https://www.google.com/amp/s/film.interia.pl/wiadomosci/newsamp-karol-zbikowski-dla-interii-prezes-platige-image-o-sukcesie-,nId,6967157
Długi ale jak zwykle bez konkretów....
Ostatnio otrzymaliśmy dofinansowanie z Unii Europejskiej na koprodukcję z partnerem niemieckim filmu z gatunku sci-fi opartego na książce znanego autora.
Najpewniej Chór zapomnianych głosów autorstwa Remigiusza Mroza. Pozycja z dużym potencjałem serialowym(choc to samo w sobie jeszcze niczego nie gwarantuje). Jest tajemnica, kosmos, powolne odkrywanie kart, głębszego porządku. Klasyczne, dobre sci-fi. Ja tam dostrzegam trochę klimatu Niezwyciężonego Lema, Odysei kosmicznej Clarka, wiec jest poważnie, jest intryga. Ale i klimaty jak ze starego serialu Fire Fly, gdzie postacie i relacje między nimi są komiczne. Ciekawa propozycja i materiał do realizacji.
FireFly to bylo takie scoobydoo, przewidywalne do bolu nudziarstwo. Poza tym PL scifi nie ma szans, kiedys umielismy jeszcze robic komedie, ale to bylo 30 lat temu. Teraz tylko dramaty i traumy nam jeszcze jakos wychodza.
Jakie tytuły PLI ma w planach to wiadomo. Mnie interesuje co się w tej kwestii dzieje obecnie i co się wydarzy za pół roku, za rok, a nie przeszłość dotyczącą Wiedzimna. Dowiedziałem, się ze dostali jaki grosz...No ile można gadać o tym Wiedziminie?
legendy to fantasy i sc-f pli wiele lat temu mając dużo gorsze możliwości zrobiło z jajem twardowskiego wyszło fajnie i dialogi i gra aktorska i cały anturaż Legendy Polskie - Allegro.pl i ważne, że zdaje się mają znowu prawa do tej serii
a wyżej stoi popyt na tysiaka hehe, tylko co to za cena? spółka ma świetne fundamenty i wskaźniki - c/z 8, rating A, altman 6.7, dywidenda ect... do tego cały czas się rozwija i sypać po 25 zeta? lekko niedorzeczne ps> z wywiadu to bardzo ciekawy jest fragment o serialu z partnerem niemieckim, który zdobył dofinansowanie!
przy tej plynnosci wystarczy ze paru pracownikow bedzie potrzebowac gotowy i sprzeda akcje zakladajac ze inaczej patrzysz na darowane do reki papiery a ninaczej na kupione samemu.
pracownicze akcje sprzed dekady już poszły w rynek od tamtej pory tylko 2 osoby z zarządu dostały akcje w ramach programu motywacyjnego i założyły dowolny lockup, widać nie zamierzają po tych cenach oddawać ten ostatni program już się skończył w zeszłym roku
hehe, napisałem - dowolny lockup a powinienem napisać - dobrowolny lockup w każdym razie ani zarząd ani właściciele nie sypią bo po pierwsze nie te obroty po drugie musiałby być komunikaty a po trzecie ich apetyty zaspakaja spora dywidenda....