• Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~dejw [176.221.120.*]
    Jakiś czas temu pisałem na forum bankiera na temat niedowartościowania akcji Medicalgorythmics. Pisałem wtedy, że cena za akcje jest bardzo atrakcyjna a ich wartość już wtedy powinna być co najmniej taka, jak cena zakupu akcji przez Biofund. W tamtym okresie cena akcji wahała się w okolicach 15-17 zł. Od tamtej pory kurs urósł do poziomu w dniu dzisiejszym ok. 38 zł. W międzyczasie jednak, rynek pokazał już, że cena nabycia akcji przez Biofund to godna wycena firmy bo kurs zahaczył nawet poziom ponad 46 zł.
    Jednak…., od tamtej pory gdy pisałem na forum o niedowartościowaniu, zbyt wiele się w MDG wydarzyło żeby poważni inwestorzy mogli przejść obok tego obojętnie. I tak jak pisałem wtedy, tak napisze inwestorom dzisiaj, nadal uważam iż w dalszym ciągu cena za akcje jest mocno niedowartościowana a każda akcja kupiona tutaj poniżej ceny 44,2 jaką zapłacił Biofund, jest prezentem dla drobnego inwestora i wbrew powszechnym opiniom na forum uważam, że w dalszym ciągu trwa akumulacja. Cena wartości godziwej za akcje to ciągle wycena przeszłości dla MDG. Ta cena, to dopiero wartość bazowa dla inwestora, do wyceny tego co będzie w przyszłości, a tą właśnie giełda wycenia. I nie dajcie się zwieść tym wszystkim bzdurnym i bez wartości wpisom na forum, bo jaka klaruje się przyszłość przed MDG i dla inwestorów każdy dobrze wie. Jak długo są chętni do rozdawania tanich akcji, tak długo każdy ma szanse skorzystać z okazji. A biorąc pod uwagę potencjał jaki już stworzyło MDG, gdzie, dzisiaj finalizują się plany, o których jeszcze 2 mce temu żaden akcjonariusz nawet nie wiedział, uważam, że dynamika na kursie szybko to odzwierciedli. Dlatego informuję niedoinformowanych, że taki potencjał rynek doskonale docenia i napiszę to jeszcze raz inwestorom. Moim zdaniem, każdy kto kupił akcje MDGw tym roku, i nie ważne na jakim poziomie to zrobił, napewno na nich zarobi. To co się dzieje obecnie, to dopiero początek wzrostów kursu MDG. I tak, jak pisałem pare miesięcy temu, tak i teraz, powtarzam że kurs jest nadal mocno niedowartościowany. I może ktoś powiedzieć, że apetyt rośnie w miarę jedzenia…, to ja mu odpowiem…, że tak, owszem rośnie, tym bardziej, że podawane dania są coraz smaczniejsze. Jak czytam wpisy na tym forum, to nie jestem pewien nawet tego, czy większość inwestorów rozumie wszystkie informacje jakie płyną ze spółki. Ale cóż MDG jeszcze inwestorów zaskoczy nie raz, tego możecie się napewno spodziewać. Być może już nie długo a być może kiedyś. Dużo tego być może... co nie? Lepiej jest jednak, jak zna się odpowiedzi? Jedni żyją informacją inni muszą spekulacją, przekonamy się kto lepiej na tym wyjdzie. Pozdrowienia dla prawdziwych inwestorów.
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~Rapid [5.173.32.*]
    Racja. Kupowałem po 19 zł i minimalny target to grubo powyżej 100 zł. Prędzej czy później to się wydarzy...
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~Marcin [188.146.114.*]
    Bardzo rzadko tu można przeczytać tak merytoryczny post. Słuchajcie tego człowieka a nie zginiecie…!!!
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~hormon [37.47.84.*]
    No merytorycznego to tu nie ma prawie nic. Jest tylko - kto nie kupi nie zarobi. I z tym się zgadzam. Ale to zwykła forumową nagonka
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~dejw [176.221.120.*]
    Merytoryki, to spółka dostarcza tu niemalże co tydzień w komunikatach. Tylko trzeba jeszcze je rozumieć jak się czyta. Wyraziłem swoją opinię na temat ceny akcji MDG. Czegoś nie zrozumiałeś?
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~hormon [37.47.84.*]
    Odniosłem się do postu Marcina, który napisał, że bardzo rzadko można tu przeczytać tak merytoryczny post, odnośnie Twojego wpisu. Wiec napisałem, zgodnie z prawdą ze ten post merytoryczny raczej nie był. Tak więc wychodzi na to, że wszystko zrozumiałem.
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~Marcin [188.146.114.*]
    Dobra Panowie spoko merytoryczny post nie był… przesadziłem. Dejw napisał jak Profesore…) pozdrawiam bo przecież patrzymy w jednym kierunku.
    Ja z Twojej wypowiedzi zrozumiałem, że mój post jest zwykłą nagonką. Ale ok, zostawmy to, bo nie to jest istotne. Tylko chciałbym przeczytać, jeśli już tak stwierdziłeś, i może napisz w czym się mylę i dlaczego uważasz że to nagonka. Od 15 złotych tu pisze o niedoszacowaniu ceny akcji. Wtedy też większość twierdziła, że to nagonka. Ja z chęcią posłucham dlaczego MDG nie jest warty więcej, i dlaczego cena akcji nie powinna wynosić np 100zł.
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~octopus66 [86.14.37.*]
    Tez uwazam , ze masz racje , bo wartosc inowacyjnych wynalazkow jest wieksza niz fizyczna wartosc majatku .Po zastosowaniu ich rozwiazan w produktach innych producentow Medical stale bedzie beneficjentem przez lata .To tak jak w branzy muzycznej gdzie autorzy tekstow i muzyki zarabiaja wiecej niz performerzy , ktorzy to graja .
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: sandman76 [89.151.43.*]
    Dnia 2023-08-20 o godz. 20:06 ~hormon napisał(a):
    > No merytorycznego to tu nie ma prawie nic. Jest tylko - kto nie kupi nie zarobi. I z tym się zgadzam. Ale to zwykła forumową nagonka

serio?
    tyle że akurat dejw konsekwentnie pisze o MDG od poziomów ok 10 zł, a nawet niżej. Patrząc na dzisiejszy kurs trzeba było się naprawdę postarać, żeby tu nie zarobić ( i to nie jakieś 20%, tylko nawet kilkaset %, jeżeli ktoś był cierpliwy :) )

Więc pisanie w jego kierunku że jest to forumowa nagonka jest co najmniej jakimś nieporozumieniem. Dejw nie jest tu od tygodnia :)
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~hormon [83.18.219.*]
    A co za różnica kto ile jest na papierze? Merytorycznie to pisze Chudy, chociaż z dywidendą na poziomie czterdziestu kilku złotych za 3 lata to trochę go poniosło :)
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~hormon [83.18.219.*]
    Celem wyjaśnienia - nie atakuje dejwa. Napisał fajny post, który dobrze się czyta. Szczególnie jeśli jest się posiadaczem akcji :) Odniosłem się tylko do wpisu Marcin - "Bardzo rzadko tu można przeczytać tak merytoryczny post". Z tym się nie zgodziłem, bo merytoryki jest tam akurat niewiele. Tyle
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~Chudy [86.52.13.*]
    Nie wydaje mi się. że za bardzo przesadzam z tą dywidendą jeśli vcast zaskoczy i lekarze zaczną go stosować. Wartość tego rynku jest gigantyczna i tak jak pisałem zdobycie kilku procent da dosłownie setki milionów zysku. A to tylko USA ....
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~PZPR [89.64.50.*]
    To nie jest merytoryczne ani pobudzające oraz wychwalające. To co teraz się stało a pisze o poziomie 40 + to nic innego jak realizacja zysków przez kogoś grubszego. To nie jest korekta ani zaniżanie przed odpaleniem aby komuś odebrać akcję a zwykła realizacja bo za wysoko urosło i tyle . MDG musi pokazać jeszcze coś innego jak ma iść do góry. Cała filozofia i cała prawda. Myślę że jeszcze poleci w dół.
    Akurat w Twojej wypowiedzi to faktycznie nie ma nic merytorycznego…
    MDG dało tyle komunikatów do tej pory, że dla prawdziwego inwestora wystarczy, by wiedzieć jaka jest wartość firmy i jaki jest tu potencjał. Ja wszystkie informacje podane ze spółki zrozumiałem i dlatego uważam ze cena akcji jest mocno niedoszacowana, masz prawo uważać inaczej tylko wyjaśnij choć trochę dlaczego tak uważasz.
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~PZPR [89.64.50.*]
    Wyliczeń tutaj nie będę robił bo to nie w moim stylu . Ty masz swoje ja mam swoje a kto będzie miał rację to przekonamy się już niedługo. Swoje wiem i tego się trzymam a będzie niżej. Jak USA wypali to zmieni postać rzeczy.
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~DRQ [94.230.25.*]
    Dnia 2023-08-21 o godz. 12:19 ~Chudy napisał(a):
    > Nie wydaje mi się. że za bardzo przesadzam z tą dywidendą jeśli vcast zaskoczy i lekarze zaczną go stosować. Wartość tego rynku jest gigantyczna i tak jak pisałem zdobycie kilku procent da dosłownie setki milionów zysku. A to tylko USA ....

VCAST stanie się podstawowym badaniem obrazowania naczyń wieńcowych. Inwazyjna i bolesna koronografia pójdzie, w dużej mierze, w odstawkę. Refundacja obrazowania serca w USA to 800-1000 dolarów. Tylko w USA wykonuje się rocznie 10 mln badań diagnozujących choroby naczyń wieńcowych.
  • Re: Cena akcji MDG … do przemyślenia Autor: ~Medyk [31.61.178.*]
    UP
[x]
MEDICALG -1,26% 27,40 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.