Bo ja od tygodnia się głowię i w zasadzie nic sensownego nie potrafię znaleźć ...... i powiem Wam, martwi mnie to trochę.
Jedyną niepewnością jest pozyskanie FDA dla VCAST, ale wygląda to na 'teoretyczną' niepewność, bo w praktyce przebadali x pacjentów i wygląda, że idą na pewniaka.
No właśnie, naprawdę ciężko czegoś się czepić, a warto jednak zdjąć różowe okulary.
W zasadzie w algorytmach to jak mówią, są bezkonkurencyjni, teraz jak weszli w model SaaS to cały świat może to kupować i używać. W zasadzie więc to tylko kwestia czasu, aż spłyną kolejne umowy i na wynikach odczujemy pozytywne skok.
Mówili, że konkurencja jest bardziej zaawansowana jak chodzi o VCAST, natomiast załączona tabela z prezentacji tak jakby wskazywała jednak, że VCAST jest lepszy od produktu HeartFlow - tu mam zagwozdkę jak jest naprawdę.
Bo skoro konkurencja ma bardziej dopracowany produkt to jakim cudem 'nasz' jest lepszy?
Patrząc na wycenę, budżet na R&D to nijak ma się to do amerykańskich spółek (HeartFlow czy cleerly) - czy wynika to tylko ze specyfiki, że my jesteśmy na GPW czy też kryje się za tym coś jeszcze?
Przy tej cenie za akcję nie widzę zagrożeń. Dużo więcej warte są same algorytmy. Rejestracja VCAST, zakładam że najpierw FDA później EMA, to kurs x2 (?). Teraz jest po prostu tanio
Tez na obecna chwile nie widze jakichkolwiek zagrozen wzazywszy ze na obecna chwile idzie wszystko wg planu ktory byl przedstawiony inwestorom...Ale zaintrygowal mnie watek p.Janusza ktory wspomnial o przejeciu przez wieszy podmiot,hm nigdy o tym nie pomyslalem :)
Uważajcie, do czego prowadzi euforia?
Widzieliście ten artykuł?
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1605647%2Cnaukowcy-nakarmili-sztuczna-inteligencje-danymi-z-badan-ekg.html
Czyżby możliwa alternatywa? Również jestem posiadaczem mdg, życzę spółce jak najlepiej.
Dziękuję za link. Artykuł ciekawy.
Ddla nas na szczęście inżynierowie z Politechniki Gdańskiej byli o ponad dekadę szybsi.
Przewagą MDG są algorytmy i baza ponad 2.5 miliarda opisanych badań, na których algorytmy cały czas się uczą. Do tego patenty, FDA i CE więc przed inżynierami z PW jeszcze kawałek drogi. Trzymam za nich kciuki, bo wyniki ich pracy mogą pozytywnie wpłynąć na rozwój służby zdrowia, a poza tym konkurencja napędza rozwój.