• lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~ss [83.23.64.*]
    przy tej cenie żal nie kupić ciekawe czy przerzucili sobie z TFI ING do INF OFE czy przy tej cenie i nieuzasadnionej panice wszedł inny fundusz?, cena tak niska tak dobrej spólki jest szokiem i trudno mi w to jest uwierzyć, rozumiem opcje i forwardy ale ta spółka jest cały czas na sporym plusie, w przyszłym roku zabezpieczyli forwary już powyżej 4 PLN, czyli mają cały czas wpływy niezłe z eksportu, no i jeszcze komentarz spółka bez PR na zewnątrz kilka informacji i kurs wraca do normalności, a ciszy nikt nie lubi, nie umieją sprzedać swojej marki i solidności, a to takie proste, wystarczy mówić prawdę a nie chować głowy w piasek, np. Luxmat idzie mocno do przodu - można byłoby coś napisać na ten temat, nowa duża fabryka Leny także cisza, popatrzcie sobie na rekomendacje i analizy na temat Leny, pokazują co? stabilność, mądrość i bezpieczeństwo a kurs no nie komentuję szok i rozpacz... ale do czasu ...mądrzy już kupują
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~jkc [80.187.146.*]
    Jakis powód musi być że się pozbyli akci Lena light nic się nie dzieje bez przyczyny.Mają przecież pelno innych spółek w swoim portfelu a wybrali właśnie ją.Wiedzą już coś o czym akcjonariusze dowiedzą się po jakimś czasie.
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~dawid [83.23.64.*]
    INF TFI nie zostawi ING OFE obydwoje wchodzili uwaga po 7 PLN i 11 PLN więc wyrzucanie przy 1,2 PLN jest po to żeby dokupić taniej lub przerzucić i uśrednić cenę
    za rok dwa ten kto kupi teraz będzie bogaty
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~jkc [80.187.146.*]
    Z tego co tu napisałeś wnioskuję że będzie jeszcze taniej czyli leci na " PYSK " zrozumien kupowali po 7 zł sprzedali po 5 zł liczyli na tańszy zakup powiedzmy po 1,20 zł ale w tym przypadku to na ile oni liczą że jeszcze spadnie ?

0,50 zł ?
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~dawid [83.19.221.*]
    dno 0,90
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~SS [83.23.108.*]
    mam wrażenie że gdyby nie zabawy funduszu ing TFI kurs leny oscylował by na poziomie
    6-8 PLN tam gdzie jego miejsce, co na to ING OFE?
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~gral [217.33.37.*]
    Dnia 2008-12-23 o godz. 22:28 ~SS napisał(a):
    > mam wrażenie że gdyby nie zabawy funduszu ing TFI kurs leny
    > oscylował by na poziomie
    6-8 PLN tam gdzie jego miejsce,
    > co na to ING OFE?

z ta cena to troche przesadziles , troche wyzej kupowalem nwr !
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~goup [*]
    cena docelowa 0,35
    spółka zostanie przejęta za grosze, jest zbyt małym graczem na rynku oświetlenia by przetrwać recesję z takiej kondycji finansowej
    przy euro na obecnym poziomie jest niekonkurencyjna , a na rynku krajowym nigdy się nie liczyli

wykres trendu jasno to obrazuje

ESystem jest wart obserwacji owszem
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~maciej [83.23.90.*]
    upewniłłem się, że warto teraz kupować, nic więcej nie powiem i nie NAGANIAM!
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~ed do goup [83.30.215.*]
    co do ceny docelowej to mniej wiecej sie z toba zgadzam - natomiast co do przejecia to nie - poniewaz wiekszosc posiada jeden udziałowiec - i jak nie bedzie chcial to nie odda
    natomiast po umowach z reifeisennem na opcje mozna chyba twierdzic ze ida ciezkie czasy dla spolki (wicek chyba za to poleciał, co?) konkurencja duza, rynek wchodzi w recesje i ciekawe co byscie powiedzieli na to - jakbysmy za chwile uslyszeli ze jednak ing wychodzi?
    dalej w dół?
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~ed [83.30.215.*]
    zreszta juz pojechali:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/LENA-LIGHTING-Zawiadomienie-o-zbyciu-akcji-1882178.html
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~ss [83.23.101.*]
    co do poprzedników przypominam że wartość księgowa powyżej 3,00 PLN
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~ed [83.30.215.*]
    no i co z tego ze wart ksiegowa to 3 zł....?
    wart ksiegowa kghm to kolo 50 lotosu kolo 50 - a kosztuje 12 zeta - obie firmy beda mialy wypracowane duze zyski za mijajacy rok i jest szansa z miedzi na dywidende - nie mowiac o wzroscie kursu cen akcji w czasie
    moznaby podawac jeszcze dzisiatki firm w biezacym czasie ktore maja duzo mniejsza wart rynkowa od ksiegowej - np popatrz na novite i wielkosc juz wypracowanego zysku za 3 kwartały i podjeczie ostatnich uchwał - o skupie i przeslankach o wyplacie dywidendy...
    tylko do tych 3 spolek lena sie chowa a jak napisalem moznaby jecze ich dziesiatki wymieniac
    pozdr
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~ss [83.23.101.*]
    info do ED dlaczego tak żle Pan/Pani jest nastawiona do Leny, może konkurencja?, ja handluję z Leną od 8 lat i nie mam żadnych kłopotów z nimi jestem podwykonawcą, znam firmę i ludzi naprawdę uporządkowana Firma, jeżeli chodzi o przyszłość to z tego co wiem Luxmat Leny ładnie się rozwija
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~ed do ss [83.30.223.*]
    to musze ci niestety napisac - ze bardzo malo wiesz....

czemu mam byc zle nastawiony do leny?
    k/s na niej na poziomie 10 zł wiec cos o tym wiem - jakos szczesliwie na czas udalo mi sie wyjsc

ale widze ze ty nie widzisz realnie tego co sie w firmie dzieje i zadziało w ostatnium półroczu a co bedize rzutowąło na wynik w 2009 roku i kto wie czy niekolejnych
    i tyle a moze az tyle?
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~mik35 [78.8.11.*]
    czy dzisiaj mozna kupic akcje leny
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~messiah84 [83.21.103.*]
    pewnie że mozna :)
  • Re: lena-OFE ING kupiło czy inny fundusz? Autor: ~SS [83.23.103.*]
    TAK JAK PRZEWIDYWAŁEM KUPIŁ PKO TFI,KURS na 4 pln
[x]
LENA 1,05% 2,89 2025-09-26 16:39:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe