• Zysk na akcję Autor: ~LESZCZ [89.76.1.*]
    1.71 pln mniejszy o 0.10 pln do roku ubiegłego .
  • Re: Zysk na akcję Autor: ~Mati [193.160.14.*]
    Co to oznacza? Jaka może być dywidenda w przyszłym roku,?
  • Re: Zysk na akcję Autor: ~Andi [85.221.135.*]
    GPW to typowa spółka dywidendowa.
    Trzeba kupić jak najtaniej najlepiej w kryzysie i trzymać latami.
    Ja tak zrobiłem i zarabiam rok w rok właśnie na dywidendzie.
  • Mati Autor: ~LESZCZ [31.2.90.*]
    Mniejszy zysk to mniejsza dywidenda . W tym roku przekazano o ile pamiętam 90% z zysku . Na razie dramatu nie ma . Jeśli tendencja spadkowa się utrzyma to na 2,70 pln dywidendy nie ma co liczyć. Mamy jeszcze 6 miesięcy na odrobienie tych niewielkich strat
  • Re: Mati Autor: ~GPW [5.173.157.*]
    Koszty mocno urosły z powodu zakupu AMX. Ciekawe kiedy to ma zacząć przynosić także przychody i zyski.
  • Re: Mati Autor: ~LESZCZ [31.2.90.*]
    Ktoś kalkulacje pewnie zrobił . Spokojnie trzeba do tego podchodzić jeśli ma się zainwestowało w inne instrumenty finansowe . Ja nie mam ciśnienia . 2,70 czy 2,30 nie ma dla mnie dramatu . Jeśli ktoś inwestuje tylko tutaj to jest w krótkiej perspektywie stratny
  • Re: Mati Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    W tym roku przekazano nie 90% tylko ok 78% zysku za 2022 na dywidendę. Na zapasowy poszło 0.75zł. Ja obstawiam, że dywidenda będzie podobna, rzędu 2.70zł. Dla mnie pasuje.
  • Re: Mati Autor: ~LESZCZ [31.2.90.*]
     ..............Wskaźnik wypłaty dywidendy wyniesie 78,17% skonsolidowanego zysku netto oraz 97,09% skonsolidowanego zysku netto przypadającego akcjonariuszom jednostki dominującej skorygowanego o udział w zyskach jednostek stowarzyszonych. ..................... Co do wielkości przyszłej dywidendy się nie wypowiadam do puki jej nie uchwalą . Bo mogą jej nie uchwalić i przeznaczyć na kapitał zapasowy
  • Re: Mati Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    a po co mają kisić na kapitale zapasowym przy takiej inflacji ? GPW zarabia niezależnie od tego czy rośnie czy spada. Liczę że spadnie na min. 34zł i dobiorę na IKE.
  • Re: Mati Autor: ~LESZCZ [89.76.1.*]
    Dla mnie sprawa jest jasna . Dywidenda jest jak ją uchwali Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy !!!!!!!!!!!!!!!!
[x]
GPW -0,12% 81,90 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.