Prośba tylko o poważne odpowiedzi - sprzedać, czy trzymać, bo już nie wiem? Z jednej strony wyższa cena niż obecna, a z drugiej widać wiarę w przyszłość i Prezes jasno mówi, że nie sprzedaje.
Zyski firma ma stabilne. Dywidende wypłaca. Kurs między 69 a 85 zł.
Czy sprzedawać?
Jeśli nic złego w firmie się niedzieje to ja zostawiam niech sobie leży.
Ja też zostawiam. Przy 90żł to sprzedam. Jak właściciel daje 82zł za akcje i bierze na to kredyt , to świadczy ze jest tanio. Zaraz pokaże bardzo dobre wyniki.
Poniżej 100 zł nawet mi przez myśl nie przejdzie żeby sprzedać. Spółka jest z całą pewnością warta powyżej 100 pln. Kiedyś nawet była rekomendacja na 110 jakies 2 lata temu a teraz wracają do ARIMR i Formula Systems sporo się rozwinęła. To jak teraz mogą być akcje warte 77PLN?
Ja miałem w planach dokupić - to dla mnie inwestycja raczej długoterminowa i po 72 z groszami dobrałem kolejny pakiet. Liczę się jednak z tym, że przy podejściu pod 100 sprzedam be wahania i poczekam na kolejną okazję do wejścia. W mojej subiektywnej opinii to mocno przyszłościowa firma dla cierpliwych inwestorów świadomych jak działa rynek i potrafiących w spokoju i bez emocji rozgrywać cykle giełdowe.