• Raport kwartalny Autor: ~Hipolit [77.111.246.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MTENERGIA-Skonsolidowany-raport-okresowy-za-II-kwartal-2023-r-8597036.html
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~gracz [83.26.197.*]
    O karach umownych jeśli były powinien informować od czego jest zarząd.Nadal nie wiem czy umowa z Tauronem była realizowana.
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~Smalec [83.5.255.*]
    Ostatni punkt raportu na ostatniej stronie, dotyczący zatrudnienia, to prawdziwa truskawka na torcie. Cały punkt zaznaczony na zielono i niewypełnione miejsca z liczbą pracowników spółki. Znowu wszystko pisane na kolanie, na ostatnią chwilę, pan prezes to jest fachowiec, nie ma co.
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~Free [78.8.226.*]
    A co ma znaczyć ostatnie zdanie na końcu raportu:

"Średnie zatrudnienie w Spółce według stanu na dzień 30.06.2023 r., w przeliczeniu na pełne etaty wyniosło …, zatrudnienie w ramach grupy kapitałowej wyniosło … w przeliczeniu na pełne etaty"

Nie zdołali policzyć pracowników, czy nie mają już pracowników?
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~Vit [37.47.126.*]
    Brakło czasu. Przecież już była 23:38. Nie zdążył chłopina.
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~gracz [83.26.197.*]
    Policzyć nie zdążył? Ale czy to trzeba zawsze na ostatnią chwilę,małe dzieci ma,co ma g..do roboty panele cały dzień zakłada czy dogląda hodowli stada.
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~Free [77.254.186.*]
    W ramach pocieszenia można co najwyżej powiedzieć, ze zawsze mogło być gorzej. Wystarczy spojrzeć na Airway.

No ale raport niestety bida z nędzą. Ja jestem ciekaw ile tego hajsu co idzie na wynagrodzenia to autentycznie pracownicy nadający jakąś wartość spółce a ile ten cały Zarząd i Rada co nie spełniają w żadnym zakresie swoich obowiązków.

Prezes też bardzo lakoniczny w swoim liściku do akcjonariuszy. A to już zły znak jak bajkopisarz nie ma sił wymyślać nowych kocopołów.

Zobaczymy co wysmaruje w rocznym, bo ten raport kwartalny daje nikła nadzieje że pod koniec sierpnia cos się pojawi.

Osobiście mam wrażenie że tam wszyscy zarządzający zrobili sobie wakacje od początku lipca i dlatego nic się nie działo i nie dociągnęli raportu, bo nagle znowu jakąś aktywność w sferze informacyjnej wykazali. Chociaż raport kwartalny tez spóźniony, no ale już profesjonalizmu od nich nie wymagam. Niech dadzą ten raport i ruszą notowani. Przynajmniej pozwolą zrobić sobie stratę i iść odkuć się gdzieś indziej.
  • Re: Raport kwartalny Autor: ~alfred [138.199.7.*]
    Ten Prezes sam powinien odejść i oddać zarządzanie spółką.
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.