"Wniosek o upadłość"? Myślę, że jest już przygotowany i to jest już kwestia dni jak nie godzin gdy ujrzy światło dzienne. Oczywiście, ja piszę tu o Wniosku o upadłość tego forum, bo jak patrzę na jakość komentarzy, coraz to nowe wieloniki ("Belzebub" wie o czym piszę :-]), to powinno się to już dawno zamknąć, zakopać i nie dotykać.
A jak patrzysz na kurs tej spółki to co widzisz ? Nawet bankruta są czasami droższe niż ta perełka która wchodzi w gaming. No w sumie cd tez kosztował kiedyś kilkadziesiąt groszy wiec za 50 lat może i tu coś drgnie.
Bieżąca wysokość kursu nie ma wielkiego znaczenia. Najważniejsze pytanie jest: jaki jest plan Henia i jego syna! Dla mnie bardzo podejrzana jest ta cisza wokół projektów gamingowych. Od 2 lat gdy zaczęli "przygodę" z tą branżą i otrzymali dotacje nie pojawił się żaden, dosłownie ani jeden komunikat o postępie prac, a to nie jest ani dobra praktyka ani normalne.
Co to może oznaczać, to możemy się tylko domyślać. Tak jak już pisałem, ja widzę tu ruletkę i obstawianie kolorów: czarny albo czerwony i nic pomiędzy tym. Więc, dla mnie albo: 1. Syn Henia i jego koledzy z 11 Bit stworzyli naprawdę coś superowego, przełomowego, WOW i cała ta szopka z fixami, sprzedażą na słupy akcji i niepodawaniem żadnego ESPI ma na celu zniechęcenie i odebranie leszczom resztek akcji, by potem wywindować kurs na niebotyczne poziomy lub 2. Henio jest wielkim fanem pisiorów i dotacje dostali po znajomości z założeniem od początku, by nie robić żadnych projektów tylko przytulić kasiórkę. To tłumaczyłoby brak jakichkolwiek informacji o postępach projektów, no bo o czym tu pisać? Gdy zaczęły wypływać przekręty pisiorów z dotacjami, Henio się wystraszył i zaczął pozbywać się akcji. Ale żeby nie siać popłochu, to wymyślił niby inwestycję pod W-wą na realizację której potrzebował niby gotówki ze sprzedaży tychże akcji. Teraz jest oczywiście niedostępny, żeby nie rzucać się w oczy.
To są moje 2 scenariusze. Ja tą inwestycję traktuję jako hazard z 50% szansy na sukces lub porażkę. To, co przemawia na korzyść sukcesu, to ogromna mnogość wieloników na tym forum co świadczy o tym, iż spekuła już zainteresowała się tą spółką i teraz po optymalizacji podatkowej ruszą ostro w kierunku złotych gór. Zobaczcie, nawet taki Hillary, który sprawia wrażenie jakby mu się popsuł tłumacz googlowski z języka suahili na polski, nie siedziałby tu dzień i noc przez wiele miesięcy tylko dla towarzystwa. Zastanówcie się, bo myślenie nie boli.
Cholercia..... i znowu się rozpisałem, a obiecałem że tego nie będę już robił. No cóż..., człowiek jest słabą istotą.
ps. forumowiczom od Choroszczy, lekarzy, leków, kosmosu i porsche dziekujemy za komentarz!
Rozpisales się jak stara baba a nie zauważyłeś ze jeden projekt zakończony i raportowany do NCBR.Wiec albo większość akcji trzymają znajomi H.albo ten projekt to lipa i czekają na złożenie wniosku.
Ten zulu tu ubiera ludzi na zlecenia Henryka od lat już upchali ponad 150mln makulatury wystarczy wpisać nick zulusraka w Google i wyskakuje tego setki nagonow w dwie strony
Ja przynajmniej naganiam niezmiennie od wielu lat z 1 NICK-u, natomiast ty.........................., no jedyne co ci wyszło to dziesiątki pseudonimów z których nadajesz w obie strony. Raz Henio jest beeee, by zaraz spółka była perspektywiczna. Potem znowu bankrut, a zaraz świetlane perspektywy.
Ludzie twojego pokroju są bez honoru. Totalne dno! Nawet nie jesteś w stanie napisać choć 1 argumentu dlaczego ja piszę głupoty.
Teraz jesteś Knf, wcześniej Apis, Henrykozieblo, Hehehe, Szok, Wykop, Szubienica, Kiepsko, Śmieć, Biegunka....... i wiele, wiele innych!
"Biegunka"!!! O! To jest dobry NICK, który wymyśliłeś. Szkoda, że tak rzadko z niego korzystasz... :-]
No i w sumie zulusowaty wyłożył konkretnie o co mu chodzi. Jeśli tylko to wszystko zgadza się z prawdą, tzn. ma akcje, to mogę powiedzieć jedno - SZACUN! W sumie mam podobnie. Mam trochę akcji i liczę, że może jest szansa na cos pozytywnego.