Dnia 2023-09-03 o godz. 13:48 ~Niewiem napisał(a): > Też nie wiem obecnie zero argumentów i informacji
Teraz z perspektywy czasu takie pytanie jest bez sensu, bo odpowiedź jest jasna. Właściwe brzmi czy zapisanie sie do pam miało kiedykolwiek sens? To pytanie do pamowców, jeśli mają wiedze wiekszą od niezrzeszonego akcjonariusza, jeśli ta wiedza coś w ogóle pozytywnego wnosi i daję nadzieję(ale taką realną, a nie tą nadzieję co jest matką ....) to było teoretycznie warto. Wiele jednak wskazuje na to, ze akcjonariusz w pam błądzi we mgle jak ten spoza, "a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać". Sam jestem ciekawy jak sie nastroje pamowców zmieniły.
żebyś się nie zdziwł jak PAM sprzeda "swoj pakiet akcji" jakiemuś funduszowi/inwestorowi np z Sigapuru, a niezrzeszeni no cóż beda czekać na zyski z wydobycia...My członkowie PAM nie chcemu juz czekac i chcemy sprzedać akcje. Momi zdaniem póki piłka w grze warto się do PAM zapisać bo w pojedynkę nic nie zdziałasz. A co do wiedzy o spółce to faktycznie nie mamy wiekszej wiedzy niż wszyscy pozostali akcjonariusze i to mimo iż człowiek z PAM jest prezesem i pewnie tak zostanie z przynajmniej dwóch powodów, po pierwsze gdy przedwodniczacy PAM przekazywał nam informacje to jakims dziwnym trafem natychmiast trafiały one do tych co nas przez tyle lat okradali i okłamywali, a po drugie po co mamy się wystawiać na zarzut o nierównym traktowaniu akcjonariuszy przez Zarząd???
Dnia 2023-09-03 o godz. 15:21 ~adalbert78 napisał(a): > żebyś się nie zdziwł jak PAM sprzeda "swoj pakiet akcji" jakiemuś funduszowi/inwestorowi np z Sigapuru, a niezrzeszeni no cóż beda czekać na zyski z wydobycia...My członkowie PAM nie chcemu juz czekac i chcemy sprzedać akcje. Momi zdaniem póki piłka w grze warto się do PAM zapisać bo w pojedynkę nic nie zdziałasz. > A co do wiedzy o spółce to faktycznie nie mamy wiekszej wiedzy niż wszyscy pozostali akcjonariusze i to mimo iż człowiek z PAM jest prezesem i pewnie tak zostanie z przynajmniej dwóch powodów, po pierwsze gdy przedwodniczacy PAM przekazywał nam informacje to jakims dziwnym trafem natychmiast trafiały one do tych co nas przez tyle lat okradali i okłamywali, a po drugie po co mamy się wystawiać na zarzut o nierównym traktowaniu akcjonariuszy przez Zarząd???
Tylko jedno pytanie. Czy cokolwiek, dosłownie cokolwiek na to wskazuje? Czy to właśnie tylko marzenie, myślenie życzeniowe spowodowane zmęczeniem? Jeśli jest coś co może podpowiadać taką mozliwość tylko potwierdź bez rozpisywanua co i jak. Z drugiej strony napisałeś, że jednak nic więcej nie wiecie co sugeruje, że owy np: Singapur to tylko twór myślenia życzeniowego. Napisz tylko uczciwie tak lub nie i ja nie mam więcej pytań.
szczerze to ja niestety nic nie wiem, ale wiem jedno że tylko jak bedziemy zjednoczeni w mozliwie największej grupie akcjonariuszy to mamy szanse na cokolwiek...
Dnia 2023-09-03 o godz. 16:07 ~adalbert78 napisał(a): > szczerze to ja niestety nic nie wiem, ale wiem jedno że tylko jak bedziemy zjednoczeni w mozliwie największej grupie akcjonariuszy to mamy szanse na cokolwiek...
nie my dokonaliśmy wywalenia petrola z gpw - jak by był notowany to nie potrzebaby było pamu a rysiek lub inne singapurskie fundy mogłyby transparentny po 1 groszu skupić wszystko od niecierpliwych - teraz to singapurski fund ma problem i inne wehikuły finansowe - zobaczymy co czas przyniesie i z jaką propozycją się odezwą
ps- zapomnijcie o tym że jakakolwiek akcja pamu zostanie sprzedana przez pam - jeśli tak się stanie oznaczać to będzie że jest kupiec a jeśli jest kupiec to znaczy że akcję są warte więcej niż sprzedał pam - a to zkolei oznaczać będzie że albo dywidenda albo wezwanie albo jakaś giełda na świecie - pisać bo mdleję z ciekawości jaki tym razem fund czkawki dostał
Dnia 2023-09-03 o godz. 16:43 ~nikt napisał(a): > Dnia 2023-09-03 o godz. 16:07 ~adalbert78 napisał(a): > > szczerze to ja niestety nic nie wiem, ale wiem jedno że tylko jak bedziemy zjednoczeni w mozliwie największej grupie akcjonariuszy to mamy szanse na cokolwiek... > > nie my dokonaliśmy wywalenia petrola z gpw - jak by był notowany to nie potrzebaby było pamu a rysiek lub inne singapurskie fundy mogłyby transparentny po 1 groszu skupić wszystko od niecierpliwych - teraz to singapurski fund ma problem i inne wehikuły finansowe - zobaczymy co czas przyniesie i z jaką propozycją się odezwą > > ps- zapomnijcie o tym że jakakolwiek akcja pamu zostanie sprzedana przez pam - jeśli tak się stanie oznaczać to będzie że jest kupiec a jeśli jest kupiec to znaczy że akcję są warte więcej niż sprzedał pam - a to zkolei oznaczać będzie że albo dywidenda albo wezwanie albo jakaś giełda na świecie - pisać bo mdleję z ciekawości jaki tym razem fund czkawki dostał
////// zapomnijcie? O co ci chodzi? Zazdrosny się zrobiłeś czy jakiś inny problem?
Dnia 2023-09-03 o godz. 17:15 forward napisał(a): > Dnia 2023-09-03 o godz. 16:43 ~nikt napisał(a): > > Dnia 2023-09-03 o godz. 16:07 ~adalbert78 napisał(a): > > > szczerze to ja niestety nic nie wiem, ale wiem jedno że tylko jak bedziemy zjednoczeni w mozliwie największej grupie akcjonariuszy to mamy szanse na cokolwiek... > > > > nie my dokonaliśmy wywalenia petrola z gpw - jak by był notowany to nie potrzebaby było pamu a rysiek lub inne singapurskie fundy mogłyby transparentny po 1 groszu skupić wszystko od niecierpliwych - teraz to singapurski fund ma problem i inne wehikuły finansowe - zobaczymy co czas przyniesie i z jaką propozycją się odezwą > > > > ps- zapomnijcie o tym że jakakolwiek akcja pamu zostanie sprzedana przez pam - jeśli tak się stanie oznaczać to będzie że jest kupiec a jeśli jest kupiec to znaczy że akcję są warte więcej niż sprzedał pam - a to zkolei oznaczać będzie że albo dywidenda albo wezwanie albo jakaś giełda na świecie - pisać bo mdleję z ciekawości jaki tym razem fund czkawki dostał > > ////// zapomnijcie? O co ci chodzi? Zazdrosny się zrobiłeś czy jakiś inny problem?
broń panie boże - żadna zazdrość!! -nawet wam (pamowi) tego życzę żebyście sprzedali ale to się nie stanie - widać nie zrozumiałeś mojego przekazu - przeczytaj jeszcze raz co napisałem - i fordzik mniej nerwów a więcej rozsądku - czytaj i pisz
Dnia 2023-09-03 o godz. 17:30 ~nikt napisał(a): > Dnia 2023-09-03 o godz. 17:15 forward napisał(a): > > Dnia 2023-09-03 o godz. 16:43 ~nikt napisał(a): > > > Dnia 2023-09-03 o godz. 16:07 ~adalbert78 napisał(a): > > > > szczerze to ja niestety nic nie wiem, ale wiem jedno że tylko jak bedziemy zjednoczeni w mozliwie największej grupie akcjonariuszy to mamy szanse na cokolwiek... > > > > > > nie my dokonaliśmy wywalenia petrola z gpw - jak by był notowany to nie potrzebaby było pamu a rysiek lub inne singapurskie fundy mogłyby transparentny po 1 groszu skupić wszystko od niecierpliwych - teraz to singapurski fund ma problem i inne wehikuły finansowe - zobaczymy co czas przyniesie i z jaką propozycją się odezwą > > > > > > ps- zapomnijcie o tym że jakakolwiek akcja pamu zostanie sprzedana przez pam - jeśli tak się stanie oznaczać to będzie że jest kupiec a jeśli jest kupiec to znaczy że akcję są warte więcej niż sprzedał pam - a to zkolei oznaczać będzie że albo dywidenda albo wezwanie albo jakaś giełda na świecie - pisać bo mdleję z ciekawości jaki tym razem fund czkawki dostał > > > > ////// zapomnijcie? O co ci chodzi? Zazdrosny się zrobiłeś czy jakiś inny problem? > > broń panie boże - żadna zazdrość!! -nawet wam (pamowi) tego życzę żebyście sprzedali ale to się nie stanie - widać nie zrozumiałeś mojego przekazu - przeczytaj jeszcze raz co napisałem - i fordzik mniej nerwów a więcej rozsądku - czytaj i pisz
/////////////ale to się nie stanie? Dobrze, ze jest wśród nas jeden co wie coś na pewno. Pozdro i dziękuję za Twój rozsądek
Dnia 2023-09-03 o godz. 16:07 ~adalbert78 napisał(a): > szczerze to ja niestety nic nie wiem, ale wiem jedno że tylko jak bedziemy zjednoczeni w mozliwie największej grupie akcjonariuszy to mamy szanse na cokolwiek...
Kolega zapomniał, że akcjonariusze się już zjednoczyli PAMem więc jakieś nasze następne "zjednoczenie" jest bez sensu bo przecież mamy tak mocno zjednoczeniem wywalczonego przedstwiciela akcjonariuszy Małeckiego na stanowisku, pilnującego naszych interesów i "mamy szanse na cokolwiek". A może kolega na myśli nowe zjednoczenie przeciwko Małeckiemu ? :-) . Wtedy rozumiem.
Na miłość boską, ludzie zrozumcie - akcje Petrola są tyle warte, ile jest wart Petrol. Jeśli obecny prezes nie zajmuje się poprawieniem kondycji spółki, a jedynie pozbyciem się części jej akcji, to ta strategia prowadzi do upadku. To jest jak wycinanie burty w statku po stronie, na którą ma przechył.
Dnia 2023-09-03 o godz. 21:40 ~Realista napisał(a): > Na miłość boską, ludzie zrozumcie - akcje Petrola są tyle warte, ile jest wart Petrol. Jeśli obecny prezes nie zajmuje się poprawieniem kondycji spółki, a jedynie pozbyciem się części jej akcji, to ta strategia prowadzi do upadku. To jest jak wycinanie burty w statku po stronie, na którą ma przechył.
nie masz racji - dowód? - jeśli pam jakimś cudem pozbędzie się akcji to jak myślisz pozostałe akcje są ile warte?? - pisz bo mdleję
ps- tłumaczyłem to fordzikowi ale z wielką obrazą i szyderą mi podziękował - każdy ma prawo myśleć jak chce
Dnia 2023-09-03 o godz. 22:47 ~nikt napisał(a): > Dnia 2023-09-03 o godz. 21:40 ~Realista napisał(a): > > Na miłość boską, ludzie zrozumcie - akcje Petrola są tyle warte, ile jest wart Petrol. Jeśli obecny prezes nie zajmuje się poprawieniem kondycji spółki, a jedynie pozbyciem się części jej akcji, to ta strategia prowadzi do upadku. To jest jak wycinanie burty w statku po stronie, na którą ma przechył. > > nie masz racji - dowód? - jeśli pam jakimś cudem pozbędzie się akcji to jak myślisz pozostałe akcje są ile warte?? - pisz bo mdleję > > ps- tłumaczyłem to fordzikowi ale z wielką obrazą i szyderą mi podziękował - każdy ma prawo myśleć jak chce
///////////// jaka znowu wialką obrazą? Piszesz ze to się nie stanie, czyli jesteś o tym przekonany. W obliczu braku informacji masz 100% pewności. To świadczy tylko o tym, ze jesteś zarozumiały, a takich lekceważę czy tam jak wolisz szydzę z nich
Dnia 2023-09-04 o godz. 09:09 forward napisał(a): > Dnia 2023-09-03 o godz. 22:47 ~nikt napisał(a): > > Dnia 2023-09-03 o godz. 21:40 ~Realista napisał(a): > > > Na miłość boską, ludzie zrozumcie - akcje Petrola są tyle warte, ile jest wart Petrol. Jeśli obecny prezes nie zajmuje się poprawieniem kondycji spółki, a jedynie pozbyciem się części jej akcji, to ta strategia prowadzi do upadku. To jest jak wycinanie burty w statku po stronie, na którą ma przechył. > > > > nie masz racji - dowód? - jeśli pam jakimś cudem pozbędzie się akcji to jak myślisz pozostałe akcje są ile warte?? - pisz bo mdleję > > > > ps- tłumaczyłem to fordzikowi ale z wielką obrazą i szyderą mi podziękował - każdy ma prawo myśleć jak chce > > ///////////// jaka znowu wialką obrazą? Piszesz ze to się nie stanie, czyli jesteś o tym przekonany. W obliczu braku informacji masz 100% pewności. To świadczy tylko o tym, ze jesteś zarozumiały, a takich lekceważę czy tam jak wolisz szydzę z nich
forward napisz nam tu wszystkim jak się to ma stać jak prezes spółki jest szefem pamu? to kogo on reprezentuje
Dnia 2023-09-03 o godz. 22:47 ~nikt napisał(a): > Dnia 2023-09-03 o godz. 21:40 ~Realista napisał(a): > > Na miłość boską, ludzie zrozumcie - akcje Petrola są tyle warte, ile jest wart Petrol. Jeśli obecny prezes nie zajmuje się poprawieniem kondycji spółki, a jedynie pozbyciem się części jej akcji, to ta strategia prowadzi do upadku. To jest jak wycinanie burty w statku po stronie, na którą ma przechył. > > nie masz racji - dowód? - jeśli pam jakimś cudem pozbędzie się akcji to jak myślisz pozostałe akcje są ile warte?? - pisz bo mdleję > > ps- tłumaczyłem to fordzikowi ale z wielką obrazą i szyderą mi podziękował - każdy ma prawo myśleć jak chce
Zgoda. Tylko, że PAM pozbyłby się akcji, nie jakimś cudem, ale jedynie w przypadku jasnej i pewnej perspektywy dla rozwoju Petrola.
A to oznacza tylko taką kolejność: najpierw trzeba stworzyć perspektywę uzdrowienia firmy, a dopiero potem handlować akcjami.
Dnia 2023-09-04 o godz. 09:36 ~Realista napisał(a): > Zgoda. Tylko, że PAM pozbyłby się akcji, nie jakimś cudem, ale jedynie w przypadku jasnej i pewnej perspektywy dla rozwoju Petrola. > > A to oznacza tylko taką kolejność: najpierw trzeba stworzyć perspektywę uzdrowienia firmy, a dopiero potem handlować akcjami.
Realista co Ty grzmocisz? Forward ma rację, chodzi o to, że jak już można byłoby odprzedać akcje to JUŻ WCZEŚNIEJ musiałaby zostać stworzona perspektywa dla spółki, co zresztą rozumiesz gdyż to wynika z 1. zdania. Więc późniejsze Twoje pouczanie: " A to oznacza tylko taką kolejność: najpierw trzeba stworzyć perspektywę uzdrowienia firmy, a dopiero potem handlować akcjami" jest przelewaniem z pustego w próżne.
A co ty grzmocisz? Po pierwsze odpowiadam na odpowiedź @nikt, a nie @forward. A po drugie zdanie, które uważasz za zbędne jest właśnie dopełnieniem chronologii, która jest istotna w kontekście opinii/dyskusji z @nikt. Twoje pouczenie jest nietrafne.
Dnia 2023-09-04 o godz. 09:36 ~Realista napisał(a): > Dnia 2023-09-03 o godz. 22:47 ~nikt napisał(a): > > Dnia 2023-09-03 o godz. 21:40 ~Realista napisał(a): > > > Na miłość boską, ludzie zrozumcie - akcje Petrola są tyle warte, ile jest wart Petrol. Jeśli obecny prezes nie zajmuje się poprawieniem kondycji spółki, a jedynie pozbyciem się części jej akcji, to ta strategia prowadzi do upadku. To jest jak wycinanie burty w statku po stronie, na którą ma przechył. > > > > nie masz racji - dowód? - jeśli pam jakimś cudem pozbędzie się akcji to jak myślisz pozostałe akcje są ile warte?? - pisz bo mdleję > > > > ps- tłumaczyłem to fordzikowi ale z wielką obrazą i szyderą mi podziękował - każdy ma prawo myśleć jak chce > > Zgoda. Tylko, że PAM pozbyłby się akcji, nie jakimś cudem, ale jedynie w przypadku jasnej i pewnej perspektywy dla rozwoju Petrola. > > A to oznacza tylko taką kolejność: najpierw trzeba stworzyć perspektywę uzdrowienia firmy, a dopiero potem handlować akcjami.
nie!!! - oni chcą najpierw handlować akcjami a potem stworzyć otoczkę spółki- ciemnyinternet
ps- spocony handlował czy nie? po co mu to? - pisz bo mdleję z ciekawości
PAM ma do zaoferowania inwestorowi swoją część tego co już istnieje zostało stworzone przez naturę.Oferta ta nie jest adresowana do piekarza czy lekarza lecz do firmy z odpowiedniej branży.
Dnia 2023-09-04 o godz. 18:48 ~Co napisał(a): > A dlaczego przez tyle lat nikt nigdy nie chciał kupić tych akcji?
jakto nikt??? - sam forward się chwalił niedawno że dokupił poza rynkiem jak usłyszał co się kroi? - poszukaj na forum albo spytaj forwarda - myślę że nie zaprzeczy
Dnia 2023-09-04 o godz. 18:25 ~Nonez napisał(a): > PAM ma do zaoferowania inwestorowi swoją część tego co już istnieje zostało stworzone przez naturę.Oferta ta nie jest adresowana do piekarza czy lekarza lecz do firmy z odpowiedniej branży.
ooo - właśnie to - dlatego tłumaczyłem fordzikowi że jeśli pam sprzeda swoje akcje to pozostałę na 100% nie są bez wartości - no ale cóż - niech sprzedają
Wygląda więc na to, że wszyscy w tej sprawie mają to samo zdanie: aby sprzedać akcje najpierw trzeba uzdrowić Petrola, ale jeden drugiemu wytyka inny dobór słów niż sam to czyni. Trochę to śmieszne, bo jak w przedszkolu.
Dnia 2023-09-04 o godz. 21:49 ~Realista napisał(a): > Wygląda więc na to, że wszyscy w tej sprawie mają to samo zdanie: aby sprzedać akcje najpierw trzeba uzdrowić Petrola, ale jeden drugiemu wytyka inny dobór słów niż sam to czyni. Trochę to śmieszne, bo jak w przedszkolu.
Zupełnie się z tym nie zgadzam. Przy założeniu, że przez chwilę poudajemy, że spółka wymaga uzdrowienia(co jest oczywiście fikcją , bo spółka zdrowsza niż ryba stąd te cyrki od lat, podobnie w sumie było z cyrkiem o kryptonimie c19, zakładam, że większość chociaż już po wszystkim zrozumiała tą perfekcyjnie zorganizowaną akcje). Tak samo tu trzeba zrozumieć, że rzeczywistośc jest zgoła odmienna od kitów serwowanych przez blg i forumowych klakierów. Ale jak napisałem przez chwilę na potrzeby tej dyskusji będziemy udawać, że jest źle. Dochodzi wtedy do następującej sytuacji. Gdy juz uzdrowisz spółkę to po co chcesz wtedy jej akcje sprzedawać??? I tu obejrzyj sobie lub po prostu przypomnij prosty film "Zróbmy sobie wnuka", ostatnie 10-15 minut, zalapiesz sie na to co trzeba. Jak uzdrowisz to sobie ciągniesz dywidendę i masz w nosie sprzedaż albo gdy mimo wszystko chcesz sprzedać to już nie puścisz za 160 tylko będziesz chciał 1600 i mniej więcej to tłumavzył nikt fordzikowi, bo taka jest prawda. Dlatego trzeba bylo stworzyć wizerunek spółki ledwo dychającej czy w zasadzie martwej by jak najtaniej ściągnąc papier. Wcześniej śkupili ile mogli na gieldzie, a gdy zaczęło więcej ubywać niż wpadać trzeba było zrobić nocne posiedzenie. I żeby nie było za łatwo, żebyśmy nadal myśleli, że mamy takie w pół g w portfelu to grają na czas, żeby oddać im to jak najtaniej. Ale jest tu na szczęście pare osób które choćby dla zasady za grosiki nie pękną.
Więc drogi Realisto w ogóle nie tak jak mówisz, nie tak jak piszesz. W interesie tak zwanego inwestora jest kupić to jako prawie padline(my tak mamy mysleć) bo tylko wtedy może to kupić tanio. Prawda jest jednak taka, że "złowilìśmy złotą rybkę", ale agentura już niektórych zdołała przekonać, że to nie zlota rybka tylko stara opona i lepiej się jej pozbyć. Każdy decyduje za siebie.
Nie zrozumuałeś Realista w ogóle mechanizmu, który tutaj działa.
Tak rozebrali Elektrim w 2006 roku i tak rozebrali petrolinvest w 2017 i tam płaczą tak samo jak my tutaj, niestety uscisk nie zwalnia. "Okruchy dla biednych chleb dla bogatych oto zasada rządząca światem".
A co tu jest trudnego do zrozumienia? To kwestia uwierzenia w to co piszesz, a w tym wszystko wygląda pięknie, nadobnie wręcz bosko. W zasadzie innych takich szczęściarzy jak my nie znajdziesz. Problem polega na tym, że nie masz na to przekonywających dowodów. Oczywiście hipotezę popierającą Twoje tezy można przyjąć, ale nic więcej na ten moment, bo udowodnienia nie widać, a inni wysnuwają hipotezy pesymistyczne w przeciwieństwie do Twojej mega optymistycznej. Tylko tyle. Piszesz więc o pobożnym życzeniu nas wszystkich jakoby one było spełnione, ale prawda jest taka, że jedynie jest wyczekiwane, Takie naginanie rzeczywistości jak w bajkach jest miłe, ale w realu, niestety, raz się realizuje, a innym razem nie.
Dnia 2023-09-04 o godz. 23:35 ~Toż_to_szok napisał(a): > Dnia 2023-09-04 o godz. 21:49 ~Realista napisał(a): > > Wygląda więc na to, że wszyscy w tej sprawie mają to samo zdanie: aby sprzedać akcje najpierw trzeba uzdrowić Petrola, ale jeden drugiemu wytyka inny dobór słów niż sam to czyni. Trochę to śmieszne, bo jak w przedszkolu. > > Zupełnie się z tym nie zgadzam.
Dokładnie, z tym, że ujmę to krótko. Petrola nie trzeba najpierw uzdrawiać, bo to nie jest normalna spółka i sama produkcji nie zrobi. Ona się uzdrowi w jednym momencie gdy wszystkie trybiki zatrybią: fimanse (inwestor), przejęcie OTG/Emby, podział tortu między uczestników - największe grubi np. ten z Pacanowa, sprzedaż części akcji kto zechce. I to wzystko sprytnie żeby nikt nikogo nie oszukał a tu trzeba wielkich i sprytnych głów (nie aktualnego prezesa siedzącego cięgiem na forum jako Johnny, ale o to sie nię martwię). A więc PYK! - uzdrowiona i pracująca jednocześnie, a nie "najpierw" uzdrowienie, "a następnie ...". Tak widzę Petrola.
Dnia 2023-09-05 o godz. 06:55 ~Jonny_MaeckiKiller napisał(a): > Dnia 2023-09-04 o godz. 23:35 ~Toż_to_szok napisał(a): > > Dnia 2023-09-04 o godz. 21:49 ~Realista napisał(a): > > > Wygląda więc na to, że wszyscy w tej sprawie mają to samo zdanie: aby sprzedać akcje najpierw trzeba uzdrowić Petrola, ale jeden drugiemu wytyka inny dobór słów niż sam to czyni. Trochę to śmieszne, bo jak w przedszkolu. > > > > Zupełnie się z tym nie zgadzam. > > Dokładnie, z tym, że ujmę to krótko. > Petrola nie trzeba najpierw uzdrawiać, bo to nie jest normalna spółka i sama produkcji nie zrobi. Ona się uzdrowi w jednym momencie gdy wszystkie trybiki zatrybią: fimanse (inwestor), przejęcie OTG/Emby, podział tortu między uczestników - największe grubi np. ten z Pacanowa, sprzedaż części akcji kto zechce. I to wzystko sprytnie żeby nikt nikogo nie oszukał a tu trzeba wielkich i sprytnych głów (nie aktualnego prezesa siedzącego cięgiem na forum jako Johnny, ale o to sie nię martwię). A więc PYK! - uzdrowiona i pracująca jednocześnie, a nie "najpierw" uzdrowienie, "a następnie ...". > Tak widzę Petrola.
No i znowu sztucznie wykreowany spór o definicje. Właśnie to co napisałeś uważam za uzdrowienie i musi to nastąpić najpierw, bo z tym twoim "jednocześnie" to przesadziłeś, zresztą sam to opisałeś we właściwej kolejności: inwestor, przejęcie OTG/Emby itd. Dla mnie i dla każdego logicznie myślącego tylko taka kolejność jest możliwa. Po realizacji tego, wartość akcji Petrola będzie w jakimś sensie możliwa do określenia w zależności od treści zawartych umów z wymienionymi przez Ciebie podmiotami. Gdzie tu jest sprzeczność?
Dnia 2023-09-05 o godz. 06:55 ~Jonny_MaeckiKiller napisał(a): > Dnia 2023-09-04 o godz. 23:35 ~Toż_to_szok napisał(a): > > Dnia 2023-09-04 o godz. 21:49 ~Realista napisał(a): > > > Wygląda więc na to, że wszyscy w tej sprawie mają to samo zdanie: aby sprzedać akcje najpierw trzeba uzdrowić Petrola, ale jeden drugiemu wytyka inny dobór słów niż sam to czyni. Trochę to śmieszne, bo jak w przedszkolu. > > > > Zupełnie się z tym nie zgadzam. > > Dokładnie, z tym, że ujmę to krótko. > Petrola nie trzeba najpierw uzdrawiać, bo to nie jest normalna spółka i sama produkcji nie zrobi. Ona się uzdrowi w jednym momencie gdy wszystkie trybiki zatrybią: fimanse (inwestor), przejęcie OTG/Emby, podział tortu między uczestników - największe grubi np. ten z Pacanowa, sprzedaż części akcji kto zechce. I to wzystko sprytnie żeby nikt nikogo nie oszukał a tu trzeba wielkich i sprytnych głów (nie aktualnego prezesa siedzącego cięgiem na forum jako Johnny, ale o to sie nię martwię). A więc PYK! - uzdrowiona i pracująca jednocześnie, a nie "najpierw" uzdrowienie, "a następnie ...". > Tak widzę Petrola.
//////////////////////// ~Jonny_MaeckiKiller napisał jaka pogoda w New York? (:
Dnia 2023-09-04 o godz. 23:35 ~Toż_to_szok napisał(a): > Dnia 2023-09-04 o godz. 21:49 ~Realista napisał(a): > > Wygląda więc na to, że wszyscy w tej sprawie mają to samo zdanie: aby sprzedać akcje najpierw trzeba uzdrowić Petrola, ale jeden drugiemu wytyka inny dobór słów niż sam to czyni. Trochę to śmieszne, bo jak w przedszkolu. > > Zupełnie się z tym nie zgadzam. > Przy założeniu, że przez chwilę poudajemy, że spółka wymaga uzdrowienia(co jest oczywiście fikcją , bo spółka zdrowsza niż ryba stąd te cyrki od lat, podobnie w sumie było z cyrkiem o kryptonimie c19, zakładam, że większość chociaż już po wszystkim zrozumiała tą perfekcyjnie zorganizowaną akcje). > Tak samo tu trzeba zrozumieć, że rzeczywistośc jest zgoła odmienna od kitów serwowanych przez blg i forumowych klakierów. > Ale jak napisałem przez chwilę na potrzeby tej dyskusji będziemy udawać, że jest źle. > Dochodzi wtedy do następującej sytuacji. > Gdy juz uzdrowisz spółkę to po co chcesz wtedy jej akcje sprzedawać??? > I tu obejrzyj sobie lub po prostu przypomnij prosty film "Zróbmy sobie wnuka", ostatnie 10-15 minut, zalapiesz sie na to co trzeba. > Jak uzdrowisz to sobie ciągniesz dywidendę i masz w nosie sprzedaż albo gdy mimo wszystko chcesz sprzedać to już nie puścisz za 160 tylko będziesz chciał 1600 i mniej więcej to tłumavzył nikt fordzikowi, bo taka jest prawda. > Dlatego trzeba bylo stworzyć wizerunek spółki ledwo dychającej czy w zasadzie martwej by jak najtaniej ściągnąc papier. Wcześniej śkupili ile mogli na gieldzie, a gdy zaczęło więcej ubywać niż wpadać trzeba było zrobić nocne posiedzenie. > I żeby nie było za łatwo, żebyśmy nadal myśleli, że mamy takie w pół g w portfelu to grają na czas, żeby oddać im to jak najtaniej. > Ale jest tu na szczęście pare osób które choćby dla zasady za grosiki nie pękną. > > Więc drogi Realisto w ogóle nie tak jak mówisz, nie tak jak piszesz. > W interesie tak zwanego inwestora jest kupić to jako prawie padline(my tak mamy mysleć) bo tylko wtedy może to kupić tanio. > Prawda jest jednak taka, że "złowilìśmy złotą rybkę", ale agentura już niektórych zdołała przekonać, że to nie zlota rybka tylko stara opona i lepiej się jej pozbyć. > Każdy decyduje za siebie. > > Nie zrozumuałeś Realista w ogóle mechanizmu, który tutaj działa. >
///////////////// dopiszę tylko Amen i czekam na realizację Twojego scenariusza