Liczyłbym to raczej w miesiącach, ale ja mogę poczekać nawet 2 lata. Zarobiłem tu 3x, zarobię i czwarty:)
Nawet jak zejdą do 0,6x i będą chętni oddać większy pakiet podwajam udziały, haha. Ale na to daje max 5%szans.
Dnia 2023-09-19 o godz. 13:40 ~Vincent napisał(a): > Liczyłbym to raczej w miesiącach, ale ja mogę poczekać nawet 2 lata. Zarobiłem tu 3x, zarobię i czwarty:) > > Nawet jak zejdą do 0,6x i będą chętni oddać większy pakiet podwajam udziały, haha. Ale na to daje max 5%szans.
Buahahahaha kupiłeś za 4,85 i trzymasz do teraz. Zobacz sobie id.io.to jaki jest kurs! Tak właśnie zarobiłeś. Żebrzesz cały czas o wzrosty. W jednym masz rację faktycznie poczekasz 2 lata żeby zobaczyć że kurs nadal jest około 1 zł/
Z wielką radością i ulgą przekazujemy Państwu w dniu dzisiejszym skonsolidowane sprawozdanie finansowe Grupy Kapitałowej PGF SA. Była to dla nas kwestia priorytetowa, jednak ze względu na złożoność sprawy i liczne perturbacje, termin znacząco się przesunął. Spółki z Grupy Kapitałowej nie były przygotowane do sporządzenia tej konsolidacji, jednak chcąc wywiązaćsię z zaleceń Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego, musieliśmy dołożyć wszelkich starań, aby w jak najszybszym czasie sprostać temu wyzwaniu. W tym miejscu chcielibyśmy podziękować wszystkim osobom zaangażowanym w ten proces za trud jaki wniosły w przygotowanie tego sprawozdania. Rok 2022 był dla całej Grupy Kapitałowej bardzo trudny, co przejawia się wprezentowanych wynikach. Liczne zmiany jakie nastąpiły w tym roku, pozwalają jednak patrzeć zdużym optymizmem w przyszłość. Pojawienie się nowego akcjonariusza – singapurskiego funduszu 2ND Square, oraz idące za tym zmiany w Zarządzie i Radzie Nadzorczej firmy, pozwoliły na obranie nowych kierunków. Wierzymy, że nasze działania oraz współpraca z renomowanymi firmami takimi jak CBRE GWS, z którym zawarto umowę ramową o współpracy w zakresie realizacji usług OZE, przyniosą wymierne efekty w najbliższych miesiącach. Aktualnie w skład PGF Polska Grupa Fotowoltaiczna wchodzi 13 firm. Warto zauważyć i podkreślić sukcesy części z nich. W ostatnich miesiącach zawiązano konsorcjum, którego umowa przewiduje produkcję i wykorzystanie systemów lądowych trałów współpracujących z bezzałogowymi statkami powietrznymi, do rozminowywania terenu. Spółka Sundragon, zdobywa sukcesywnie kolejne zamówienia i rozwija współpracę z zagranicznymi partnerami. Bardzo dobre perspektywy stoją przed spółką K500, która nieustannie rozszerza swoją bazę odbiorców także tych zagranicznych, produkując wysokiej jakości elementy konstrukcyjne do instalacji fotowoltaicznych. Warto wspomnieć o LionPower, który realizuje zlecenia na instalacje i budowę farm fotowoltaicznych, pracując m.in. dla Grupy Tauron. Naszym celem jest stworzenie silnej firmy opartej na solidnych podstawach, takichj ak skoncentrowane działania, kompetencje, technologia i kapitał. Niestabilny rynek na jakim działamy (dynamicznie zmieniające się ceny, interwencjonizm państwowy) z wielu względów jest dla nas korzystny. Nasi Klienci potrzebują stabilizacji a w szczególności gwarancji utrzymania swoich zdolności produkcyjnych przy z góry znanych kosztach energii i produkcji. My takie gwarancje chcemy oferować naszym Klientom. Seria korzystnych przemian w PGF Polska Grupa Fotowoltaiczna nie mogłaby zaistnieć bez zaangażowanych pracowników, lojalnych klientów oraz stałych partnerów biznesowych. Nie zapominamy również o naszych akcjonariuszach. Naszym zobowiązaniem jest nadal intensywnie pracować, aby te pozytywne zmiany były kontynuowanei przyczyniały się do wzrostu wartości Szanowni Państwo,
Z wielką radością i ulgą przekazujemy Państwu w dniu dzisiejszym skonsolidowane sprawozdanie finansowe Grupy Kapitałowej PGF SA. Była to dla nas kwestia priorytetowa, jednak ze względu na złożoność sprawy i liczne perturbacje, termin znacząco się przesunął. Spółki z Grupy Kapitałowej nie były przygotowane do sporządzenia tej konsolidacji, jednak chcąc wywiązaćsię z zaleceń Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego, musieliśmy dołożyć wszelkich starań, aby w jak najszybszym czasie sprostać temu wyzwaniu. W tym miejscu chcielibyśmy podziękować wszystkim osobom zaangażowanym w ten proces za trud jaki wniosły w przygotowanie tego sprawozdania. Rok 2022 był dla całej Grupy Kapitałowej bardzo trudny, co przejawia się wprezentowanych wynikach. Liczne zmiany jakie nastąpiły w tym roku, pozwalają jednak patrzeć zdużym optymizmem w przyszłość. Pojawienie się nowego akcjonariusza – singapurskiego funduszu 2ND Square, oraz idące za tym zmiany w Zarządzie i Radzie Nadzorczej firmy, pozwoliły na obranie nowych kierunków. Wierzymy, że nasze działania oraz współpraca z renomowanymi firmami takimi jak CBRE GWS, z którym zawarto umowę ramową o współpracy w zakresie realizacji usług OZE, przyniosą wymierne efekty w najbliższych miesiącach. Aktualnie w skład PGF Polska Grupa Fotowoltaiczna wchodzi 13 firm. Warto zauważyć i podkreślić sukcesy części z nich. W ostatnich miesiącach zawiązano konsorcjum, którego umowa przewiduje produkcję i wykorzystanie systemów lądowych trałów współpracujących z bezzałogowymi statkami powietrznymi, do rozminowywania terenu. Spółka Sundragon, zdobywa sukcesywnie kolejne zamówienia i rozwija współpracę z zagranicznymi partnerami. Bardzo dobre perspektywy stoją przed spółką K500, która nieustannie rozszerza swoją bazę odbiorców także tych zagranicznych, produkując wysokiej jakości elementy konstrukcyjne do instalacji fotowoltaicznych. Warto wspomnieć o LionPower, który realizuje zlecenia na instalacje i budowę farm fotowoltaicznych, pracując m.in. dla Grupy Tauron. Naszym celem jest stworzenie silnej firmy opartej na solidnych podstawach, takichj ak skoncentrowane działania, kompetencje, technologia i kapitał. Niestabilny rynek na jakim działamy (dynamicznie zmieniające się ceny, interwencjonizm państwowy) z wielu względów jest dla nas korzystny. Nasi Klienci potrzebują stabilizacji a w szczególności gwarancji utrzymania swoich zdolności produkcyjnych przy z góry znanych kosztach energii i produkcji. My takie gwarancje chcemy oferować naszym Klientom. Seria korzystnych przemian w PGF Polska Grupa Fotowoltaiczna nie mogłaby zaistnieć bez zaangażowanych pracowników, lojalnych klientów oraz stałych partnerów biznesowych. Nie zapominamy również o naszych akcjonariuszach. Naszym zobowiązaniem jest nadal intensywnie pracować, aby te pozytywne zmiany były kontynuowanei przyczyniały się do wzrostu wartości rynkowej całej grupy. Mam głęboką pewność, że PGF Polska Grupa Fotowoltaiczna powinna dołączyć do elitarnego grona spółek, które są stabilne i wykazują trwałą rentowność. Wyrażam życzenia tego sukcesu naszym inwestorom i pracownikom.
I prośba Vincent, boś sprawny w kopiowaniu i nawet list potrafisz skopiować. Jesli możesz to znajdz mi połaczenie na 16 listopada samolotem /nie statkiem/ z Cagliari do Porto
Dnia 2023-09-19 o godz. 14:34 prawnuk napisał(a): > I prośba Vincent, boś sprawny w kopiowaniu i nawet list potrafisz skopiować. > Jesli możesz to znajdz mi połaczenie na 16 listopada > samolotem /nie statkiem/ z Cagliari do Porto
Buahahaha jaki to jest imbecyl aż spadłem z fotele ze śmiechu. Znowu mu prezes w "preambule" wyjaśnił. Ale mamy tu kabaret z tych dwóch idi.otów a kurs jaki był taki jest juz kolejny rok.
prawnuk to specjalnie dla ciebie, bo piałeś niedawno, że biegły nie podpisze raportu i spka nic nie robi. Ale tak to jest jak się jest markotny staruszkiem. Chociaż kierunki wybierasz dobre, haha choć ty to raczej na Berdyczów! Statkiem czy samolotem:) ?
a wynika to z doświadczeń. Jak się zastalowi/ pgf przestaje coś podobać w jakieś spółce, wywalą tyle akcji ile sie dało, to dają np raport bez biegłego.
Podawać przykłady?
Ty budujesz SUKCES, że firma 100 dni po terminie PRAWNYM przedstawia raport
Tłumaczy tam, kiedy zatrudnią w pgf kogoś, kto będzie umiał wynająć posiadane hale, powiedzmy za 1000 euro rocznie?
A to że na życzenie KNF po raz pierwszy (nowe przepisy) musiała skonsolidować 13 spółek i musiał to klepnąć biegły rewident to staruszek nie odnotował?
A może odnotował, że jest nowy udziałowiec i to już nie stary Zastal?
office z excelem do firmy to jakieś 2000 zł /choć nie wiem/, konsolidacja, gdy nie ma scisłych powiązań produktowych - jest do zrobienia PRAWIE automatem, by zrobić opis do tego - 2 dni
biegły siedzi nad tym 2 dni, a potem 2 tygodnie
naprawdę - robisz to co pis w sprawie linii Wisły - opublikowali plan Kaczyńskich, nazywając go planem Tuska.
Vincent po co piszesz z tym przygłupem? On nadal myśli że PGF jest w rękach Zalewskiego i Omegii :)
zatrzymał się mentalnie w dniu w którym go wyd...mali na obligach Molmedica. A że nie ma żadnej roboty to siedzi w domu na zasiłku i produkuje posty na bankierze.
Przykro się patrzy na takich przegranych ludzi .. no ale. Jak się nie znasz na instrumentach finansowych to się w to nie baw. Dla prawnuka to max lokata. Tyle że już nie ma z czego jej załozyc ...
Dnia 2023-09-19 o godz. 18:44 ~oze napisał(a): > Zbierzemy tą resztkę od szorta i jazda na nowe ATH
Faktycznie cyrk i dwa clowny w nim Farmzaon0,75 i Vincenciłeb.
To dlaczego przygłupie nie zbierasz? I który to już raz bajdurzenie o ostatecznym odleszczaniu? Wstydu nie masz tak się kompromitować. Co 3 miesiące to samo py.erd.ole.nie o rewelacyjnym espi potem o super nadchodzącym raporcie i jeździe na 10 zł a gdy jak zwykle kurs pikuje poniżej 1 zł to "ostateczne odleszczanie", "super że spadło bo uśrednię" "to wszystko przez tych co zohydzają spółkę" etc etc etc. I w kółko ten sam rzyg i bełkot półgłówka powieszonego na haku , I jeszcze o przekładaniu wajchy przez masonów, żydów i cyklistów. Kolejna powtórka cyklu już w listopadzie.
Excelem chcesz zrobić raport??? Weź się nie ośmieszaj staruszku. Prawnuk nie wiem gdzie ty praktykowałeś, ale mam nadzieję że w Bocwanie też sa podstawowe zasady księgowości, plany kont a nie tabele excelowe. Kompromitujesz się tu od lat swoimi "kompetencjami" , ale teraz to do. ś jak dzik w sosnę. Pobiłeś samego wodza w tym, że nikt mu nie będzie mówił, że białe jest białe a czarne jest czarne.
To już nie te czasy i miejsce staruszku, że na jednym gwoździu przybijasz przychody, na drugim koszty. W tym kraju sama ustawa o VAT ma ponad 300 stron, hahaha
A uzgodnienia z biegły i trwają tygodniami, hahaha Oczywiście wszystko do zrobienia, tylko nie excelem:)
Ale wiem ty Mac Gywer.. i twoje analizy dla szefa ogarnęły by to w tydzień excelem, hahaha
Ty się kurviu bez błędu podpisać nie potrafisz i czyjąś wiedzę będziesz negował? "Bocwana" buahahah Idio.to bez szkoły Botswana! Botswana - tak się ten kraj nazywa. Ale pewnie ci znowu telefon poprawił prawda. Ty imbecylu nie skończyłeś podstawówki, w życiu ani jednej książki nie przeczytałeś i pouczasz prawnuka? Podstaw bilansu nie znasz. Nie wiesz czym są "Przychody Finansowe" Prezes ci musi w "preambule" tłumaczyć co jest w bilansie. Pluję ci w pyski śmieciu z ławki w parku przy ulicy Bytomskiej w niemieckim Myslowitz.
ssij łachu z pod Radomia i się nie w.. j ormowcu jak dorośli rozmawiają. I tak nikt cie nie czyta wydymańcu bydgoskich. Jbała cie mafia a ty im płaciłeś. Większego krwiszona nie ma, by płacić za chanie, hahaha
Dnia 2023-09-19 o godz. 22:37 ~Haha napisał(a): > ssij łachu z pod Radomia i się nie w.. j ormowcu jak dorośli rozmawiają. I tak nikt cie nie czyta wydymańcu bydgoskich. Jbała cie mafia a ty im płaciłeś. Większego krwiszona nie ma, by płacić za chanie, hahaha
Ty mnie kurffo wysrana (bo porodem tego nazwać nie można) przez prostytutkę garnizonową czytasz. Czytasz z wypiekami na ryju do tego stopnia że nawet się przelogować na drugie IP musiałeś. I co ci się tak łapy trzęsą, że w klawiaturę nie trafiasz? Powtarzam pluję ci centralnie w ten szczurzy pysk. Jak Niemcy wrócą do swojej własności w Myslowitz to cię śmieciu ruski przez komin puszczą. I nie z pod tylko spod pyer.dol.ony nieuku z "bocwany"
kiedyś sąsiad był na jakimś safari i mi przywiózł mięso i kiełbasę z antylopy...... pewnie dobre, na pewno lepsze od sera z mleka z reniferki.... bo to obrzydliwe było. a i polecam coś o rewizji poczytać. bodaj od prawie ćwierć wieku "biegły' to instytucja, a nie osoba. spokojnie może to być 20 osób
rachunek marż i umiesz zrobić krąg by się zgadzał z ksiegowością?
Obstawiam, że nie wiesz o czym piszę, i nie wiesz ile jest tych marż ;-) i po której krąg się ma zgadzać
Wiesz
miałem/ mam kolegę co to robił pierwsze osieciowania w Polsce. Zawsze jak mówiliśmy o poziomie forum internetowego, to opowiadał, że on czasem też lubi, popisać.
kiedyś się dowiedział, że wszystko żle robi, i nic nie potrafi, a na pewno się nie zna.
Był wtedy zaangażowany w osieciowanie największej fabryki w Polsce ..... Ja tu czasami sie czuję równie komicznie
Tzn wiem, że biznesy zastalu są bardziej skomplikowane niż wyprawa nocą na Słońce - więc wielki szacunek, że im się po 100 dniach udało. Fakt obecne terminy są mało logiczne, ale nikt spółkom córkom nie zabrania składać raportu w styczniu. Zakazu nie ma. Choć przed końcem marca bywa trudne.
Ale na koniec anegdota - mam kumpla,l który robił wielkie markety w Polsce. kiedyś zmieli wymogi architektoniczne /projekt byl oczywiście polski, tzn architekt z Polski podbijał za powiedzmy 40.000 franków/. Było wiele zmian, chłopak przyniósł robotę, po kontroli szef go wezwał, i powiedział ; z jakiego słownika zrobiłeś tłumaczenie na polski, bo nie ma żadnego błędu. Chłopak odpowiedział: słownika nie można kupić, ani wypożyczać nie będzie, bo ma go w łóżku. Tak by ci smutno nie było.......
Obroty dziś wielkie - prawie milion bez 960 tysięcy
a różdzki Harego Potera do tego kręgu nie potrzeba?Haha
I rzuć te kręgi biegłem, haha
Dzisiaj w małej firmie księgowa przytula 15-20k na rękę, a w każdej z nich są osoby w tym inżynierowie, którzy znając excela na wskroś a nie biorą połowy tej kwoty. Taki kraj i prawo fiskalne Ja nikogo nie pouczam, ale jest granica przyzwoitości w pisaniu bzdur (nie dotyczy PISormowca jamnika).
I co ma okablowanie strukturalne do księgowości, konsolidacji?
masz tam podane WYNAGRODZENIA. Jeśli dobrze widzę - szef rady nadzorczej zarobił 3000 zł netto. nie chce mi się tego aż tak dokładnie czytać, i nie wiem czy ROCZNIE czy MIESIĘCZNIE
Logika podpowiada, że miesiecznie; choć tabelka wyżej - że rocznie.....
Prezes zarządu 8.000 zł brutto.
Ja nigdy w życiu tyle nie zarabiałem, tzn po denominacji miałem chyba 6400 /czyli 7400 brutto, bo nie było ZUSu/, ale miałem do tego stały dodatek w wysokości minimalnej, plus dwa tipy rocznie co - tylko z pensji podstawowej daje wiecej niż te 8.000 miesiecznie wiec nie opowiadaj, że w firmie, w której cały zarząd i rada ma ok 10.000 zł na miesiać, ma księgową zarabiajacą 20-25K. Księgowość w firmie o obrotach PGF może robić ktokolwiek z uprawnieniami jako FUCHA za 1000 zł na miesiąc. I obstawiam, że tak wlaśnie tu jest.
PS. Ta struktura ma charakter społecznikowski. Np w Molmedica Prezes pracował za darmo w ostatnim roku, a we wcześniejszym chyba za 6000 zł przez cały rok. Ja bym za takie pieniądze do sprzątania liści na parkingu nie zatrudnił. A wiesz dlaczego? Jak byłem młody, to firma oszczedzała na sprzątaniu. Miałem brudne drzwi - poprosiłem panią od sprzątania o ich wymycie. Wymyła oczywiście od środka..... więc musiałem iść i poprosić, że z 2 strony też prosze wymyć.
Tani pracownik albo nic nie robi albo trzeba za nim chodzić i tłumaczyć
Dnia 2023-09-19 o godz. 22:44 prawnuk napisał(a): > rachunek marż i umiesz zrobić krąg by się zgadzał z ksiegowością? > > Obstawiam, że nie wiesz o czym piszę, i nie wiesz ile jest tych marż ;-) i po której krąg się ma zgadzać > > Wiesz > > miałem/ mam kolegę co to robił pierwsze osieciowania w Polsce. > Zawsze jak mówiliśmy o poziomie forum internetowego, to opowiadał, że on czasem też lubi, popisać. > > kiedyś się dowiedział, że wszystko żle robi, i nic nie potrafi, a na pewno się nie zna. > > Był wtedy zaangażowany w osieciowanie największej fabryki w Polsce ..... > Ja tu czasami sie czuję równie komicznie > > Tzn wiem, że biznesy zastalu są bardziej skomplikowane niż wyprawa nocą na Słońce - więc wielki szacunek, że im się po 100 dniach udało. > Fakt obecne terminy są mało logiczne, ale nikt spółkom córkom nie zabrania składać raportu w styczniu. Zakazu nie ma. Choć przed końcem marca bywa trudne. > > Ale na koniec anegdota - mam kumpla,l który robił wielkie markety w Polsce. kiedyś zmieli wymogi architektoniczne /projekt byl oczywiście polski, tzn architekt z Polski podbijał za powiedzmy 40.000 franków/. Było wiele zmian, chłopak przyniósł robotę, > po kontroli szef go wezwał, i powiedział ; z jakiego słownika zrobiłeś tłumaczenie na polski, bo nie ma żadnego błędu. Chłopak odpowiedział: słownika nie można kupić, ani wypożyczać nie będzie, bo ma go w łóżku. > Tak by ci smutno nie było....... > > Obroty dziś wielkie - prawie milion bez 960 tysięcy
Mięso z antylopy? Ja tutaj serwuję bitki z "clowna z bocwany"
Pisormowiec podradomski piesek i helmut Dyktando moniitorsądowy już się kręcą koło przyrodzenia Vincenta:) Spokojnie pajtasie nie pchać się, na kolana i czekać haha
Dnia 2023-09-19 o godz. 16:13 ~odp napisał(a): > Pisormowiec podradomski piesek i helmut Dyktando moniitorsądowy już się kręcą koło przyrodzenia Vincenta:) Spokojnie pajtasie nie pchać się, na kolana i czekać haha
Homoseksualne ścierwo kręcisz to się ty koło drzewa o którym tak chętnie zawsze piszesz. Z sznurem w ręku się już kręcisz. Ścierwo odtrąbiło sukces bo zawieszone dziadostwo wróciło do notowań. Oczywiście świeci się na czerwono -6,88% ale ścierwo widzi zielony podobnie jak na tutejszym truchle ścierwo skacze z radości bo nie zeszło do 0,7. Ty jesteś cioto tak żałosna że to nawet nie jest opisywalne.
Dnia 2023-09-19 o godz. 12:41 ~Vincent napisał(a): > Po wznowienie notowań PGF, cała grupa na zielono:) Niedowiarki będą przecierać oczy.
Buahahahah Bocwana Clown ty to daltonista jesteś! Przecieranie oczu chyba nie pomoże. To było pewne, że jak Bocwana Clown napisze, że coś będzie rosło to nastąpi od razu spadek.
Dnia 2023-09-19 o godz. 12:41 ~Vincent napisał(a): > Po wznowienie notowań PGF, cała grupa na zielono:) Niedowiarki będą przecierać oczy.
Już przecieramy oczy, przegrywie wczoraj wypociłeś te idio.tyzmy i od razu są efekty. Notowanie lecą na łeb na szyję a prezes PGF rezygnuje. Nie ma chyba na świecie drugiego takiego ciula jak ty który jak się czegoś dotknie to od razu spyerdoli hahahaha. Jest dokładnie o 180 stopni odwrotnie niż zawsze wywróżysz, ale z ciebie ofiara losu bauhahah