• to możliwe? Autor: ~Czy [37.225.30.*]
    Czytam wpisy na forum i nasuwa się pytanie..?
    Czy to możliwe, że niemal wszyscy na forum wiedzą, że ma być znacznie drożej, w zależności od fantazji od 10-30zl, widziałem nawet pomysły z setkami złotych, a kurs nadal w okolicach 3zl.
    Na co czekają z podniesieniem kursu, aż się ulica zapakuje i dadzą jej zarobić?
    Czy się w historii zdarzyło, że ulica brała na dołkach i odsprzedała na szczytach "grubasom", a ci zaskoczeni zostali z papierami?

Dodatkowo pojawia się na forum dziesiątki wiadomości o Qubicu z genialnymi pomysłami, planowanymi umowami, wydawanymi grami, prognozowanymi obłędnymi zyskami, pozycjonowaniem gier w samym szczycie i z milionowymi, jak nie miliardowymi obserwującymi na różnych stronach i kontach. - a kurs nadal 3zl.
    Ponawiam pytanie, na co czekają?
    A może to dystrybucja pod rozbudzane marzenia?
    Dużo pytań, niech każdy sobie sam odpowie.

• Re: to możliwe? Autor: ~src [5.184.244.*]
    A jak redsi latali za kilka zł to na co czekali? Jak 11bit był po 8 to na co czekali?
  • Re: to możliwe? Autor: ~link [31.0.3.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=IAmAenh4oms 
    PlayStation15,1 mln subskrybentów 1,4 łapek w górę !!! jest moc !!!
  • Re: to możliwe? Autor: ~re [31.0.3.*]
    grubasy już dawno papierek zebrały ...tak to wygląda ... gdyby teraz ktoś położył 500 tyś to kurs byłby na 10 zł !!! i czekają z uderzeniem w odpowiedni moment ...a drobni zawsze wchodzą jak kurs jest kilka razy wyżej ! sam Untold Tales w którym Qubic ma 67% jest więcej wart niż obecna wycena Qubiczka .... przypomnę sie po 5 października kiedy światowa premiera na PC i wszystkich konsolach cudownej gry Bang-On Balls: Chronicles https://www.youtube.com/watch?v=FX1HJBdzrcs 650 000 wyświetleń !!!
  • Re: to możliwe? Autor: ~Najs [83.21.25.*]
    To jest właśnie nieefektywność rynku. Kurs porusza się od totalnego niedoszacowania do totalnego przeszacowania. Gdzieś pomiędzy jest wycena rynkowa. Sam sobie odpowiedz jaki jest teraz moment.
  • Re: to możliwe? Autor: ~Benkart [185.50.50.*]
    Kiedy te grubasy zbierały ? Bo przez ostatnie 2 lata to wolumen dzienny był w granicach kilkaset złoty
  • Re: to możliwe? Autor: ~re [31.0.3.*]
    do 10 zł wystarczy kapitał około 2 mln zł ..... a co do grubasów to zobaczycie co się będzie działo po 5 października 2023!
  • Re: to możliwe? Autor: ~Trucker [89.64.80.*]
    Tu na forum to się nie pytaj, bo tu wszyscy raczej zapakowani pod korek. A dlaczego jeszcze nie wystrzeliło? No cóż, ja też zawsze mam wątpliwości. Jak człowiek jest zakochany w spółce to widzi tylko plusy a potem jak sprzeda i trzeźwieje to się dziwi - jak mogłem siedzieć tyle czasu na tym śmieciu? Więc zawsze się zastanawiam, może jest coś o czym nie wiem a cała reszta rynku to już dawno wie i nie wchodzi? Ale na szczęście jest i druga opcja - rynek nie jest efektywny, nie zawsze reaguje od razu, nie zawsze zauważa. I dobrze, bo jakby zawsze wszystko było w cenie to nie dałoby się na giełdzie zarabiać porządnych pieniędzy. Ja też tu byłem dwa lata temu i wyszedłem bo to była niszowa spółeczka z kiepskimi grami. A teraz wróciłem bo, no taka prawda, jakiś nagon (dzięki) napisał na innym forum o qubicu. I tak to działa. My tu teraz wiemy co mamy ale jak wejdziesz na fora innych spółek to tam też siedzą ludzie kompletnie przekonani, że tylko ta i żadna inna i zaraz wystrzeli. I może mają rację a ja nic o tamtej spółce nie wiem bo się nie interesowałem. Tu wszystko wskazuje, że perspektywy są tak optymistyczne, że aż trudno uwierzyć, w działalności nie widać zagrożeń, gry wydają coraz lepsze i sprzedają aż furczy. Ryzyko jest zawsze no ale to giełda - jest zarobek bo jest i ryzyko.
  • Re: to możliwe? Autor: ~Trucker [89.64.80.*]
    Tu na forum to się nie pytaj, bo tu wszyscy raczej zapakowani pod korek. A dlaczego jeszcze nie wystrzeliło? No cóż, ja też zawsze mam wątpliwości. Jak człowiek jest zakochany w spółce to widzi tylko plusy a potem jak sprzeda i trzeźwieje to się dziwi - jak mogłem siedzieć tyle czasu na tym śmieciu? Więc zawsze się zastanawiam, może jest coś o czym nie wiem a cała reszta rynku to już dawno wie i nie wchodzi? Ale na szczęście jest i druga opcja - rynek nie jest efektywny, nie zawsze reaguje od razu, nie zawsze zauważa. I dobrze, bo jakby zawsze wszystko było w cenie to nie dałoby się na giełdzie zarabiać porządnych pieniędzy. Ja też tu byłem dwa lata temu i wyszedłem bo to była niszowa spółeczka z kiepskimi grami. A teraz wróciłem bo, no taka prawda, jakiś nagon (dzięki) napisał na innym forum o qubicu. I tak to działa. My tu teraz wiemy co mamy ale jak wejdziesz na fora innych spółek to tam też siedzą ludzie kompletnie przekonani, że tylko ta i żadna inna i zaraz wystrzeli. I może mają rację a ja nic o tamtej spółce nie wiem bo się nie interesowałem. Tu wszystko wskazuje, że perspektywy są tak optymistyczne, że aż trudno uwierzyć, w działalności nie widać zagrożeń, gry wydają coraz lepsze i sprzedają aż furczy. Ryzyko jest zawsze no ale to giełda - jest zarobek bo jest i ryzyko.
  • Re: to możliwe? Autor: ~wzrost [83.21.25.*]
    no dokładnie. Brak efektywności rynku wynika z braku wiedzy. Np ja też miałem Qubik kiedyś przed premierą DEX i ładnie zarobiłem. Teraz wróciłem po tych trzech dużych umowach. Ale np. nie miałem w ogóle pojęcia o Bang on Balls. Myślę, że jest wiele osób, które jeszcze nie wiedzą jaka zmiana zaszła w Qubic. Ale to pozwala jeszcze zbierać akcję po taniości. Z biegiem czasu jednak rynek się równoważy i zmierza do wartości rynkowej.
[x]
QUBICGMS -0,42% 1,18 2025-10-27 14:37:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.