• TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Exciter1975 [85.221.197.*]
    Witam!

Do Wszystkich...

Trzymać papier, nie oddawać!

Proszę nie obawiać się panicznie wezwania, czy też przymusowego wykupu akcji... GI właśnie chce wywołać strach, dezorientację, czy panikę...
    Jeżeli Ktoś ma czas, nie są mu "na już potrzebne pieniądze" zainwestowane w spółkę, a takową inwestycją jest zakup GI GROUP, może pozostać w długim terminie akcjonariuszem spółki nienotowanej na GPW, zachować wszystkie prawa akcjonariusza, prawo do dywidendy, uczestnictwa w WZA, zaskarżania uchwał, itd. Wycenę spółki, cenę akcji oszacuje biegły rewident..., akcje można również sprzedać poza rynkiem regulowanym...
    Zaczym jednak do tego dojdzie musi zostać spełnionych szereg wymogów formalnych, a z biegiem czasu może wydarzyć się jeszcze sporo dobrego dla "drobnych akcjonariuszy" ze zmianą polityki zarządu włącznie... ;-)

Spokój, opanowanie...

Pozdrawiam Wszystkich

Exciter1975 ;-)
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~xyz [172.225.96.*]
    Jedziemy na tym wózku. Trzymamy się razem! Świadomi wiedzą, o co idzie gra. Żadne trolle nam nie zamieszają w głowie. Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.
    66 osób zapisało się na emisję. Dla jednych mało, a dla mnie bardzo dużo. 1 do 65.
    Niech wzywają, niech ściągają z giełdy. Trzymamy! Każdy sprzeda, po ile będzie chciał. Wątpię, żeby tutaj był ktoś, kto odda za przysłowiową miskę ryżu.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Nowy [46.134.110.*]
    To Żart oczywiście,ważne to ile ja mam na rachunku w biurze maklerskim a czy to firma renomowana czy nie, istotne jest jak traktuje drobnych, ile kosztuje i ile z tego mam.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~robinhood [188.33.232.*]
    Witam Exciter1975.
    Oczywiście trzymamy i jesteśmy na pokładzie. Dobraliśmy też z PP :) Łącznie z PP 800 tys akcji trafilo do 65 osób :)
    Poniżej 10 zł nie rozmawiam z nikim :)
    Pozdrawiam
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Exciter1975 [85.221.197.*]
    Cześć robinhood!

Zatem trzymamy... ;-)

GI GROUP mogło zachować klasę, zrobić dobry PR, zapłacić mniej, lecz dwa lata temu..., a tak... "Janusz biznesu"..., a wszystkie "karty" mniejszościowych nie zostały jeszcze wyłożona na stół...

Pozdrawiam

Exciter1975
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Nowy [46.134.110.*]
    Po co komu spółka która zniknie z giełdy chyba że dla pracownika spółki i to jeszcze wyższego szczebla.Cena rynkowa jest najważniejsza.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Kuba [119.31.174.*]
    PP dobralem 64k, siedze tu juz 3 lata to mi sie nie spieszy, dla mnie min to 15zl, ale nie mam nic przeciwko 30zl. tylko boje sie ze słabe ręce jak "Nowy" oddadzą za 2-3zł i po zabawie.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Nowy [83.26.199.*]
    Zrobią wezwanie i to jest pewne,ale cena z pewnością będzie zależna od rynkowej.Nowy i inni tacy nie oddadzą po 3 zł nawet po 10 jak będą widzieć że komuś zależy.Trzeba tu spekuly i zrobić drugi Będzin.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Nowy [83.26.199.*]
    Aż trudno zrozumiec jak tyle czasu taka spółka utrzymała sie w tych cenach ,tu zachodzi podejrzenie na sabotownie ceny.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~WHYNOT [185.245.255.*]
    Mam lekko ponad 140k akcji i nigdzie się nie ruszam; proponuję jedynie jakąś grupkę przed kolejnym walnym - teraz już nie możemy sobie pozwolić na głupie błędy typu, nie pojechałem na walne, bo byłem w Sopocie. ~Exciter1975 - zamierzasz coś organizować??
    Dzień dobry!

Niestety, już jestem w "grupie zorganizowanej", gdzie poczyniono wiele i byłoby niestosowne działać "na boku". Działania te nie byłby również "równoległe" gdyż od punktu startowego upłynęły około dwa lata...

Przepraszam, muszę... nic nie muszę... ;-) odmawiam, ale zachęcam do bycia cierpliwym. Proszę nie dać się sprowokować, wyprowadzić z równowagi, nigdy, nigdy się nie poddawać!

"Driven together and driven apart"... Sisters of Mercy - Driven like the snow - YouTube

Pozdrawiam

Exciter1975 ;-)
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Luke [188.146.118.*]
    a jedno pytanie techniczne...
    nawet jeżeli w jakiś sposób doprowadzą do przymusowego wykupu akcji notowanych na GPW, to do sprzedaży tych akcji z PP, nienotowanych w tej chwili, nie mogą mnie w żaden sposób zmusić? czyli w skrajnym przypadku w akcjonariacie zostanie Italianiec i ja?
    może w takim razie warto zostawić sobie chociaż po 1 akcji z serii X, tak dla sportu
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~DonChichot [31.60.72.*]
    A co masz w tej chwili na rachunku z serii X, PDA czy akcje ?
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Luke [188.146.118.*]
    GIG_PNE
    nie zgłaszałem rezygnacji w przypadku niedopuszczenia do obrotu, więc rozumiem, że to akcje, tylko że nienotowane na GPW
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~DonChichot [31.60.72.*]
    Tak, ale przymus to przymus. Dotyczy on niestety bezwzględnie wszystkich akcji spółki. Poczytaj tutaj:
    https://businessinsider.com.pl/gielda/przymusowy-wykup-akcji-na-czym-polega/b5h11pm
    Skoro nie można serią X handlować na GPW, to lepszą opcją dla Ciebie może być ustanowienie na tych akcjach (tuż przed wezwaniem przymusowym, czyli blokadą) zastawu rejestrowego np. przy zakupie samochodu na kredyt lub pożyczkę bankową. Jeżeli GI będzie koniecznie chciało mieć Twoje akcje, to niech spłaci Twój kredyt :) Posiadam tylko notowane akcje, ale też rozważam wobec nich taką ewentualność. Trzeba się tak mocno im postawić, jak tylko się da.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~whynot [185.245.255.*]
    O matko, ktoś jeszcze słucha SOM ;-)
    Dzisiaj wykorzystałem, przekroczyłem 150k; jak będą dalsze okazje, dokupuję dalej ;-)
    Witam!

W kwestii wezwań oraz przymusowego wykupu akcji proponuję zapoznać się z "podobnymi" przypadkami - podsyłam krótki komentarz, linki:

YAWAL S.A.
    Byłem z akcjami do samego końca, a nawet dłużej (sprzedane w lipcu 2019 spółce za pośrednictwem DM, poza rynkiem),
    Ostatnia cena notowań: 3,46 PLN,
    Wezwanie 1 (tuż przed "końcem"): 5,99 PLN,
    Wezwanie 2 (tuż przed "końcem"): 7,08 PLN,
    Przymusowy wykup (biegły): 21,37 PLN. Dużo się działo... YAWAL SA (YAWAL) - Notowania GPW - Giełda - Bankier.pl - 1

ZPUE S.A.
    Temat "świeży"...
    Ostatnia cena notowań: 374 PLN (inna sytuacja, jak YAWAL),
    Wezwanie 1 (tuż przed "końcem"): 176 PLN,
    Wezwanie 2 (tuż przed "końcem"): 205,19 PLN,
    Wezwanie 3 (tuż przed "końcem"): 269,08 PLN,

Przymusowy wykup: 390 PLN. ZPUE SA (ZPUE) - Notowania GPW - Giełda - Bankier.pl - 1

Przykładów jest sporo, warto na spokojnie poczytać, przemyśleć... W przypadku YAWAL "mniejszościowi" powalczyli dzięki przychylności KNF...

Miłego dnia

Exciter1975
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Nowy [83.26.198.*]
    Wynika z tego że jedyny atut który GiG posiada to niska cena notowań,będą tą cenę utrzymywać dokąd się da ale broniąc kursu pozbywają się akcji, dokupywać i trzymać do finału. 2024 będzie rokiem w którym się wszystko rozstrzygnie.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~Maks [83.5.116.*]
    Nie lękajcie cię - tłumaczył w sierpniu 2023 Exciter1975. " Proszę nie obawiać się panicznie wezwania, czy też przymusowego wykupu akcji" - pisał
    I co? I Włosi zrobili dokładnie to co mieli zrobić, łącznie z wezwaniami i przymusowym wykupem, czyli spokojnie i opanowanie podeszli do tematu. Obawy okazały się jak najbardziej zasadne.
  • Re: TRZYMAĆ PAPIER, NIE ODDAWAĆ! Autor: ~ala [195.160.174.*]
    no i miał rację, w sierpinu 2024 kosztował 1,5 zł, a dzisiaj więcej z perspektywą na +, więc może warto trzymać?
[x]
GIGROUP 1,49% 2,05 2025-07-23 14:02:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.