Wystarczyło że zszedłem na 2 dni a tu ferment i popłoch
ełno ignorantów wypisuje bzudry, robiac ludziom zamieszanie w głowach, co powoduje u nich stray na rachunkach i odbieranie chleba im dzieciom
Ok aby uspokoić waszą panikę w głowach:
Ostatnia analza w tym roku, i prosze ignorantów aby nie pisali na tym wątku swoich idiotycznych wypocin:
za 19 sesji 4,29 zł patrząc na kanał trendu apartego na linii wsparcia trendu i głównym kanale jego od góry zamkniętym szcytem z 12.11.2008 na cenie 1,73 i 3,01 z 17.12.2008, mamy prawdopodobnie doczynienia z geometrią rynku stąd ta długość sesji i cena oparta na szcytach.
Szansę powodzenia tego scenariusza jednak oceniam na 60%
pozdr moich zagorzałych fanów analiz-gratisik na Nowy Rok:)
pewnie niewielu uwieży dziś w tą cenę , ciekawe co nastąpi za miesiąc:).
pewnie znowu będą złowieszcze słowa że sie pomyliłem o 22 gr, ale nie ważne że dziś panikuja i wyrzccają papier....przy cenie 1,85
Chwali sie takie wyjscia przed szereg.... ale mowisz prawde :) ja nie wiem czy ta cala rzesza gosci co oddali jutro dokupi taniej (marzenia scietej glowy) czy wypatrzyli inne zabawki...
Na tą chwilę dość trudno uwierzyć, ale nie jest to niemożliwe, nikt chyba nie wierzył w dno na Immo poniżej 1zł... Trzeba zaczekać do Nowego Roku, teraz sporo inwestorów / spekulantów odpuściło między świętami co widac po obrotach na GPW, siła spadków we Wiedniu i GPW w ostatich dniach też powinna zelżeć...
dodatkowym impulsem moze byc ogloszenie wynikow rozmow z bankami, bankier twoj scenariusz moze sie sprawdzic Pozdrawiam wszystkich z szerokim horyzontem.
Dnia 2008-12-30 o godz. 12:42 ~bethoven napisał(a):
> bankier nie pasujesz do tego rozwydrzonego towarzystwa;)
> proponuję żebyś pisał swoje analizy i nie wdawał się w
> polemike szkoda zdrowia
> za 19 sesji 4,29 zł patrząc na kanał trendu apartego na
> linii wsparcia trendu i głównym kanale jego od góry
> zamkniętym szcytem z 12.11.2008 na cenie 1,73 i 3,01 z
> 17.12.2008, mamy prawdopodobnie doczynienia z geometrią
> rynku stąd ta długość sesji i cena oparta na szcytach.
> Szansę powodzenia tego scenariusza jednak oceniam na 60%
> pozdr moich zagorzałych fanów analiz-gratisik na Nowy Rok:)
Jeśli napisałeś że 60% szans na realizację jw to ok nie będę krytykować każdy może ocenić czy chce ryzykować. Ja trochę zaryzykowałem (chociaż czekam raczej na testowanie dołków przed dalszymi wzrostami) i pozdrawiam bankiera72 oraz innych zapakowanych w Immo. Szacunek i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
znaczy sie transakcja nr 1574 jest Twoja ;)
a chetnych po tej cenie bylo galancie ;) ladnie to tak bez kolejki? no ale OK, ty z dzieckiem na reku :) to niech bedzie ;)
jak to mowia ziarnko do ziarnka ;)
mam nadzieje ze to faktycznie (jak powiedzial martin) koniec korekty i odreagujemy teraz, a zachowanie wiednia na to wskazuje
dziś NBP:
W ujęciu średniorocznym polska waluta osłabi się w 2009 r., a w latach kolejnych ponownie wróci na ścieżkę aprecjacyjną" - napisano.
możliwy moim zdaniem jest spadek złotego do eurro w najblizszym czasie nawet do 4,40, co oznacza że moja prognoza może ziścić się przy oporze 1 euro za akcję
hehe.....już chyba sami zostaliśmy na polu boju..........dzisiaj wywalali nawet ci najmniej zrezygnowani co trzymali od 3zyla........i tak bez paniki papierek wyciągnięty w całości, to mi się podoba..........nawet na forum już się nikomu pisać nie chce
odleszczyli papier, a mega pssy,isci zostali bez zakupów, bo chcieli żeby znowu za darmo razdawali intratne nieruchomosci...
a liczyłem ze zamkniecie w dogrywce zrobia nawet 50gr jak zanim jakis leszcz rzutem na tasmę pozbył sie 100k pkc, ale dobrze że cena wisi, bo wraca kolega w niedzielę z urlopu to zaszalejemy zakupami u nas w miare jescze dobrej cenie w poniedziałek na otwarciu,
jazda będzie w piątek u nas bez sesji u nich odpał w górę.
a propo do której jutro austria chodzi?
Witaj Bankierku!
Wprawdzie nie wiem do której chodzi jutro Austria, ale wiem, że znowu wrócę na IMMO, bo Ty wróciłeś, i to jak intensywnie.
Wczoraj spanikowałam i sprzedałam wszystko (ogólnie bez straty, ale zysk troche stopniał). Przyczyniłam się więc (i to nie mało) do "odleszczenia papiera".
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę w Nowym Roku analiz giełdowych trafnych w 100%, a nie tylko w 60 %.
Wprawdzie moje całuski, abyś wrócil na forum są już nie potrzebne, ale i tak Ci je przesyłam. Kasia
witaj Kasiu, odkup sobie juz powoli papierek, wczoraj badałem bilans, szczególnie skupilem się na środkachw budowie i ich powierchniach, nie myślałem że jest tak dobrze. ten papier jescze bedzie zdziwiał nie raz
Mnie tylko martwi, ze praktycznie 90% swojej uwagi na gieldze od jakiegos miesiaca tylko jemu poswiecam - chyba sie uzaleznilem od IMMO, ale trzeba przyznac takiej jazdy na ta tym papierze jeszcze nie widzialem, nie mowiac o braniu w niej aktywnego udzialu :) A jak widac i zgodnie z tym co mowisz - bedzie jazda na nim i to jeszcze dlugo :)
Kasia - ja sie dzisiaj ubieram, moze dolaczysz? :)
2,55 i 20 tys.do tyłu poprostu spanikowalem totalny turbo-leszcz ze mnie ale tak sobie myśle że dopiero się ucze jestem nowy odrobię!!!szybko pojołem że najważniejsza jest cierpliwośc i zero paniki normalne prawo fizyki wszystko co spadnie to się odbije kwestia czasu...Pozdro.
rzecz oczywista, stąd cena 4,29 na wykresie sie układa, mamy wyprzedzenie wzrostów euro, stąd pewnie i kurs może się wbic na 4,3 za euro.
co do wrostów dzisiejszego dnia pisałem o korekcie ktra ma się ku końcowi, nadchodzące wrosty były oczywiste, 30.12 na tym watku pisałem o odpale dziś w Austrii.
Ps i znowu łyso Vincentowi:)
Cholera, a ja sie ubralem w Srode za 1/2 tylko ;) No nic w Pon trzeba bedzie sie przyczaic z rana za reszte i poczekac na gorny oporek :) Wszystko poki co wyglada na to, ze pojedziemy scenario ala z przed miesiaca :)) /pozdro, Yankes
Kiedy emocje podpowiadały sprzedać wszystko w grudniu i zanotować stratę posłuchałem mądrzejszych ode mnie i trzymam nadal a mam średnią 2,2. Tylko krowa nie zmienia zdania - nauczyliście mnie pokory i nie żałuję. Muszę odszczekać wszystkie głupoty które pisałem wcześniej. Pozdrawiam bankiera72 i wszystkich na tym forum cierpliwych i rozsądnie myślących a tych co są w opozycji namawiam do releksji.
nerwy rzecz ludzka, dobrze że rozsądek Ci podpowiedział radzić się doświadczonych,
ja jak idę do lekarza też się jego słucham , bo wiem że jest fachowcem w tym co robi...
złości wybaczam i zyczę sukcesów
Dnia 2009-01-02 o godz. 10:16 ~bankier72 napisał(a):
> nerwy rzecz ludzka, dobrze że rozsądek Ci podpowiedział
> radzić się doświadczonych,
ja jak idę do lekarza też się
> jego słucham , bo wiem że jest fachowcem w tym co robi...
> złości wybaczam i zyczę sukcesów
Dziękuję za wyrozumiałość - dobrze że są takie osoby jak Ty które chcą dzielić się swoim doświadczeniem - szczerze podziwiam. Sam obiecuję odtąd wypowiadać się tylko ostrożnie i merytorycznie, mam nadzieję że stanie się to dobrym zwyczajem na tym forum.
Ja bym tam wolal coby rozebrali co maja rozebrac ci co dzisiaj tam graja (bo na pewno wiekszosc jeszcze w gorach ;)) i reszte niech zostawia na pozniej ;) Powiedzmy 0,52 niech sie zamknie czyli 13% - wystarczy - w Pon rano trzeba sie przeciez jeszcze ubrac do reszty w granicach 2 zeta :) /pozdro, Yankes