skoro nikt nie bierze za 1.5.. Ja rozumiem dużo ale skoro tacy tu wszyscy pewni że będzie 7 albo 10 zł to dlaczego kurs nie jest już dawno za 3-5 zł? Wszyscy piszą jaka okazja ale obrotu zero a cena 2 grosze niż ta z wezwania
Jedyny atut firmy w wezwaniu to niska średnia cena, i chyba większość się z tym pogodziła bo i tak nie odda ale tu nie trzeba wiele aby było 10 i wtedy wezwania by nie bylo i firma byłaby inaczej odbierana.Kiedys to grano pod wezwanie.
Informacje ze spółki mają wpływ na cenę akcji. Jeśli głównemu akcjonariuszowi zależy by cena nie wzrosła, to nie wzrośnie. Jak się pojawia pozytywne raporty kwartalne i informacje z działalności to będą wzrosty.
Już tu pisali, że specjalnie zaniżają i podaja jakies sztuczne zadłużenie... więc na jakie dobre raporty liczysz? Skoro podobno spółka kombinuje żeby zaniżyć wartość to nawet jak będzie supr powiedzą że jest źle. To mnie ciekawi, bo każdy chce wyżej, za 7 albo 10 zł, ale kurde nikt za 1,55 nie kupuje za setki tys. co jest conajmniej podejrzane. A cena wezwania nie może być niższa niż z ostatmoch 6 miesięcy wiec jak będzie 1,5 to będzie wysoko biorąc pod uwagę aktualny kurs
Samo nie poleci a Spółka ma dosc szerokie mozliwosci utrzymania kursu nisko, kiepskie rapporty skladane nie w terminie zawieszenia ,podwójne fix.,słópy zwalajace kurs, odechce sie wszystkim akcji GIG
ktoś ma numer do Zaorskiego? wejdzie spekuła to podbije, GI sie wypruje z paru melonów akcji, i nie sciągnie z giełdy. tak to widzę. za dwa lata 50gr dywidendy na akcje.
1.makaron może trzymać na giełdzie i wypłacać dywidende, przecież ma większośc akcji czyli płaci sobie
2.dywidende mozesz mieć nawet po ściągnieciu z giełdy, jesli posiadasz akcje.
Dnia 2023-09-04 o godz. 17:00 ~DonChichot napisał(a): > A jednak pomyliłeś, postaw go na buy.
Ale co ja mam stawiać? Nie kumam. Napisałem tylko że był baton to go 2 dni wybierali. MOżecie minusować ale nie wiem w sumie za co, za to że stwoerdziłem fak który każdy może sprawdzić? Nawet ktoś wątek "baton" założył. Sam z tego batona wziąłem więc raczej jestem pewien że na 1,45 na sell był ustawiony.
Jak myślisz ile lat to jeszcze potrwa? Mam czas. Cena wezwania jest mi obojętna, bo już kilka tu było i je zignorowałem. Dużo więcej akcji nie kupię, wystarczy to co mam. Jak będzie super, to będzie super.
Właśnie widzę może nie na szybkie kółeczko, ale spekulacyjny wzrost np. na 7 zł dobrze by spółce zrobil nabrali by szacunku do akcjonariatu za mało tego mam żeby czekać jeszcze parę lat na dywidendę.