• Espi Autor: ~John [5.173.103.*]
    J.w
  • Re: Espi Autor: ~Keks [213.134.169.*]
    Hahahahahahahah:))) Ale jajca:))))) No woec Carbon zamawia zewnetrzny audyt, z ktorego wynika, ze godziwa wartosc spolki to 24 mln, co przy 1.5 mln akcji w obiegu daje cene ok 16 zl za akcję:))) i publkuje to w Espi. Karbuś, dawaj, co tam jeszcze chciales na mnie powypisywac? Bo ja od roku twoerdze, ze kurs w korytarzu 15-20 zl:)))
  • Re: Espi Autor: ~ali___ [95.49.55.*]
    Kleks umiesz czytać?
    Ok, to doliczmy jeszcze wartosc majatkowa z Irona. Wycena 12 mln, Carbon ma ok 1/3 akcji, czyli 4 miliony zl. Wtedy wliczajac ten majatek do wyceny Carbona, mamy 28mln zl na 1.5mln akcji = ok 19 zl za akcję.
  • Re: Espi Autor: ~Ajtam [89.77.136.*]
    Tak dziwnie wyszło,że przelicznik Carbon/Iron daje równiutko 1:2.
    Znów Keksie manipulujesz,bo chyba doskonale wiesz,że c/wk nigdy nie wynosi 1:1,tylko na ogół kilkakrotnie więcej.Ponieważ ostatnio ten współczynnik dla Carbona wynosi ponad 3 zatem cena godziwa za 1 akcję powinna oscylować ok.50 zł.
    Jeszcze niedawno sam Carbon był wyceniany przez rynek na 24mln a okazuje się że tylko Iron jest wart 24.284.000zł
    Wychodzi na to że wciąż jest naprawdę mega tanio
  • Re: Espi Autor: ~John [5.173.103.*]
    Dobra sypac a potem możemy rosnąć
    Sypać
  • Re: Espi Autor: ~inż_Mic [185.39.163.*]
    Zarobią, ale inwestorzy Irona Twoim i moim kosztem.
    Napisane to jest pokracznie, ale w mojej ocenie ustalili w ten sposób parytet 2:1. Obym się mylił
  • Re: Espi Autor: ~John [5.173.103.*]
    To już można się domyślić czemu fund się wysypał
    Wycena zdecydowanie korzystna dla akcjonariuszy Irona
    Przecież jeszcze nie ustalono na ile akcji zostanie podzielona wartość Irona! Póki co ustalono tylko że jego wartość jest o połowę niższa niż Carbona
    Ilość akcji irona jest wiadoma i podobnie jak Carbona jest ich ok.1.5 mln,w tym Carbon ma 600 tys.
    W obecnym układnie tak ale w nie ustalono jaki będzie parytet wymiany, ile akcji Irona za jedną akcję Carbona
    https://www.money.pl/gielda/iron-vr-pozyskalo-2-5-mln-zl-z-emisji-akcji-podtrzymuje-plan-wejscia-na-nc-6581888548403329a.html
    Za 60% akcji pozyskali 2.5 mln wiec cały Iron był wart 4 mln. Przez 3 lata nie osiągając nic, jedynie straty twierdzą, że jest warta 12 mln ?.
  • Re: Espi Autor: wic [46.134.129.*]
    2,5mln pln pozyskali za 136.600 akcji serii E sprzedanych w preipo po 18,3złza sztukę. resztę akcji wydrukowali sobie "za darmo"
    i teraz Ci co zapłacili po 18zł dostaną pół akcji carbona czyli za jedną akcję CRB zapłacą 36,6zł a ci co dostali za darmo akcje serii ABCD będą mieli DARMOWE 600.000 akcji carbona które wysypią w rynek po byle ile bo i tak będą zarobieni.

• Re: Espi Autor: ~John [5.173.10.*]
    Jaja będą jak hunt dobrze się sprzeda i cała ta akcja będzie miała sens. Nie wierzę bo oni są wydawca więc mało jest to prawdopodobne
  • Re: Espi Autor: ~inz_Mic [77.87.3.*]
    z KRS wynika, że emisji akcji ABCDE było ok 1.5 mln. W espi jest info że emisja po połączeniu nie dotyczy emitenta(carbon). Wychodzi z tego że ok 900 tys akcji Iron zamieni się na 450 tys carbon. Inwestorzy z serii E rzeczywiście nie mają powodów do sprzedaży po mniej niż 40, ale pytanie co z resztą. Ile z tego ma Szafik i reszta zarządu, a ile będzie free float ?
  • Re: Espi Autor: ~pers [5.173.23.*]
    Może by tak przedstawili składniki tej wyceny irona bo mi się wydaje że cała jego wartość to wkład carbona więc coś tu nie halo
    Carbon się wzbogaci o 50% pustych akcji,rzekomo wartych 12 mln.
    Akcjonariusze Iron wywalając Carbon po 16 zł mają 300% zysku. Taka historia
    Wyceny dokonał niejaki pan Adrian,nie ma to jak być księgowym.
    Wygląda na to że jeszcze ktoś grubszy chce kupować akcje, kiedy zacznie sprzedawać księgowy wyceni je na 500zł/szt xD
    Wszyscy będą stratni.Akcjonariusze Carbona,bo wartość księgowa ich akcji gwałtownie spadnie,nabywcy Irona po 18.30 wyjdą na plus przy cenie akcji Carbon powyżej 36.6 nie licząc inflacji.zyskają jak zawsze posiadacze akcji uprzywilejowanych.
    Ajtuś, cieszę się, że dzięki mojej długiej i trudnej akcji edukacyjnej zacząłeś uwzględniać inflację:)) Byłeś trudnym uczniem, ale było warto! <3
  • Re: Espi Autor: ~OjTamOjTam [31.0.52.*]
    Poszukajcie go sobie na Linkedinie to nie jest gość z pierwszej łapanki
    Jakie 24 mln za samego Irona?? Czytamy to samo espi? Tam jest mowa o 12mln. Osobiscie uwazam, ze przeszacowana wycena Irona, zwlaszcza porownujac z wycena Carbona.
    Kleks zapamiętaj dzisiejszą datę bo muszę ci przyznać rację to ja przez formę tego raportu popełniłem błąd. Plus dla ciebie
    Wzmzruszyłem się:) Co za dzień! Ali przyznaje mi rację, Ajtam zaczyna uwzględniać inflację. Az boję się zgadywać, co napisze CRB:))) Skoro to dzień niespodzianek, to moze coś nieglupiego?:)
  • Re: Espi Autor: ~cozacw33l [83.23.215.*]
    Ale ty jesteś dzieciaku żałosny, chociaż jeden dzień mógłbyś o mnie nie wspomnieć, wiem ze tęsknisz ale ogarnij się!
  • Re: Espi Autor: ~Keks [31.61.189.*]
    Karbuś, moją rozrywką do kawy jest posłać cię w meltdown, jestes jak pies, ktoremu zabrać piłkę, głąbie jeden. A za życxenie ludziom śmierci nie masz i nie bedziesz miał żadnej taryfy ulgowej, typie.
  • Re: Espi Autor: ~dzisiajskonasz [83.23.215.*]
    twoje zycie jest mniej warte od życia owada pasożycie, dlatego czym prędzej zdechnies z tym lepiej dla świata szmacia rzu XD
  • Re: Espi Autor: ~John [5.173.1.*]
    XD
    Ale tego typa latwo sprowokowac:) Normalnie nawet nie trzeba wkladac nawet minimalnego wysilku, zeby sie zesrał:)
  • Re: Espi Autor: ~tyron [77.111.246.*]
    Jakbyś umoczył na przeciętniej spółce to też byś się tak rzucał jak ktoś by ci to co chwilę wypominał
  • Re: Espi Autor: ~Crb [83.23.215.*]
    XD ja nie kleks, żeby umoczyć na Carbon, jestem tutaj drugi raz i tym razem również 300% wyciągnę, a ty możesz umoczy c w kleksa dupi e, z pewnością się ucieszy ta zniewieściała chlopina xD
  • Re: Espi Autor: ~Keks [31.61.253.*]
    Milion milionow wyciagniesz, i dlatego srasz w nogawki, jak kurs spadnie i kilka zlotych, oskarzasz ludzi, ze „ryją pod kursem”, snujesz jakies bajki i woadasz w kompletny meltdown. Ktos, kto nie bylby grubo stratny, nie mialby tyle kupy w najtkach, co ty:) Wiec jakos nie wierze, Karbus:)
  • Re: Espi Autor: ~ZdechnieszsoonxD [83.23.218.*]
    Ludzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam xD Ponownie cię zgaszę kłamczuchu oszuscie i nieeudaczniku. Wskaż chociaż jeden mój post, który pasuje do twoich manipulacji i kłamstw. Czekam żaku ty łbie, ja ciebie wyjaśniłem 3x podając twoje nędzne wypociny golasie bez wyobraźni. Gardzą tobą smieciu tak bardzo, najgorsi są tacy jak kleks co wmawiają innym coś czego nie było, ile to już razy 2manie z twojej strony była tak słaba manipulacja. Jesteś mentalnym i fizycznym pleb sem xD
  • Re: Espi Autor: ~John [5.173.11.*]
    XD
  • Re: Espi Autor: ~xD [83.23.218.*]
    Co za tani oszust i manipulant xD

no kleksiu czekam aż wskażesz post, w którym rzekomo sra m w gacie, jak kurs spadnie kilka zł XD Notabene, jakbyś nie zauważył jesteśmy już ponad 100% od ostatniego dołka, na którym tylko taki gam oń jak ty nie kupił akcji, oj będzie piekło pod koniec roku zniewieściały chłopaczku xD
    Insynuuje jakieś krecie roboty na kursie itd. XD

Ile jeszcze razy się skompromitujesz nolife xD?

• Re: Espi Autor: ~John [5.173.9.*]
    XD hak uwiera ?
  • Re: Espi Autor: ~CRB [83.23.218.*]
    Ale w sumie tak jak już ci napisałem wcześniej tak żałosny element jak ty jest też potrzebny, podbijasz posty, zainteresowanie rośnie. Keep up the good work cw &&& lllu XDD
  • Re: Espi Autor: ~karo [83.30.75.*]
    Tak nie brzmi ktoś kto zarabia tylko jest umoczonym frustratem. Toksyczna osobowość.
  • Re: Espi Autor: ~CRB [83.23.218.*]
    Nie obawiaj się o moje zarobki, jutro rano mogę znowu sprawdzić cenę PKC kilkadziesiąt tys. akcji, żeby takie coś móc sprawdzić trzeba mieć znacznie więcej niż sześć zer wolnych środków.

Nic nie irytuje mnie jak kłamstwa i manipulacje, a ten element kleks bardzo lubi wmawiać innym coś co nie miało miejsca, a jak jest proszony o podanie takiego posta to cisza xD Natomiast, jeśli ja kilka razy dzieciaka wyjaśniłem to zawsze podawałem konkretne przykłady. To jest zasadnicza różnica.

Ogólnie smutny przypadek, zniewieściały troll przesiaduje na forum spółki, której akcji nie ma, od jego płaczu kurs jest już 100 % wyżej, ośmieszył się już tyle razy a nadal szczeka, widocznie taki petysz, lubi jak go cisną i potrzebuje zwyczajnie atencji. Spoko, ale niech chociaż przestanie kłamać fra jer xD

• Re: Espi Autor: ~karo [83.30.84.*]
    Spoko, mam gdzieś twoje zarobki, gdzie ty miałeś jakieś obawy?. Ktoś to pisze takie posty jest albo mitomanem albo mentalnym nieudac_nikiem mimo wielkości portfela. Tak czy inaczej polecam kompleksy leczyć gdzie indziej.
  • Re: Espi Autor: ~cozaśmieć [83.23.218.*]
    No tak następny the bill, naucz się najpierw poprawnie pisać, potem czytać ze zrozumieniem. Pewnie od kleksa z rodziny jesteś co nie 2manie xD
  • Re: Espi Autor: ~karo [83.30.84.*]
    Widać od razu że jesteś dno intelektualne
  • Re: Espi Autor: ~Cw33lu [83.23.218.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
CARBONSTU -2,82% 5,52 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.