MACD -1d zieleń
MACDO-zieleń-0,1586
Fibonacci (średnioterminowe oparte na c:0,88 i 3,01): wsparcia 50%-1,98, 38,2%-1,72,
tu szacuję, że asutria 0,50E i u nas 2,00 będzie mocnym oporem, długoterminowy Fibonacci oparty na max i min historycznym 23,6% znajduje się na 11,11zł co daje nam przy euro 4zł na 2,77e cenę docelową do końca przyszłego roku
ACC(acceleration)-1,22 powinien się wznieść, czyli szansa na wzrosty
ATR(Average True Range) 0,3461 -b.duże realia na wrosty
BOP(Balance Of Power) 0,713 -dodatni, czyli mamy powera:)
BOL(Bollinger Oscillator)-0,286- szacuję jego wrost na 55%-co oznacza up
dalej bez opisów-dużo pisania:(
CCI :46,18 +,
CMO:39,53+:),
DMI:26,94-zieleń:),
DPO:0,114+,
EMV-zieleń:),
FastD+28,26%-na plusie:),
IMI +53,85-OK,
MFI:+55,01-OK
POS+0,139-zieleń:)
PVO 21,57- w porządku
QStick: -0,0387, minimalnie negatywny- czerwony, jednak długość jego trwania jest podobny do ostatniej sytuacji kiedy to odpalił na zielono, nie widzę obaw w tym wsk.
ROC-13,6 -niestety na minusie, ale nie wzystko musi być kolorowe, duża szansa na powrót do +, analogicznie też mamy anologię na odbicie
RSI +50,18 , b.pozytywny
RVI +38,06 -OK
STS-stochastic +56,48, jest pozytywny jednak mamy do czynienia z czerwonym kolorem, od korekty 1,72, ale tu bym nie zwracał na to uwagi, w końcu mieliśmy po tym cenę 3,01:)
średnioterminowa linia trendu oparta na wsparciach 0,88zł z 13.11.2008 i 1,18zł z 02.12.2008, nie została przełamana i na dzień 29,12,2008 cena musiałaby spaść do wparcia 1,72 aby jej dotknąć, mamy jeszcze mały zapas, a co za tym idzie korekta jest w chwili obecnej tylko korektą, linia ta (dla początkujących), z każdą sesją podnosi nam poprzeczkę cenową wsparcia w górę:)
na wykresie możemy zauważyć powtarzającą się anologię że obroty rosną na wzrostach,a na spadkach maleją, wyjątkiem była przedwigilijna realizacja zysków , gdzie mieliśmy na spadku spore obroty, ale to naturalny wyjątek, dlatego pominąłbym go
rodzinka ma się dobrze:)
co do zboczenia zawodowego, poświęciłem w święta godzinę na analizy ekonomiczne, świat dziś grał, w nocy były dane w Japonii, zresztą bardzo ważne, staram się orientować w sytuacji, analizę zrobiłem IEA głównie dla siebie bardzo szczegółowo, uważam że warto przy tej cenie dobrać papieru, a zanim taką decyzję podejmuję , muszę być pewny w 100%.
ps.są święta to i na forum wrzuciłem gratiska dla uspokojenia rozchwianych nastrojów wśród akcjonariuszy
Bardzo dziękuję za analizę IEA. Myślę, że to bardzo przydatne
dla wszystkich akcjonariuszy.
Dnia 2008-12-26 o godz. 23:51 ~bankier72 napisał(a):
> rodzinka ma się dobrze:)
co do zboczenia zawodowego,
> poświęciłem w święta godzinę na analizy ekonomiczne, świat
> dziś grał, w nocy były dane w Japonii, zresztą bardzo
> ważne, staram się orientować w sytuacji, analizę zrobiłem
> IEA głównie dla siebie bardzo szczegółowo, uważam że warto
> przy tej cenie dobrać papieru, a zanim taką decyzję
> podejmuję , muszę być pewny w 100%.
ps.są święta to i na
> forum wrzuciłem gratiska dla uspokojenia rozchwianych
> nastrojów wśród akcjonariuszy
Witaj! Pozdrowionka dla Bankiera08.Co do kursu Immo to możemy być spokojni. Zaczyna się efekt stycznia i na to liczę.Może jakieś polskie fundusze też. A czemu nie.
Wszystkiego dobrego po Świetach Bankierku, dla Ciebie i Twojej rodziny.
To chyba bardzo miło, że masz tylu wdzięcznych przyjaciół na formum, do których też się zaliczam, ale całuski zastrzegam dla siebie. Kasia
dzięki Kasiu za ciepłe słowo i buziaki.
co do AB - to mamy do czynienia z wyprzedaniem rynku co widać ewidentnie po liczbie rosnących naganiaczy na spadki i wrzucających stare kotlety aby tylko ciut zdołować cenę celem odkupienia papieru, to paradoksalnie kolejny sygnał na wrosty
Dnia 2008-12-27 o godz. 19:18 ~bankier72 napisał(a):
co do AB - to mamy
> do czynienia z wyprzedaniem rynku co widać ewidentnie po
> liczbie rosnących naganiaczy na spadki i wrzucających stare
> kotlety aby tylko ciut zdołować cenę celem odkupienia
> papieru, to paradoksalnie kolejny sygnał na wrosty
Zastanawia mnie ,na jakiej podstawie tak uważasz? Jeśli bierzesz "opinie naganiaczy" tylko z tego forum, to sobie pewnie żartujesz?!
Analizowałem również i odpowiedź na wzrosty lub spadki nie jest dla mnie tak oczywista!
Można wzbudzać pozytywne emocje dla zainteresowanych, ale jest jeszcze Wiedeń! Gdybyś mógł przeprowadzić analizę dwóch rynków i je porównać , wtedy analizy będą warte na pewno coś więcej.
pozdrawiam
mariusz_TX
Czy masz jakas opinie o petrolinvescie? Obie spolki sa podobnie zdolowane, odbicie rozpoczely w podobnym momencie a jesli nastapi mocniejsze odbicie na cenie ropy (charakterystyczne dla przelomu roku uprawdapadabniane ponad 80% zniesieniem na ok. 35usd wzrostu ceny ropy podobnie jak przy cyklach wzrostowych w poprzednich dekadach) to moze jest to rowniez szansa na spory zysk? dzieki
korekta jak najbardziej potrzebna papier zaleszczony i to bardzo pojada po stopach na 2 a potem 1,44 tam powinno sie zatrzymac zreszta ta wydmuszka teraz kosztuje kosmiczne pieniadze
do tego trend spadkowy sie zaczal i coraz bardziej przyspiesza
Gdyby nie umowione transakcje na 2,2 i 2,17 wolumen ostatniej sesji nie przekroczylby 3,7 mln akcji ...spadek -4,9 tylko dlatego ze ktos sie z kims wlasnie tam umowil...wiec gdzie tu jakies przyspieszenie?... bo nie widze
ogólnie:
AT jest w trendzie jak wyżej,
Fundamenty są OK, firma została zbyt gwałtownie i jak czas pokazał fałszywie i niesfłusznie w panice za bardzo przeceniona, takie wskaźniki pojawiły się ogólnie, przez ostanie 100 lat 3 raz, życie pokazało że ceny wracają do normy, co do AB to nie polemizuje z ludźmi, mam po prostu swoją wiedzę i nią się kieruję ,
moje zdanie to zaledwie 10-15% tego co piszę , reszta to analizy i ekonomia,
kto się wdaje w śmieszne dyskusje to ciekawi mnie jakie narzędzia używa, czy robi jakieś macierze danych ekonomicznych i czy prognozuje zmienne w algorytmach ekonometrycznych przewidując trendy długoterminowe.......
w ostanim czasie pojawiło się na tym forum dużo nowych hamskich twarzy, i wdają się w głupie gadki nie na mój czas , który szanuję,
reassumując: osoby którzy doceniają to co piszę i wyrażają chęci korzystania z moich doświadczeń mają mego maila, a jak nie to zna go do mnie paru życzliwych ludzi min AX, więc na tyle ,
spadam z tego forum!!!
Dnia 2008-12-28 o godz. 19:15 miss_hossa napisał(a):
> ja kieruje się w 70% przeczuciem
a reszta to AT
bardzo
> szanuje tych którzy mądrze piszą
pozdrawiam bankier72
proszę napisz co Ci 70% podpowiada na Styczeń?
a co w 30% mówi CI AT? Z jakich oscylatorów korzystasz? Ja analizuje wszystkie mi dostepne. Czy Twoje AT jest krótkie, (M) średnie a może (L) długie?
pozdrawiam
mariusz
powiem tak kiedyś ta nagonka sie skończy
pieniadze wyprowadzone z IMMO powinny wrócić i pewnie wrócą
śledztwo jest prowadzone i winni odpowiedzą
Austria to nie Polska
to nie jest tak że ktoś powie że no nie wiemy gdzie jest kasa
i nie ma sprawy
Dlatego Austria jest bogata a Polska....
taki np,FON zrobili odcięcie pp i co pp znikło ......niema winnych
jeśli sprawy nie pójdą po mysli inwestorów to ruszy rzesza pozwów przeciwko IMMO
i oni o tym doskonale wiedzą
po drugie IMMO jest notowane nie tylko w w Wiedniu a chyba każdemu normalnemu zależało by na dobrej opinii
do końca roku nic sie nie stanie luty bedzie przełomowy
Witam. Jeśli można, to proszę o Twój adres email. Fajnie było by czasem poczytać coś mądrego na temat IEA. A jakoś do tej pory nie miałem okazji poznać Twojego adresu. Mój: jacek33kr@poczta.fm
Chyba nie o mnie Kolego piszesz?...ze hamskie gadki?....przynajmniej taka mam nadzieje..a swoja droga masz racje ze znikasz ...ja tez rzadko sie pojawiam tutaj...chyba ze mnie szlag trafia i nie moge sie powstrzymac...trzymaj sie Bankierek
bankier72, duzo ryzukujesz piszac tak optymistyczne na tematImmo , nie odnisoles sie do AT immo w wiedniu, a tak trend ktortkoterminowy jak na razie nie napawa optymizmem.
Szanuje to co napisaleś- ale uwazam ze wiekszośc wskazników ktore podajesz są nie istotne - nawet w czasie hossy a co do piero w bessie i jeszcze pozostaje Wiedeń.
Dziwie mnie to koło optymistów , czyzby znowu pojawił sie góru , to nie wrózy dobrze.
Zdrugiej strony kazdy ma prawa do opinii wlasnych tu , po to to forum.
Wiec reasumujac, nie zgadzam sie z tobą, twoja naliza jest błedna i zdawkowa.
Moja opinia:
Wiedeń -tu trend wyglada na spadkowy- w krótkim terminie,
U nas wskażniki- te najwazniejsze moim zdaniem to:
MACD- on wciaz ujemny i zaczyna maleć jego siła do wyjścia ponad zero - wiele spolek jest tu przykladem w takich sytuacjach nastepował spadek
RSI - gdyby przy tak duzych obrotach przebił 70 pkt to byłby bardzo dobry znak - jednak to sie nie udało - cięzko sie papierowi przebić - nie dobrze
STS- pruje w dół - to w 70% przypadów wrózy spadek -moze to byc korekta -ja oceniam ze dojdziemy do 1,80 zł
MACDO- idzie w dół
Wiec ja poczekam z kupnem , byc moze bede musial kupowac po wyzej cenie , ale tu napisze ze rzycze tego wam i sobie .
Najblizsze dni pokarza , kto mial rację
zgadzam się z Tobą, problem tylko , że jestes dyslektykiem :-/
sprawdź sam, te błędy na pewno nie są w wyniku szybkiego klikania!!!!!
np, guru,życzę. pokażą
> bankier72, duzo ryzukujesz piszac tak optymistyczne na
> tematImmo , nie odnisoles sie do AT immo w wiedniu, a tak
> trend ktortkoterminowy jak na razie nie napawa optymizmem.
> Szanuje to co napisaleś- ale uwazam ze wiekszośc wskazników
> ktore podajesz są nie istotne - nawet w czasie hossy a co
> do piero w bessie i jeszcze pozostaje Wiedeń.
Dziwie mnie
> to koło optymistów , czyzby znowu pojawił sie góru , to
> nie wrózy dobrze.
Zdrugiej strony kazdy ma prawa do opinii
> wlasnych tu , po to to forum.
Wiec reasumujac, nie zgadzam
> sie z tobą, twoja naliza jest błedna i zdawkowa.
Moja
> opinia:
Wiedeń -tu trend wyglada na spadkowy- w krótkim
> terminie,
U nas wskażniki- te najwazniejsze moim zdaniem
> to:
MACD- on wciaz ujemny i zaczyna maleć jego siła do
> wyjścia ponad zero - wiele spolek jest tu przykladem w
> takich sytuacjach nastepował spadek
RSI - gdyby przy tak
> duzych obrotach przebił 70 pkt to byłby bardzo dobry znak -
> jednak to sie nie udało - cięzko sie papierowi przebić -
> nie dobrze
STS- pruje w dół - to w 70% przypadów wrózy
> spadek -moze to byc korekta -ja oceniam ze dojdziemy do
> 1,80 zł
MACDO- idzie w dół
Wiec ja poczekam z kupnem , byc
> moze bede musial kupowac po wyzej cenie , ale tu napisze ze
> rzycze tego wam i sobie .
Najblizsze dni pokarza , kto mial
> rację
oj zaczyna lecieć , ciekawe jak sie skończy dzisiejszy dzień
Dnia 2008-12-28 o godz. 21:32 ~mariusz_TX napisał(a):
> Dnia 2008-12-28 o godz. 21:22 ~mik35 napisał(a):
zgadzam
> się z Tobą, problem tylko , że jestes dyslektykiem :-/
> sprawdź sam, te błędy na pewno nie są w wyniku szybkiego
> klikania!!!!!
np, guru,życzę. pokażą
> bankier72,
> duzo ryzukujesz piszac tak optymistyczne na
>
> tematImmo , nie odnisoles sie do AT immo w wiedniu, a tak
> > trend ktortkoterminowy jak na razie nie napawa
> optymizmem.
> Szanuje to co napisaleś- ale uwazam ze
> wiekszośc wskazników
> ktore podajesz są nie istotne
> - nawet w czasie hossy a co
> do piero w bessie i
> jeszcze pozostaje Wiedeń.
Dziwie mnie
> to koło
> optymistów , czyzby znowu pojawił sie góru , to
>
> nie wrózy dobrze.
Zdrugiej strony kazdy ma prawa do opinii
> > wlasnych tu , po to to forum.
Wiec reasumujac, nie
> zgadzam
> sie z tobą, twoja naliza jest błedna i
> zdawkowa.
Moja
> opinia:
Wiedeń -tu trend wyglada na
> spadkowy- w krótkim
> terminie,
U nas wskażniki- te
> najwazniejsze moim zdaniem
> to:
MACD- on wciaz
> ujemny i zaczyna maleć jego siła do
> wyjścia ponad
> zero - wiele spolek jest tu przykladem w
> takich
> sytuacjach nastepował spadek
RSI - gdyby przy tak
>
> duzych obrotach przebił 70 pkt to byłby bardzo dobry znak -
> > jednak to sie nie udało - cięzko sie papierowi
> przebić -
> nie dobrze
STS- pruje w dół - to w 70%
> przypadów wrózy
> spadek -moze to byc korekta -ja
> oceniam ze dojdziemy do
> 1,80 zł
MACDO- idzie w dół
>
Wiec ja poczekam z kupnem , byc
> moze bede musial
> kupowac po wyzej cenie , ale tu napisze ze
> rzycze
> tego wam i sobie .
Najblizsze dni pokarza , kto mial
> > rację
Martin-dtr bedzie miał dzisiaj niezły ubaw z fanów Immo i bankiera72.... Dzisiaj zakończymy ponizej 2 zł i sądzę że test 1,72 w ciągu najbliższych sesji przesądzony.
bankier72 , jest mi winien przprosiny, gdy wypowiedziałem sie na temat immo - a konkretnie podawałem spadek na dzisiaj - wodospad, obrzucił mi agresywnymi wypowiedziami- ciekawe jak ludzie moga o kims takim pisać jak o góru :) - chyba ze to on sam pisze o sobie pod innymi nikami?
ps
podawałem spadek do około 1,8 zł, ale moze byc mocniej- byc moze zaliczymy kolejnne dno- równosc fal jest ostatnio modna
Dnia 2008-12-29 o godz. 12:01 95147 napisał(a):
> Martin-dtr bedzie miał dzisiaj niezły ubaw z fanów Immo i
> bankiera72.... Dzisiaj zakończymy ponizej 2 zł i sądzę że
> test 1,72 w ciągu najbliższych sesji przesądzony.
Uuuuu chyba niektórzy są rozczarowani, czyżby jutro kolejne 10% w dół a cel może 0,3 Euro albo jeszcze niżej? I gdzie jest wasz alchemik bankier72 oraz jego 100 wykresów?
Znowu powtórzy się historia.... a wy się nic nie uczycie....
1,95 TO DOŁEK, KONIEC KOREKTY. ZA DUŻO OSÓB CZEKA NA NIŻSZĄ CENĘ DLATEGO MOGĄ SIĘ OSZUKAĆ. CZEKAJCIE DALEJ BĘDZIECIE POTRZEBNI DO ZROBIENIA POPYTU NA WYŻSZYM POZIOMIE. POZDRO.
ludzie , czym wy sie podniecacie, fakty sa takie:
duzy obrót i -7 %
Wiedeń leci w dół
wiec wniosek jeden, najblizsze sesje spadamy , pytanie do jakiego poziomu- tu uwazam ze wrózenie jest bez sensu, nalezy czekać i tyle , zawsze mozna wsiąść do pociągu nawet nie koniecznie na pierwszej stacji odjazdowej.
żałośni leszcze:)
nie czytacie całych analiz to macie, sprawiło mi radość że tylu tu frajerów co spekuluje dziś traci, trend średnioterminowy jest wzrostowy, linia trendu ma dziś punktację 1,72, pisałem o tym wsparciu i że dziś nie dotknie tego punku, jutro będzie ona wyżej, czy korekta na wyczerpaniu i co dalej robic nie napiszę celowo.
a ty mik35 jesteś żałosny, IIA mocno rosnie, a na IEA jest typowa skupka, 2,3 półka na podaży blokowana dużymi ilościami, przy małej ilości osób-sztuczne zlecenia, blokują 2,4,5 półkę, nic więcej nie dodam celowo, nie powiem też co robię, dziś panikują nowi i naganiacze, znajomi ze mną własnie gaworzą na gg smiejąc się z was,
nie omieskzłem dodać tego newsa, bo wiecie jak tępię powincjonalnych DT, cena na fibonaccim 23,6% 11,11zł przy kursie 3,8zł za Euro, myslę ze do końca 2009r. inwestorzy bedą spokojni, a spekulanci mają po łapach:)