No gdzie? Gdzie te wasze wieszczenie o kosmosie, widłach, tym że się nie otworzy? Na patentusie teraz bzdury piszecie? Kiedy tu wrócicie? Swoją drogą ja już się pogodziłem, że nic z tego co tutaj mam nie będzie. Naganiacze od "web" i "resetu" czemu nie kupujecie? To forum to ściek i tyle.
Ixi, dobrze wiesz jak tutaj jest. Może i będzie dobrze, ale pytanie czy ci długo dystansowcy zostaną nagrodzeni czy wywalą przy pierwszej podbitce, a w efekcie stracą, bo kurs odjedzie. Pamiętajmy też o inflacji. Kto kisi papier tutaj kilka lat to doskonale wie o czym mówię.
Najpierw musicie przebić opór 11gr
Ci co będą kupować w dołku z pewnością będą sypać. Wyżej opory są jeszcze większe 20gr to opór nie do pokonania. No chyba, że zarząd będzie zbierał papier z rynku i to ogłosi zamiast drukować kolejne miliony dla swoich za bezcen...
Ci którzy zostaną będą nagrodzeni a reszta jak tylko trochę się odkuja będą sypiać i dlatego będzie ciężko żeby kurs przekroczył 11 gr. Ja będę sporo do przodu ale będę trzymał wg.zasady wóz albo przewóz
Mają czas do dyspozycji, to gruby plan polityczny. Najpierw pseudo pandemia by zmniejszyć zasoby ludzkie na ktore bedzie mniejsze zapotrzebowanie w porewolucyjnych gospodarkach, pozniej pseudo wojna by wyprowadzić kapitały przed resetem systemow finansowych..
Cierpliwie czekać, jestescie na dobrej spółce, ale te procesy wymagają sporego czasu.
Chyba nie jesteś za długo na tej spółce co? Albo nie lubisz zarabiać.
Podpowiem Ci bo może nie wiesz.
Tutaj jak pojawia się podbitka 30% i więcej to wywalasz 1/4 papieru na kolejnej sesji zazwyczaj jest głęboka korekta i odkupujesz taniej. Jeżeli tak się zdarzy, że dalej rośnie ale delikatnie to nic nie robisz. Jeżeli natomiast na kolejnej sesji są znowu mocne wzrosty to znowu wywalasz 1/4 papieru itd.
Potem czekasz na korektę i odkupujesz dużo taniej.
Za każdym razem się udaje nie ma za co.
Oczywiście, że mogą istnieje taka możliwość dlatego nie wywalam wszystkiego przy pierwszej podbitce.
Dziele na kilka części, póki co się udawało zarobić.
Większe prawdopodobieństwo jest, że będzie pompka i zjazd niż, że kurs odjedzie na północ.
Dnia 2023-09-07 o godz. 07:08 ~Putin napisał(a): > Oczywiście, że mogą istnieje taka możliwość dlatego nie wywalam wszystkiego przy pierwszej podbitce. > > Dziele na kilka części, póki co się udawało zarobić. > > Większe prawdopodobieństwo jest, że będzie pompka i zjazd niż, że kurs odjedzie na północ.
większe prawdopodobieństwo jest że tylko tak przyzwyczają by Janusze oddawali papier myśląc że odkupią taniej kolejny raz, po to by w końcu odjechać kursem i zostawić ich na peronie. Oraz to że jesteś marnym naganiaczem który ma tych Januszy do tego przekonać
Dnia 2023-09-07 o godz. 10:53 ~Lauri napisał(a): > Dlatego zawsze trzymałem akcje, bo łudziłem się, że może teraz i zawsze kończyło się tak samo
to tylko po to by wykreować stereotyp u naiwnych
Stereotyp - konstrukcja myślowa, zawierająca komponent poznawczy, emocjonalny i behawioralny, zawierająca uproszczone przeświadczenie dotyczące genezy różnych zjawisk, w tym dotyczących innych grup społecznych. Jako pierwszy terminu „stereotyp” na określenie uproszczonych schematów, klisz i wyobrażeń, którymi ludzie posługują się do oceniania i kategoryzowania, użył Walter Lippmann w swojej książce „Opinia Publiczna”. źródło: wikipedia
Dnia 2023-09-07 o godz. 10:59 ~analiza napisał(a): > Dnia 2023-09-07 o godz. 10:53 ~Lauri napisał(a): > > Dlatego zawsze trzymałem akcje, bo łudziłem się, że może teraz i zawsze kończyło się tak samo > > to tylko po to by wykreować stereotyp u naiwnych > > Stereotyp - konstrukcja myślowa, zawierająca komponent poznawczy, emocjonalny i behawioralny, zawierająca uproszczone przeświadczenie dotyczące genezy różnych zjawisk, w tym dotyczących innych grup społecznych. Jako pierwszy terminu „stereotyp” na określenie uproszczonych schematów, klisz i wyobrażeń, którymi ludzie posługują się do oceniania i kategoryzowania, użył Walter Lippmann w swojej książce „Opinia Publiczna”. > źródło: wikipedia
Tak, to widać gołym okiem ale trzeba mieć jakieś pojęcie o sytuacji, natomiast większość tutaj zainwestowała bo polecali... ale tematu nie ogarniają, więc są podatni na tego typu manipulacje, które są w sumie denne ale działają bo spory odsetek czytających to ameby.
LAURI to nie do Ciebie przecież zdaje sobie sprawę że to nie Ty
Tak tylko zobrazowalem humorystycznie sytuację w arkuszu wczoraj masakra dziś rano też
z drugiej strony wyhamowane obroty mogą coś znaczyć
Dlatego bardzo rzadko wchodzę w takie papiery. Wejść łatwo, wyjść o wiele trudniej. Tutaj zrobiła się tragedia. Obroty rzędu kilkudziesięciu tysięcy to można po trochu upychać, ale teraz na Laurenie regularnie po kilka tys. obrotu. Czegoś takiego nie było od bardzo dawna
Mmmasz rację:) Po prawie trzech latach też doszedłem do wniosku, że nie wiem po co tu siedzę:) Mmm, może odkupisz moje akcje Laurena? Na umowę cp. Jako wytrawny inwestor, który widzi wielki potencjał w tej spółce powinieneś uznać cenę 0,20gr za bardzo okazyjną. Co Ty na to? Nie jesteś przecież lamusem:) Wchodzisz?