy sprzedaja
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~lol [89.74.182.*]
    Tak jasne, na pewno. Im zależy na zwaleniu kursu żeby średnia z ostatnich miesięcy była jak najniższa, żeby tanio ODKUPILI na wezwaniu. Oni chcą ODKUPIĆ a nie walić w rynek. Dlatego ustawiają baton a leszcze sypią bo się boją.NIkt by nie sypał tylko skubał to kurs by rósł na 2, 3, 5zł... A jak tam dojdzie to tylko czekać bo włoch będzie musiał w ewentualnym wezwaniu dac potem minimum taką cenę jaka była średnią czyli jak nie będziemy sprzedawać to 5, 8 albo nawet 10.. wszystko zalezy od akcjonariatu, bo oni sami nie będą milionów sprzedawać tylko żeby kurs zwalić
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~ddr [37.248.221.*]
    Dla mnie nie ma znaczenia jaka średnia cena brana do wezwania bo i tak nie sprzedam.
    Przyszłość też spółki zapowiada się świetnie i ceny z przeszłości maja się nijak do moich oczekiwań wycen za kilka lat. Nie ma znaczenia jaka cenę da Gi w ewentualnym wezwaniu.
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Nowy [46.134.76.*]
    Te Słupy nie mogą mieć wiele,pozbywając się akcji utwardzają i mobilizują akcjonariat,200 tys zł wystarczy na 30 %.
    Wywalanie akcji w rynek jest dla mnie bardzo pozytywna informacją. Oby jak najwięcej.
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~lol [89.74.182.*]
    acha czyli jak będą kontynuowali swoją politykę z oststnich 3-4 lat bo się da i mogą, to Ci to odpowiada? Jak będą ukrywać zyski i zasłaniać się zadłużeniem w spółce matce? Jak za 10 lat bedzie GIG za 1,60 to jest spoko? Ja tak nie uważam.
    Na razie chcą zejść z giełdy. Na masowanie bilansów nie masz wpływu, tylko droga sądowa.
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Nowy [46.134.76.*]
    Póki co komunikatów nie było, GIG też nie może sobie upłynniac akcji ale z pewnością są słupy które przy odpowiednim popycie będą schładzać z oo drugiej strony pozbywają się akcji, dokupywać poczekajmy na raport porównanie do GPP pokazuje że coś jest nie tak z księgowaniem na Polski rynek.
    GPP pokazuje ile ten rynek jest mniej więcej warty. Asymetria sił mniejszościowych do Włochów zmienia spór w kopanie się z koniem. Gzy się nie żalą.
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Kuba [119.31.174.*]
    exactly. dlatego irytują mnie komentarze o "fajnym" wezwaniu za 2-3zł. GPP jest 60zl, to GI min 30-40. Za 15zł pomysle co zrobić, ale <15 won
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Tomas [188.147.0.*]
    Dokładnie tak. W lutym zeszłego roku mogli mieć wszystkie akcje za bezcen, teraz niech płacą "naszą" cenę
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~lol [31.11.215.*]
    Tylko jak ich zmusisz, żeby to zrobili? Obawiam się, że nie dadzą więcej niż muszą czyli średnia z 6 miesięcy.. Chyba, że coś się zmieniło i albo będą chcieli to szybko zakończyć albo ...?
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~InaczejSięNieDa [38.75.136.*]
    Dla tych co kupowali z emisji po1.45zł muszą dac jakąś zachętę w postaci premii. A ile, któż to wie ?
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Nowy [83.26.190.*]
    Zapomnijcie o wezwaniu tu trzeba pompować kurs inaczej oni wygrają, wysoki kurs gwarantuje w sobie i premie i oddala ściągnięcie z GPW a z czasem i dywidendę może zaczną płacić.Jeszcze raz delisting na ich warunkach to porażka dla akcjonariuszy.Ja chciałbym mieć taką spółkę w swoim portfelu z dobrą wycena, notowaną i jeszcze dzieląca się zyskiem.
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Lol [37.47.145.*]
    No to nic tylko czekać aż się kurs sam napompuje
  • Re: apel do akcjonariuszy Autor: ~Nowy [5.184.212.*]
    Wnet będą wyniki zysk mnie mało interesuje ale przychody tak może coś o planach wspomną.
[x]
GIGROUP 1,49% 2,05 2025-07-23 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.