Bo? Przychody ze sprzedaze rekordowe, a minus wynika z rozliczen i mozna sie ich bylo spodziewac, skoro np. Gearshift zakonczyli na wiosne. Fakt, nie ma milionow obiecywanych przez naganiaczy, ale i pompy pod raport nie bylo.
Nawet na zero nie wyszli, sukces pełną gębą, w następnych kwartałach te malutkie przychody zostaną skonsumowane przez koszty produkcji kolejnych gier, o czym tu gadać, porażka dla inwestorów. Scenariusz jaki przewiduję to fundusze wychodzą, kurs szoruje po dnie, główni udziałowcy za grosze skupują akcje i pozamiatane
Pompy pod raport nie bylo? Panie - jeszcze chwile temu mozna było kupic akcje tej spółki po 0.6-0.7 PLN. Potem w kilka sesji dolecieli do 1.2 PLN - blisko 100%.
Chociaż trzeba przyznać,że do tej pory obroty były bardzo małe, kilka osób weszło lub wyszło i tyle, gro posiadaczy akcji ciągle je trzyma, ja zresztą też. Czekamy, tylko od paru lat ma być dobrze, a jest słabo. Już nie mówię o zyskach, social media, marketing, tego nie ma. No i raport jak zawsze wieczorkiem, do poduszki, zero szacunku i kultury.
A jakie znaczenie ma obrót jak jak kurs wzrósł prawie 100% i to jest fakt?
Just asking.
I z drugiej strony - jak mieliśmy wzrost blisko 100% na marnym obrocie, to powinno wg mnie pokazać jak słaby akcjonariat mamy i jaka lawina może być w przypadku negatywnego info lub raportu ;)
Wzrost na malym obrocie oznacza, ze:
- ludzie z dzymi stratami sie nie wysypywali
- duze pakiety wciaz sa u ludzi
- spekula nie weszla i nie ciagnela kursu
I poziom 100% nic tu nie znaczy, to NC i spolka z mikra kapitalizacja. Jak zobacze 500% i przemielenie 50% FF, to powiem ci, ze byla pompa.
Mam wrażenie, że osoby reprezentujące spółkę w relacjach inwestorskich nie są zainteresowane wzrostem kursu. Wręcz przeciwnie, wrzuca się negatywne informacje, pomija mogące pozytywne wpłynąć na kurs, uparcie blokuje się social media co nie jest kosztowną opcją reklamy, dlaczego?
Mysle ze to dotyczy wiekszosci spolek akcyjnych, chyba ze zarząd bawi się w inside trading. Jak ECC będzie dowoziło swoje produkty, które następnie będą się dobrze sprzedawać, to to samo przełoży się na kurs akcji. Ja sam myślałem, że część ze sprzedaży drifta ujmą już w tym raporcie i liczyłem na plusa, ale miałem z tyły głowy świadomość, że z konsol dane spływają wolniej, dodatkowo mamy wydawcę, więc bardzo często jest tak, że kasa pojawia się dopiero w kolejnym kwartale.
Była promka na xbox, na pewno sprzedali dobrych kilka tys kopii, teraz przydałoby się ruszyć z tym samym na Playstation.
Na PC do konca 2Q sprzedalo sie ok 140k kopii, teraz doszlo humble bundle gdzie sprzedaz zakonczy sie jutro wiec ok 75k kopii powinno dojsc. Kasy duzej z tego nie będzie ale liczy się liczba graczy, ktorym moze sie drift spodoba i będzie większa baza graczy pod Bushido.
Jakies drobne za CMSR znow wpadną, jak sie to wszystko posklada do kupy to wyglada dobrze.
To gdzie jestesmy dzisiaj, a gdzie bylismy jeszcze pol roku temu to kolosalna roznica.
ECC to syf i tylko ktoś nieświadomy przez przypadek może to kupić. Prezes to cwaniak pasący się na tej spółce od lat a ich gry wyglądają jak z poprzedniej dekady.