• WIADOMOść DNIA Autor: ~coleman [83.26.159.*]
    Wiadomości dnia
    Blue Tax Group: Oświadczenie Prezesa Zarządu o czasowej niezbywalności akcji Spółki
    Jeden z głównych akcjonariuszy Spółki Blue Tax Group S.A. - Mirosław Stanisławski, Prezes Zarządu Spółki, która od blisko 17 lat zajmuje się outsourcingiem usług finansowo-księgowych dla sektora MŚP, 10. stycznia br. złożył oświadczenie dotyczące ograniczenia zbywalności wszystkich posiadanych akcji Spółki Blue Tax Group S.A. serii A i serii B na okres 36 miesięcy od dnia złożenia oświadczenia, czyli obowiązujące do 10 stycznia 2012 roku.

Do tej pory akcjonariusz Mirosław Stanisławski - Prezes Zarządu Blue Tax Group S.A. posiada 12 700 000 (dwanaście milionów siedemset tysięcy) akcji serii A oraz 12 500 000 (dwanaście milionów pięćset tysięcy) akcji serii B. Stanowi to 35 % udziału w kapitale zakładowym oraz 39,56% udziału w ogólnej liczbie głosów podczas Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy.

Złożenie oświadczenia ograniczającego zbywalność akcji firmy Blue Tax Group S.A. nie przeniesie własności części bądź całości posiadanego pakietu akcji na rzecz innej osoby.

"W 2009 roku planujemy zintensyfikować działania związane z naszym głównym celem strategii, czyli budową Sieci Partnerskiej Blue Tax Group S.A. Do 2012 roku planujemy pozyskać nowych franczyzobiorców, którzy wesprą nasze działania zmierzające do konsolidacji rynku outsourcingu usług księgowych i doradczo-finansowych. Sukcesywnie dążymy również do rozbudowy naszej oferty dla małych i średnich przedsiębiorstw. Wszystkie nasze działania zmierzają do powiększenia wartości spółki" - poinformował Mirosław Stanisławski, Prezes Zarządu Blue Tax Group S.A.

Blue Tax Group S.A. działa na rynku outsourcingu usług finansowo-księgowych od 1992 roku. Łącząc wieloletnie doświadczenie i ekspercką wiedzę z zakresu szeroko pojętego doradztwa gospodarczego Spółka rozpoczęła budowę pierwszej w Polsce sieci franczyzowej skupiającej centra kompleksowej obsługi małych i średnich przedsiębiorstw.

Pakiet usług Blue Tax Group S.A. obejmuje: obsługę ewidencyjno-księgową, obsługę zagadnień kadrowo-płacowych, doradztwo podatkowe, doradztwo prawno-gospodarcze, doradztwo z zakresu pozyskania funduszy europejskich, doradztwo finansowe, doradztwo personalne i szkolenia.
    Od 6 lutego 2008 roku Blue Tax Group S.A. jest notowana na alternatywnym rynku GPW w Warszawie NewConnect

Źródło: Blue Tax Group
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~Futrzak [79.186.172.*]
    Pozdrawiam najwiekszego kretyna tego forum pana Colemana , no i oczywiście nie zapominam o pozdrowieniach dla jego kumpla pana Zdezorientowango, autorów jednej z najgorętszych konwersacji na forum Blue Tax Group. To była wymiana doświadczeń. Jeszcze raz gorące pozdrowienia dla obu panów.
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~coleman [83.26.159.*]
    Zastanawiam się tylko nad tym panem dlaczego on tak nienawidzi innych ludzi skąd u niego tyle jadu !!! cieszy się z krzywdy drugiego człowieka,jak tracimy pieniądze to mu sprawia to przyjemność.A może on samotny nie ma żadnych przyjaciół i desperacko próbują zwrócić na siebie uwagę osobiście żal mi go.

• Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~adam34t [83.25.229.*]
    Pamietam Wasze wymiany zdań i o ile sobie przypominam to Pan Panie Futrzak wyrażał stonowane opinie na temat Bluetax z pozytywną przyszłością, natomiast ten Coleman naganiał i na spadki i na wzrosty. Przyznał się w którymś z wątków, że jak chciał kupić akcje to pluł na firmę i odwrotnie. Teraz to chyba posiada akcje, bo wyszukał pozytywne info.
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~coleman [83.26.159.*]
    co panie adamie34t żal dupę ściska ,że ożeniłeś się z akcjami na kilka lat i jeszcze nie wiadomo czy na nich zarobisz. Wiesz co nas różni, to że jak kurs będzie po 18gr to ja będę 60procent do przodu a Ty 60 procent do tyłu., także odpowiedz sobie szczerze komu bardziej zależało i jak to się stało że dziś mamy 16gr. Jeżeli sytuacja przez najbliższe tygodnie się nie poprawi, a nie poprawi się na pewno, posłuchaj czasami co mówią w telewizji mądrzejsi od Ciebie, a nie tylko żyjesz marzeniami typu za kilka lat tyle albo tyle, (skąd ty cymbale możesz wiedzieć co będzie za kilka lat?), to Ty będziesz siedział przed kompem ze stoperanem i na samym dole wywalał swoje akcyjki licząc ile zostało Ci ze swoich oszczędności. Podaj przykład gdzie ja plułem na firmę .
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~adam34t [83.25.229.*]
    W telewizji są mądrzejsi? ciekawa teoria, gdybym tych mądrali słuchał, to dziś bym był bankrutem. Z tobą polemizować nie bedę, bo do pięt mi nie dorastasz. Ja jednak nigdy nie zachowywałem sie jak przygłup naganiając raz na spadki raz na zwyżki, tylko po to aby zarobić kilka złotych. A czy ja mam tą spółkę, czy nie i za ile kupowałem, czy też sprzedawałem - nic ci do tego. Nie chce mi się teraz szukać i cytować twoich głupkowatych wypowiedzi, bo są rzeczy milsze, które mogę teraz robić. Jak sie komuś chce szukać, to proszę poczytać co ten ... wypisywał, wystarczy poczytać coś smarował wcześniej. Pamietam jak pisałeś, że skupisz ... a zresztą po co sie zniżć do twojego poziomu. Już kiedyś cie prosiłem żebyś nie pisał tu więcej. Dobrze, że bluetax w moim portfelu to tylko ułamek wartości, bo z tej perspektywy mogę się trochę pośmiać jak prubujesz znowu parę groszy ugrać.
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~Futrzak [79.186.156.*]
    Znów dowiodłeś panie Coleman żeś kretyn nad kretynami. Ja tykam się na forum tylko kretynów i dlatego czepiam się tylko pana i pańskiego kolegi.Co dziwne to piszesz podobnie jak twój kolega Zdezorientowany. On tak samo pisał kiedyś, że jak odkupi akcje po 8 groszy, a potem jak kurs będzie po 13 grosze to on będzie 60% do przodu. No i gdzie jest teraz pan Zdezorientowany. On tez pisał , że jest to pewne. Panie kolego Coleman uważasz, że w telewizji mądrzejsi od nas i mamy sie ich słuchać. To dlaczego nie byli tacy mądrzy dwa lata temu i nie trąbili wtedy o kryzysie, tylko teraz ujadają. Ano dlatego, że jak to pan piszesz, ci mądrzejsi od nas wiedzą tyle samo co my, a być może nawet mniej bo opierają się na suchych faktach , a giełda panie Coleman nie opiera się na suchych faktach i czasami zachowuje się nieracjonalnie. Więc nie pisz pan panie Coleman, że na pewno bo pewne jest tylko to , żeś pan kretyn i tyle. Ja mam takie samo zdanie jak kolega Adam, i należę do inwestorów , a nie graczy i mam zamiar czekać właśnie co najmniej kilka lat. To że pan sprzedasz swoje akcje po 25, czy nawet 30 gorszy to ani mnie ziębi, ani grzeje, ale wątpię żebyś pan wytrzymał do tej ceny. Pewnie sprzedasz pan po 20 groszy ciesząc się jakbyś wygrał 6 w LOTTO. Dam jednak panu dobrą radę, naucz się pan czytać i patrzeć szerzej na dane spółki i miej więcej cierpliwości i opieraj się na sobie a nie na mądralińskich z telewizji.
  • ALE MOŻE ZASTAWIĆ!!!!! Autor: ~baniak [83.31.223.*]
    jw
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~Futrzak [83.8.192.*]
    Większość tych tak zwanych osobistości co uważają się za takich mądrych i polskich mądralińskich i zagranicznych mądralińskich wypowiada się teraz w mediach wygłaszając swoje teorie na temat jak to jest żle. Media nakręcają spiralę strachu i zabawa trwa. Często słyszę stwierdzenia, że to załamanie się rynku nieruchomości w Stanach rozpoczęło ten kryzys i ten własnie rynek je zakończy. Początek ma dać ustabilizowanie się cen nieruchomości. Ciekawe dlaczego tak bez echa, bez takiego nagłaśniania jak kasandryczne przepowieści wielkich osobistości przechodzą dane , które tak naprawdę właśnie pokazują , że coś się dzieje lepszego w tym segmencie.Indeks wniosków o kredyt hipoteczny wzrósł najmocniej od kilku lat (co prawda to tylko wnioski), a oprocentowanie 30- letnich kredytów spadło do poziomu najniższego od prawie 40 lat. Kiedyś nastąpi ten moment odbicia, ale wielcy mądralińscy musza się teraz mądrować, a tak naprawdę za kilka, kilkanaście miesięcy nikt nie będzie pamiętał ich mądrości, oprócz tych co oczywiście trafią i ich będzie się podawać za guru. Dla mnie jest to smieszna zabawa z drobnymi inwestorami. Ich mądrowanie (mądralińskich) nagłosnione przez media nie pomaga w wyjściu z kryzysu , ale wręcz przedłuża ten kryzys, ale panowie mądralińscy chyba tego nie zauważają , przezież musza mieć sowje pięć minut, bo jeżeli trafią z prognozą to może osiągną awans, a to jest teraz dla nich najważniejsze.
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~coleman [83.26.130.*]
    Futrzak -co myślisz o tym

Zdaniem Prof. Obłoja niestety są tylko dwie strategie biznesowe wobec kryzysu. Jedna to "cash is king" - należy obcinać koszty, inwestycje, redukować co się da w trosce o zasoby gotówkowe i płynność firmy. To strategia bezpieczniejsza. Druga strategia to "inwestujemy w oczekiwaniu na odbicie", bo kto rozwinie się teraz ten wygra w czasie kolejnego okresu dobrej koniunktury - o ile do tych dobrych czasów dotrwa. ;-) Druga strategia wymaga większej tolerancji na ryzyko i silnych nerwów, bo jest dużo mniej bezpieczna.

Wiemy jaką strategię wybrał BTG -czy dotrwa dobrych czasów jw.
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~adam34t [83.25.214.*]
    No widzisz chłopie potrafisz coś z sensem napisać, mam nadzieje, że nie bedziesz już wiecej błaznował. Pozdrawiam
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~Futrzak [79.186.160.*]
    Coś nam ubyło samochodzików, ciekawe co się z nimi stało.
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: ~mati [83.16.197.*]
    coś nam fast finance ładnie ruszył może i na Blue coś się święci, kolejne super info dzisiaj mamy
  • Re: WIADOMOść DNIA Autor: tadek997 [89.76.236.*]
    5 umów podpisanych w ciągu 8 dni, noo to jest wynik nie powiem.
    Starają się chłopaki.
[x]
BELEAF 0,00% 3,06 2025-11-06 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.