Co dalej? Jak to co! To samo co i z innymi spółkami na GPW w kraju przekrętów, sztucznej paniki, oszustw i manipulacji. Wielkie NIC, zero, jajco i jak to się mówi gnicie.
Millennium i +/- jakies 50 innych spółek na naszym parkiecie nie drgnie bo nie ma w tym kraju nikogo kto jest zainteresowany INWESTOWANIEM w spółki (akcje) liczy sie doraźny zysk 1% dziennie. Będa ruchy kilku procentowe w te i we wte ale nic poważnego.
"Cwaniacy" z funduszy i banków załatwili polską giełde na wiele lat. Załatwili bo wyszarpali z niej cały kapitał i wypłoszyli wszystkich uczciwych inwestorów. Wypłoszyli całe masy drobnicy która swoje kilka zetów inwestowała a akcje.
Nic nie będzie. Zastopowało sie na amen i kropka, na całej linii.
Życzę Ci z całego serca aby rosło jak ciasto na drożdżach. Naprawdę. Ale co z tego?
Powrót pieniędzy na giełde to daleeeeeeeeka przyszłość. Podziękuj za to naszym analitykom, funduszom inwestycyjnym, dziennikarzynom i innej gawiedzi która potrafi tylko oszukiwać, szczuć i okłamywać ludzi. Ludzie się mocno sparzyli nie prędko zaczną inwestować w giełdę.
Jacek - myślę, że ludzie szybciej wrócą na giełdę niż nam się (prawie) wszystkim wydaje. Dlaczego?
Dzisiaj (prawie) wszyscy mali ciułacze pakują się w lokaty. Oprocentowanie 8-9% skończy się jednak bardzo szybko. Będzie mocne cięcie stóp procentowych, a jak na rynku międzybankowym wróci "normalność" to lokaty jeszcze w pierwszej połowie 2009 będą na max 4%. Minus belka i nie zostaje prawie nic...
Sporo ludzi w Polsce posiada jednak dość znaczne oszczędności i raczej szybciej niż później dojdą do jedynej słusznej konkluzji - na niskooprocentowanej lokacie pieniędzy się nie trzyma.
A alternatyw do giełdy jednak dużo nie ma - grunty czy nieruchomości są i tak już drogie (chociaż te pierwsze na razie staniały, ale jak stopy pójdą w dół to ceny do góry).
A wszystko powyższe przy założeniu, że jednak większość spółek zarejestrowanych w Polsce zyski będzie miało i to często przyzwoite....
Myślę, że najpóźniej od połowy 2009 wraca hossa - w nawiązaniu do powyższego + ze względu na dywideny.....
faktycznie coś dziwnego dziś na MIL - ktoś regularnie kupuje małymi pakiecikami - prawie przez cały dzień! o_O! Do tej pory niczego takiego nie było....
właśnie - finansiści i bankowcy lewarowali, a podatnicy wyłożą 1bln $ !!! Na ich miejscu czułbym się zrobiony w balona ... "Kiedyś to był cholernie dobry kraj" - teraz to jest pełzający socjalizm...
Ja bym raczej uważał na słowa. Nie wstyd Ci? Też jesteś z "tego kraju". Ile ja to się nasłyszę takich narzekań codziennie, oni to, oni tamto, a ja cacy. Ale zacznij człowieku naprawę kraju od siebie, a nie szukaj winnych wszędzie dookoła!