Spokojnie .
Firma sie rozwija na to potrzeba czasu ..
Napisali ze w przyszlych kwartałach bedzie o wiele lepiej jak zrealizuja projekty.
Brac poki cena groszowa.
Inwestuje sie dlugiterminiwo.
Spokojnie? Serio? Firma się rozwija? Serio? Potrzeba czasu? Serio? Teraz na poważnie. Inwestuje się długoterminowo. Racja. 2,5 roku to chyba inwestycja długoterminowa? Co się zmieniło w spółce w tym czasie? Przejrzyj raporty z tego okresu. Kopiuj, wklej. "Realizują projekty, przyszłe kwartały będą lepsze" i takie tam dyrdymały. Co się zmieniło przez ten czas? Jedno się zmieniło i to znacząco. Ilość akcji! Na wiosnę powiedziałem sobie, że jak Poly wreszcie nie ruszy to latem stąd wychodzę. Przyszedł ten czas i nie interesuje mnie już zainteresowanie całego świata ich granulatem, o czym pisali na FB. Wszystkim, którzy tutaj równie długo siedzą życzę żeby w końcu tu coś ruszyło, a ja zaczynam pomału pakować walizki. Powodzenia.
Miałem gdzieś z tyłu głowy, że te niedawne 11 groszy to była okazja do wyjścia. Sam miałem plan opuścić okręt, ale jakoś tak połączenie dopięte, jakieś dodatkowe ESPI i znów naiwnie myślałem, że "Może to tym razem" A jest jak jest. Nie kumam tego dodruku akcji. Jak ktoś chce akcje to niech normalnie skupuje z rynku, a nie jakieś dziwne emisje. Ktoś pamięta ile ogółem było akcji gdy był rajd na 99 groszy?
Z tego co pamiętam to jakieś 60-70mln było jak rosło na 99gr. Przy obecnych 226mln każdą podbitkę zasypią z łatwością. Pamiętam te czasy jak jeszcze przed rajdem na 1zł było na fixach i kilkoma tysiącami można było kurs wysłać na górne widły.
Masz rację. Od tamtego czasu dodrukowali ok. 200% więcej akcji. Grubo, co? Przy takich obrotach i zainteresowaniu spółką trudno z tego wyjść, żeby nie sponiewierać kursu. Tak to już jest na takich śmieciowych papierach. Wejść łatwo, wyjść o wiele trudniej.