• "KNF podejrzewa kłamstwo...." link. Ciekawe kiedy o SERINUSIE napiszą bo Autor: ~narcos [37.30.6.*]
    też ktoś wpadł na pomysł żeby wykorzystać sytuacje z cenami surowcow w czasie wojny do manipulacji kursem i wzrostu z 20 groszy na 2 zł.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-podejrzewa-ze-spolka-klamala-w-raportach-zeby-podbic-kurs-na-gieldzie-8601880.html
  • Re: "KNF podejrzewa kłamstwo...." link. Ciekawe kiedy Autor: ~zenek [31.182.253.*]
    sprawa innogene jest stara. Ludzie stracili tam fortuny.. Prezes podawal ESPI z umowami, ktore nie dochodzily do skutku o czym juz nie raczyl informowac. Czesc umow prawdopodobnie byla ze spolkami, slupami, ktore nagle znikac zaczynaly, co tez wyzlo po fakcie. I najlepszy hit.. Prezes zeby sie uwiarygodnic robil wywiady sam ze soba (powaznie - sprawdz sam) i wrzucal na swoja strone firmowa... Oczywiscie knf olal sprawe, a drobni jak sie dowiedzieli, ze ewentualny pozew to koszt na start (trzeba wplacic) okolo 10% strat jakie poniesli i nie ma gwarancji ze cokolwiek wygraja a kasa przepadnie olali sprawe i prezes ma sie dalej dobrze... Polska.. piekny kraj..
  • Re: "KNF podejrzewa kłamstwo...." link. Ciekawe kiedy Autor: ~narcos [37.30.6.*]
    na GPW co chwila jakieś przekręty idą. Aż dziw bierze że nie ma jakiegoś niezależnego nadzorcy nad tym cyrkiem bo KNF podlega Morawickiemu a wcześniej myślałem że NIK ich może skontrolować.

Tutaj grubasy z Wa-wy kręcą kursami pod parasolem KNF bo oni celowo nie widzą na czas. Miałem kiedyś spółkę na której popłynąłem grubo a jak zacząłem sprawdzać autoryzowanego doradcę to się okazało że wszystkie spółki które prowadził kończyły na groszach i likwidacji a w międzyczasie wyciągali dofinansowania i kasę od akcjonariuszy.

[x]
SERINUS -1,39% 0,71 2025-05-19 12:51:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.