Ostatni punkt raportu na ostatniej stronie, dotyczący zatrudnienia, to prawdziwa truskawka na torcie. Cały punkt zaznaczony na zielono i niewypełnione miejsca z liczbą pracowników spółki. Znowu wszystko pisane na kolanie, na ostatnią chwilę, pan prezes to jest fachowiec, nie ma co.
"Średnie zatrudnienie w Spółce według stanu na dzień 30.06.2023 r., w przeliczeniu na pełne etaty wyniosło …, zatrudnienie w ramach grupy kapitałowej wyniosło … w przeliczeniu na pełne etaty"
Nie zdołali policzyć pracowników, czy nie mają już pracowników?
Policzyć nie zdążył? Ale czy to trzeba zawsze na ostatnią chwilę,małe dzieci ma,co ma g..do roboty panele cały dzień zakłada czy dogląda hodowli stada.
W ramach pocieszenia można co najwyżej powiedzieć, ze zawsze mogło być gorzej. Wystarczy spojrzeć na Airway.
No ale raport niestety bida z nędzą. Ja jestem ciekaw ile tego hajsu co idzie na wynagrodzenia to autentycznie pracownicy nadający jakąś wartość spółce a ile ten cały Zarząd i Rada co nie spełniają w żadnym zakresie swoich obowiązków.
Prezes też bardzo lakoniczny w swoim liściku do akcjonariuszy. A to już zły znak jak bajkopisarz nie ma sił wymyślać nowych kocopołów.
Zobaczymy co wysmaruje w rocznym, bo ten raport kwartalny daje nikła nadzieje że pod koniec sierpnia cos się pojawi.
Osobiście mam wrażenie że tam wszyscy zarządzający zrobili sobie wakacje od początku lipca i dlatego nic się nie działo i nie dociągnęli raportu, bo nagle znowu jakąś aktywność w sferze informacyjnej wykazali. Chociaż raport kwartalny tez spóźniony, no ale już profesjonalizmu od nich nie wymagam. Niech dadzą ten raport i ruszą notowani. Przynajmniej pozwolą zrobić sobie stratę i iść odkuć się gdzieś indziej.