• Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~-Althor [213.192.69.*]
    Mamy akcje najnowoczesniejszego przedsiebiorstwa w Europie, buduja nowa walcownie i ewidentnie automatyzuja procesy, zeby optymalizowac zatrudnienie. Sprzedadza teren po Zawierciu. Kryzys kiedys sie skonczy. Skoro gielda wyprzedza przyszlosc to mysle 1Q24 powinnismy wychodzic na prosta w okolice 10zl. Jakies przemyslenia? Dollar, HSJ i podobne Trolle, odczepcie sie, wiemy, ze spada i bedzie spadac na razie.
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~nowy [80.240.196.*]
    cieakwe kiedy Zawiercie puszcza i co z kasa zrobia, to moze byc jakis konkretny ale jednorazowy zastrzyk, moze dorzuca to do dywidendy? Jak dobrze zaksieguja to w Q3 lub Q4 moze byc niezle zdzwiko. o reszte jestem spokojny chociaz szkoda ze nie moga raportowac umow z PGZ i dla wojska ogolnie.
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~Observer [5.173.233.*]
    Sam sobie odpowiedziałeś:
    "...Skoro gielda wyprzedza przyszlosc to mysle 1Q24 powinnismy wychodzic na prosta..."
    Oby wcześniej. Na zakończenie wojny na Ukrainie nie można teraz liczyć. Analitycy twierdzą, że to kwestia nawet dekady. Chyba, że w rządzie w RU zajdą zmiany.
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~Rcx [31.0.47.*]
    Nawet jeżeli miałbym to i mirbud trzymać rok a skoczy X2 względem ceny zakupu a skoczy... Czekam tylko na info o zakończeniu konfliktu na Ukrainie. A jeśli trzeba poczekam 2 lata. Zysk przy moim wkładzie będzie warty czekania. Na GPW zarabiają tylko cierpliwi. Pisałem ostatnio na Molecure przy 19pln żeby trzymać to się śmiały pieski gończe... Dziś zrealizowany zysk przy 23.45 przy moim wkładzie to dobre wakacje. Pozdrawiam
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~dollar [91.239.113.*]
    Najnowocześniejsze przedsiębiorstwo... Althor, może studiowaliśmy na jednym roku, stan wojenny 81, ekonomia socjalizmu. Pamietasz pierwszą piątkę, exbud, tonsil... Kojarzysz plotkę, że big bedzie obslugiwal autostrady? A pamiętasz, jak rolimpex wygrał kasę od SP i wszyscy rzucili się na stalexport. Jak mówil Boguś L. co wy k... wiecie o inwestowaniu
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~-Althor [213.192.69.*]
    Pamietam nagonke na Gorazdze gdzie mnie makler z BIGu wyrolowal bo bylem dzieciakiem co pierwsze pieniadze w Zaglobie w Sopocie zarobil na rozlewaku i chcial zainwestowac. Odechcialo mi sie na lata po tym jak ja zniesli z parkietu z moja 50% wtopa. Pamietam tez stanie w kolejce po Drewbud, a pozniej NFI szalenstwo ale co to ma do rzeczy, nie wiem :) Chyba, ze chodzi o sentyment do lat 90tych, ten mam ogromny.
    No o Górażdże to juz zapomniałem, ale łezka się kręci, jak sie wspomni o wedlu. Pamietasz, Mariola Okocim spojrzeniu...
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~Althor [89.64.26.*]
    Wolałem Łódkę Bols:)
    Łódka to była później. Mariolę do tej pory pamiętam, te zielone oczy... Nie ma już takich inteligentnych reklam, a nazywają się nadal kreatywni
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~Szu [37.30.114.*]
    Myśle że przyszły rok... Sam widzisz że nie ma koniunktury na stal... Jak już firma robi redukcje etatów i zwalnia pracowników to liczą się z tym że ten okres posuchy potrwa jeszcze przynajmniej z rok....

• Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~-Althor [213.192.69.*]
    Tylko, ze oni nikogo nie zwlaniaja na razie. Jak rozumiem to ma byc efekt inwestycji. Choc sorry, 100 osob juz zwolnili, a 200 po otwarciu nowej walcowni. Jedyna zaleta, moze nam sie forum uspokoi i bedzie jak dawniej, bez trollowania. Anyway, dzieki za Wasze komentarze.
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~Micuch [31.61.174.*]
    Zwolnili to na plus reszta niech zapi.er.d.ala na 150% normy za te same pieniądze, zysk firmy wiekszy
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~Moimzdaniem [188.146.125.*]
    Tak jak napisałeś sądzę że na wiosnę 2024 10-12pln bardzo możliwe- zakładając powolna poprawę koniunktury. Gdyby przyszedl duży kryzys to wolę nie myslec
    Moim zdaniem już można kupować, nie ma takich mądrych, którzy trafią w dołek. Troche tu sobie jaja robię, ale tak na serio, to już jest dobra cena i do potrzymania rok lub póltora
  • Re: Dosc tego smutku. Kiedy myslicie odbije? Autor: ~Deweloper_plus [194.181.243.*]
    Deweloperzy wstrzymali inwestycje to i popyt na stalal zmalal. I nie spodziewam sie szalu przez najblizszy rok. O ile nie bedzie jakiejs zawieruchy na swiecie to obstawiam boczniaka do konca przyszlego roku. Najwczesniej druga polowa 24 mnoze troche ruszy.
    A o calej ukraine i wojsku mozna zapomniec. Ukraine to black rocki i inne misie przygarna. A co do wojska to blaszczak kupi jakis zlom od chinczykow, amerykancow czy turkow. Cognor = developerka.
[x]
COGNOR 2,10% 6,80 2025-10-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.