• FW Grabowo Autor: ~iNFO [217.168.130.*]
    Koncesja na wytwarzanie energii elektrycznej dla FW Grabowo została wydana. https://rejestry.ure.gov.pl/ 
    Data wydania koncesji14-09-2023
    Data ważności koncesji od 14-09-2023
    Data ważności koncesji do 31-12-2040

Czyli wszystkie budowy które były prowadzone dla farm wiatrowych mamy zakończone.
    Kolejne za kilka lat, teraz czas na szybką rozbudowę PV.
  • Re: FW Grabowo Autor: ~Wuja [37.248.217.*]
    Dla czoperów posiadających akcje nie ma to żadnego znaczenia i tak będzie potrzebna znowu kaska na Bałtyk czyli emisja w 2024 wiec już zbierajcie piniondz hehehe a kurs będzie kiszony ze aż miło. Z Dominiką nie dojedziecie za daleko. Jak to mówił syn Tato to jest lipa.
  • Re: FW Grabowo Autor: ~tabs [195.93.223.*]
    Może nie będzie tak źle. Na fazę przygotowania MFW do budowy kasę mamy praktycznie zabezpieczoną (poprzednia i obecna emisja). Na fazę budowy potrzebne będzie 12,5 mld zł. Załóżmy, że finansowanie zewnętrzne będzie na poziomie 70%, to z własnej kieszeni firma będzie musiała wyciągnąć 3,75 mld zł. Zakładając, że emisja pod MFW będzie po takiej cenie jak obecna czyli po 72 zł/akcja to do wyemitowania będzie ok 52,1 mln akcji. Po emisji pod MFW łącznie będzie ok 129,3 mln akcji. Dzisiaj kurs to 76 zł, więc jeśli kurs dalej będzie się kisił na tym poziomie po emisji pod MFW, to kapitalizacje wtedy będziemy mieli na poziomie 9,8 mld zł. Moim zdaniem to nierealne a kapitalizację będziemy mieli co najmniej na poziomie 15 mld czyli setkę na kursie powinniśmy przebić i utrzymać.
    Kolejną sprawą jest to jakie kto ma oczekiwania względem spółki. Ja na przykład czekam tu na dywidendę i teraz kurs mnie średnio obchodzi. Mam tylko nadzieje, że międzyczasie Dominika nie wycycka mnie przymusowo z akcji:D
  • Re: FW Grabowo Autor: ~Wuja [37.248.217.*]
    Czlowieku w dzisiejszych czasach liczą się zyski tu i teraz, szybki piniondz szybka pompa i gramy dalej. No longa i fundamenty to się już nie gra, czasy się zmieniły. Tymi swoimi planami to Dominika nikogo nie przekona.
    Dywidenda to około 2030 r. Będziesz czekał ?? Wszystkie inne pociągi odjadą wświnią w dal.
  • Re: FW Grabowo Autor: ~tabs [195.93.223.*]
    Tak, będę czekał bo:
    1. Oprócz MFW spółka ma jeszcze masę innych projektów do zrealizowania
    2. Jesteśmy dopiero na początki zielonej transformacji
    3. Już kilka razy przekonałem się, że cierpliwość popłaca (w szczególności na spółkach zapomnianych i mało atrakcyjnych dla spekuły)

Każdy ma swoją strategię:)

[x]
PEP -1,72% 57,20 2025-12-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.