Po wydarzeniach na kursie ostatnich dni, nie ma żadnego zgłoszenia o przekroczeniu 5% Gdy swego czasu pisałam, że posiadam ok 50k akcji, i bawię się pakietem 3-5 k kręcąc kilkugroszowe kółka to niektórzy, z wyższością twierdzili, że nie bawią się drobnymi. Że mają pakiety po 1 czy 2 miliony i czekają na kilkuzłotowe poziomy. Czemu po takich spadkach, skoro jest tak tanio nikt się nie ujawnił z forumowiczów? Gdzie jest Kowal i inni? Co się stało z tym twardym jeszcze miesiąc temu akcjonariatem i forumową społecznością?
2 miliony to już jest prawie 5%. Całymi miesiącami (latami) dyskusja wokół spółki obracała się wokół tematu ze ogromny majątek, te wszystkie działki, salony, weksle są wielokrotnie więcej warte niż wycena na parkiecie i wybicie w górę kursu jest tylko kwestią czasu. A każdy sceptyczny głos był wyśmiewany. Przy 20 gr, niektórzy tu chcieli zastawiać majątki i kupować bo tako to miała być okazja. Śledzę forum spółki kilka lat i sporo się naczytałam. Gdzie oni wszyscy są? Tu powinny być ze trzy ujawnienia na Espi. A forum powinno dudnić od zadowolonych inwestorów którzy tanio po przecenie kupili drogie aktywa. A jak spoglądam na dyskusję to tylko jakieś dzieciaki o egzotycznych wcześniej niespotykanych nickach się udzielają.
Rozwój wypadków pozatykał im gębofony, bo i co tu gadać? Kiedyś mogli wciskać kit, dzisiaj te ich jęki są żałosne. Gdy się kolejny raz czyta o majątku i wekslu i niby miliardowych odszkodowaniach od JLR za zniszczenie spółki, to po prostu psychiatryk się kłania dla tych ludzi
Zapomniałem wspomnieć o wybiciach, rodzacych się trendach i odjeżdżającym pociągu. Ucichly te zdarte płyty. Lsaci, Tadki i inne analytyki-paralityki. Zenada do potęgi milionowej
Open finance , ursus, getin Bank- kurs zachowywał się tak samo. Podobne wpisy na forum. Obrażanie innych. Piszę to tylko dlatego, jako były udziałowiec, żeby choć część naiwnych uratowała resztkę kapitału.
Kiedyś o JSW będą pisywać w podręcznikach do inwestowania. Jako przykład ze niekoniecznie jeśli spółka coraz więcej zarabia, ma coraz więcej wolnej gotówki, to jej kurs będzie rósł. Ot taki wyjątek od ogólnie przyjętych reguł i zasad.