• tylko ślepy da się nabrać Autor: ~jacek [91.94.135.*]
    spekuła zdołowała tak kurs że obroty zanikły bo brak sprzedających spekuła sama sobie sprzedaje , od rana naturalnie sprzedanych akcji było może za 30tyś zł reszta to przewalanka z konta na to samo konto tylko ślepy tego nie widzi

jeszcze to nowe info o pp skupionych przez głównego akcjonarjusza - już dziś powinien być odpał ale spekuła usiłuje jeszcze tanio skupić ale niebawem się zacznie
  • Re: tylko ślepy da się nabrać Autor: ~trzeci [165.72.200.*]
    nie podniecaj sie tak, prawdopodobnie nowa emisja to jest byc albo nie byc dla spolki. Kto przy zdrowych fundamentach robi NE w takich czasach, chyba tylko drugi taki desperat tj. swinski Duda.
  • Re: tylko ślepy da się nabrać Autor: ~jacek [91.94.135.*]
    a kto zwiększa tak znacznie udziały w upadłym interesie ??????

spekuła zwala kurs i skupuje tanio bo ludzie boją się piątku i część z nich pozbywa się akcji ,,,,,,,,,,i to tyle

a nowe emisje robią ci co zaplanowali te emisje już dawno w innej sytuacji

a co do samej sytuacji - gdyby nie telewizja to ludzie o kryzysie nawet by nie pomyśleli odczuwa go ktoś ??????
  • Re: tylko ślepy da się nabrać Autor: ~Drobny_inwestor [83.4.52.*]
    Ja tam mam kilka tysięcy akcji kupione po 2zł dojdzie mi jeszcze drugie tyle za kupione PP za 11gr-13gr więc średnio będzie jakieś 1,80zł za akcje i sadze że to dobra inwestycja patrząc na dłuższy termin może nawet coś jeszcze dokupię i będę trzymał i nikt mnie nie przekona żeby sprzedać poniżej 3zł a ile to potrwa to już nie istotne :]
    Pozdrawiam
  • Re: tylko ślepy da się nabrać Autor: ~ppp [87.207.101.*]
    Emisję się robi zawsze gdy potrzebna jest gotówka. Jeśli dojdzie do skutku to można uznać, że Barlinek zrobił dobry ruch. Będzie miał gotówkę i nie musi iść po kredyt.
    Z pkt widzenia starych akcjonariuszy był to ruch neutralny, ich udział w kapitale akcyjnym teoretycznie nie ulega zmianie.
    Wycena rynkowa Barlinka po emisji będzie dawać ok. 250-300 mln. To jest adekwatna wartość na dziś tj. w sytuacji gdy wynik netto będzie na poziomie 50m.

Gdyby nie było emisji oczywiście cena akcji teraz byłaby pewnie trochę wyższa, choć potrzeby gotówkowe pewnie dałyby o sobie znać w przeciągu kwartału-dwóch, co również przełożyłoby się na jej obniżenie.

Najwięcej zyskają Ci którzy weszli w PP. Będą mieli najtańsze akcje (w zakupie). Może to ich zachęcać do szybkiej sprzedaży, to fakt. Jednakże sądzę, że większość PP kupiły mimo wszystko fundusze, które nie mają celu natychmiastowego oddawania PDA.

Tak więc ściganie się na prognozy, generowane na podstawie kursu obserwowanego z dnia na dzień chyba nie ma sensu. Liczy się perspektywa i "pęd owczy" na giełdzie.
    mądrze kolega napisał

ale dziś widać że kurs osiągnoł dno i powinno nastąpić wybicie

ci co mieli sprzedać już sprzedali ci co chcieli tanio kupić obstawiają dołki - wystarczy jeden sygnał kupna i lawina zleceń kupna ruszy

99% akcjonarjatu ma te akcje za więcej niż 3zł wywalanie za grosze kiedyś się kończy
    dołowano kurs w ciagu dnia na -5% , a na zamknięciu po 1,95 pojawił się popyt wynoszący 30% dziennego obrotu

jutro kurs ruszy
  • Re: tylko ślepy da się nabrać Autor: ~Mesner [217.98.99.*]
    Może i macie rację, ale ja wolę poczekać na nowe akcje i po asymilacji dokonać jakiegoś zakupu.
  • Re: tylko ślepy da się nabrać Autor: ~V. Vega [80.53.158.*]
    czy wtedy bedzie taniej? myslę, że teraz jest najlepsza okazja żeby kupić jednak tanie akcję. Po asymilacji każdy będzie patrzył na wyniki a te mają być dobre i wykorzystywanie pozyskanego kapitału a nie że kiedyś były nowe czy stare akcje.
  • Re: tylko ślepy da się nabrać Autor: ~Mesner [217.98.99.*]
    Obstaję przy swoim. Patrz Sanwil.
    Przekonałem się na własnej skórze :(
[x]
BARLINEK -3,17% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.