• Technika Autor: ~06MAGNA [5.173.119.*]
    Na magdzie korekta po przesadzonych wzrostach z dziś, za szybko wzrosło to wynik korekty też zacny.
    Wsparcie póki co trzyma na 4,4 i nabiera na znaczeniu z każdą minutą.
    Spadki są spore i wynikają nie z inwestycji a spekulacji na spółce. Kto brał powyzej 4,5 temu świeci sie na czerwono wiec ucieka tnąc stratę.
    Korekta obecnie książkowa wybicie i powrót.
    Podobna sytuacja miała miejsce 02.03.2022 co zapoczątkowało dłuższy ruch. Aktualny ruch może mieć szczególne znaczenie gdyż poprzedza go długa konsolidacja.
  • Re: Technika Autor: ~abc [85.221.149.*]
    dzisiaj skończymy na minimum sesyjnym, jutro się rozstrzygnie co dalej, choć na 60% daje powrót na 4 zł, a 40% na powolny wzrost w kierunku 5 zł
  • Re: Technika Autor: ~06MAGNA [5.173.119.*]
    Ale jakie to ma tak naprawdę znaczenie, kurs sie kręci nie wiadomo gdzie poleci w krótkim terminie. Długi termin pokazuje kierunek UP. Teraz tylko niewiadoma pod co jest grane.

Czy pod to żeby faktycznie w raporcie zobaczyć 100 baniek czy pod to, że będzie opisany pomysł na wydanie tej kasy.

Bardzo ważne, że rynek się spółką zainteresował. Wzrosły obroty a wycena vs gotówka jest mała i tutaj nie ma dyskusji.

Jeśli ktoś gruby to rozgrywa i chciałby opylić akcje wysoko tłumowi to myślę, że to nie jest ten poziom jak na warunki GPW.

• Re: Technika Autor: ~abc [85.221.149.*]
    jak ktos kupił po 4,9-5, a teraz spadnie na 4 , to chyba ma to znaczenie - albo bedzie usredniał w dół, albo pogodzi się z nie wiadomo jak długim kiszeniem, albo wyrzuci ze stratą.
    Dzisiejsze zachowanie kursu raczej nie przyciagnie nowych inwestorow.
  • Re: Technika Autor: ~06MAGNA [5.173.119.*]
    Jest w tym racja, ja jednak myślę, ze takie sytuacje jak dziś rozwiązują jeden temat. Spekulacji.

Dziś bylo nic innego niż wytrzepanie rąk.

Widać po arkuszu że ktoś też sprzedał na rynek ok 100k akcji których w arkuszu wcześniej nie było, wszystko się rozdrobniło.

I dobrze, więcej inwestorów ma choć 1000 akcji to więcej inwestorów może dokupić/uśrednić, a dodatkowo żaden grubas z całym rynkiem nie wygra, szczególnie na takiej małej spółce.
  • Re: Technika Autor: ~xxx [89.64.24.*]
    Jak dla mnie mogą wypłacić 7 zł na akcje dywidendy, nie obrażę się.
  • Re: Technika Autor: ~mi [5.173.21.*]
    hit. jutro 5.5 po fixingu
  • Re: Technika Autor: ~hhh [5.173.111.*]
    tylko skup akcji własnych
  • Re: Technika Autor: ~Xxx [89.64.24.*]
    Może być też skup, nawet lepiej.
[x]
06MAGNA -0,37% 2,68 2025-09-19 16:49:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać