Widzę nie tylko dzisiaj ale od kilkunastu dni że jest na siłę ratowanie kursu przed spadkiem ale bardzo nieumiejętnie.
Co tylko jest transakcja z lewej i wsadzą chętnym na kupno kilkaset akcji i kurs jest na czerwono to zaraz z prawej jest transakcja na 2 lub 4 szt aby było znów na zielono.
Panowie - ludzie i inwestorzy to widzą.
To raczej szkodzi niż zachęca do kupna.
Co ma spaść to spadnie a jak ma urosnąć to urośnie.
Jak chcecie podnieść kurs to bierzcie systematycznie z prawej po kilkaset sztuk a inni się dołączą a nie po 2 czy 4szt.
Przeciż to świadczy tylko o słabości rynku i o tym że czeka nas jeszcze spadek.Gdybym ja miał jeszcze akcje to 100% bym wywalił widząc takie zabiegi.
A ja widzę coś innego... nie ma już chętnych do oddawania a to co jest w obrocie to w dużej mierze raczej akcje własne wystawiane na zachętę, dlatego takie nędzne wolumeny. Jest chwilowy marazm bo ci co mieli oddać już oddali, a reszta cierpliwie czeka. Przed kolejnym,,aktem,, co niektórzy się wyprzedali i teraz usilnie jeszcze próbują zbierać resztki. Do września niewiele czasu zostało.
Nie czytasz moich postów.
Ja już dawno wywaliłem ze średnią 37zł i pisałem ( wątek o negocjacjach) że zanurkuje do 29zł a może niżej jak nie postawią batona.
W wątku ,, Przełomowe rozmowy w Arabii Saudyjskiej" napisałem cytuję : ,,Jak chcesz wiedzieć co myślę o akcjach Astarty to ci powiem.
Ja sądzę że w ciągu najbliższych dwóch tygodni cena dotknie 29-30 zł. Po prostu brak chętnych ( znikome obroty). I wpisy na forum czy to złe czy dobre nic nie pomogą.
Przy poprzednim zjeździe z ceny akcji ( obserwowałem forum) były same dobre posty. Wszyscy na wyścigi wychwalali Astartę i nie było też złych wiadomości z wojny a akcje zjeżdżały pomimo tego aż do 29zł i może zjechałyby niżej tylko prezes postawił batona ( ponad 42K ) na 29zł i zatrzymał spadki. Czy teraz będzie baton zobaczymy.
Może się mylę ale takie moje zdanie."
To było tydzień temu.
No i dotknęło 29 zł dzisiaj tak że chyba wychodzi na to że jestem wróżbitą xD.
Do As - masz rację trochę ( kilka tysięcy) dzisiaj kupiłem w cenie 30,60 do 31zł ale nie wiem czy dobrze zrobiłem bo coś czuję że może jeszcze spaść.
Ale dołka nigdy na maxa się nie wyczuje.
Poczekam - najwyżej w niższej cenie dokupię .
Zobaczymy w najbliższym tygodniu.
,, xyz,, nie ma co wywalać, on to raczej kupuje. Ktoś na siłę chce korekty ale nie ma czym sypać. Poszło kilka SL i zaraz kurs wróci na swoją pozycję. Nikt nie trzyma kursu i dlatego jest miejsce dla drobnych spekulantów.