Nie przesadzaj, BAH jest w piachu od dwóch lat, w poniedziałek nic się nie zmieni. Wyemituje się 200 mln akcji po 50 gr i dług zostanie spłacony. Akcje obejmie Sasin i ku uciesze Kaczora zmieni nazwę z BAH na Polmozbyt, będzie miał gdzie Izerę sprzedawać.
Myślę, że przydałoby się więcej wykrzykników. To jest w końcu sensacja. Nikt się tego nie spodziewał, przecież do tej pory nikt nie mówił o aż takim zadłużeniu, prawda? Szok i niedowierzanie
Wyjaśnię dla mniej zorientowanych (napisałbym dosadnie ale system nie przepusci posta). Trwa restrukturyzacja której składowa jest PZU. 29 sierpnia ma się odbyć głosowanie nad zatwierdzeniem układu. Pytanie... Kto jest głównym wierzycielem BAP (BAH)???jak znacie odpowiedz, to idziemy dalej, a mianowicie ten rodzaj restrukturyzacji wymaga zgody wierzycieli, na co tyle zachodu, zatrudnianie doradcy skoro i tak JLR nie klepnie układu. Więc ja jestem pewny że klepnie, a wiesz po co jest dzisiejszy komunikat - doksztalc sie w prawie restrukt. Zacytuję kawałek: "Podstawowym skutkiem przeprowadzenia postępowania jest wydanie postanowienia o zatwierdzeniu układu, które to od dnia uprawomocnienia będzie wywierało określone skutki prawne. Przede wszystkim z dniem tym postępowania zabezpieczające i egzekucyjne prowadzone przeciwko dłużnikowi w celu zaspokojenia wierzytelności, które objęte zostały układem podlegają zawieszeniu z mocy prawa. Wszelkie tytuły wykonawcze lub egzekucyjne, które swoim zakresem obejmują wierzytelności objęte układem tracą wykonalność z mocy prawa."
Kto jeszcze wierzy temu zarządowi, jak by byli tacy mądry i obeznani w prawie to by BAH był w całkiem innym miejscu i nie musieli by zatrudniać firmy do restrukturyzacji. W komunikacie wyrazili swoją opinię ale czy tak jest pewnie nie wiedzą.
Kilka lat temu JRL przed zawarciem porozumienia dokładnie takie pisma wysyłał, BAH informował że zawarto porozumienie i za chwilę komunikat że JRL żąda spłaty całego zadłużenia. Teraz jest trochę inaczej, Książek pod zabezpieczenie spłatę długu wystawił posiadane akcje BAH, być może o to chodzi.