? Wyniki finansowe Pol-Aquy będą powiększać się każdego roku. Wolniej lub szybciej, ale będą rosły - zapowiada Marek Stefański. W przyszłym roku przychody grupy mają wzrosnąć o 20-25 proc., a czysty zarobek jeszcze bardziej. O tegorocznych wynikach, po odwołaniu prognoz, prezes mówi niechętnie. Sugeruje jedynie, że zysk netto grupy nie będzie niższy od ubiegłorocznego (50,2 mln zł).
? Ryzyko kursowe nie jest zmartwieniem spółki. Szef Pol-Aquy zapewnia, że nie ma ona żadnych "toksycznych" opcji walutowych, a źródłem zdecydowanej większości przychodów (86 proc.) są kontrakty realizowane w polskiej walucie.
? Oszczędności ma przynieść restrukturyzacja budowlanej grupy - zostanie ona odchudzona. Stefański zapowiada też cięcia kosztów zarządu, w którym nie wyklucza kolejnych zmian. Chce też, aby aktywniej wspierała go rada nadzorcza.
? Przecena akcji spółki w reakcji na odwołanie prognoz finansowych była - zdaniem prezesa - zbyt gwałtowna i nieuzasadniona. Zapewnia, że nie ma najmniejszego zamiaru rezygnować z kontroli nad przedsiębiorstwem i nosi się z zamiarem dokupienia jego papierów. Ale nie teraz, bo na razie mu "nie wolno".
Wreszcie jakieś info i w miarę pozytywne, dające nadzieję na przyszłość. Obkupiłem się tego jak "głupi" i pasowałoby wreszcie coś z tego mieć. Szkoda mi tylko ludzi co wywalają ten papierek tak tanio. Ale co tam, można było przynajmniej tanio kupić ; )
Pozdrawiam akcjonariuszy którzy tanio skóry nie oddali i nie oddadzą.
P.S. Proponuję aby do każdego info załączać link, wydaje mi się że była by to dobra praktyka.
od dłuższego czasu przyglądałem się tej spółce. Większość kasy przerzuciłem z różnych papierów z wigu 20 i po 16,75 i 16,80 dzis zaprzyjazniłem się z tą firmą. Ciekaw jestem czy da zarobić Swoją drogą wywiad w parkiecie jest dużo obrzerniejszy od tego przytoczonego tutaj i informacji również więcej. Najważniejsze jest to że nie umoczyli na żadnych wynalazkach opcjach bo to w tej chwili parzy rynek. Podsumowując spółka jest na tyle zgnojona przez rynek że myślę że dużo niżej spaść nie może.
Dnia 2008-12-15 o godz. 17:56 ~T33 napisał(a):
> Na wiosnę spółka z Mostostalem W-wa i Avax w finale
> przetargu na budowę Stadionu Narodowego , może będzie
> super.
A jaka jest dokładna data otwarcia ofert i wybór wykonawców !?...pozdrawiam.
Zobacz notkę w Pulsie Biznesu z 27 list.br.pt:Sześć spółek z GPW chce budować
Stadion Narodowy.A terminy to:marzec -złożenie ofert z cenami,kwiecień-podpisanie umów.