• 800+ podpisane Autor: ~Zorro [31.0.64.*]
    Sklepy Delko będą pękać w szwach, nawet Elwirke będzie stać żeby coś kupić.
  • Re: 800+ podpisane Autor: ~Zorro [37.248.215.*]
    Drugie miejsce w rankingu drożyzny zajmuje chemia gospodarcza, która zdrożała średnio o 24,6 proc. rdr. W dwóch poprzednich miesiącach wzrosty wyniosły odpowiednio 34,6 proc. i 32,6 proc. Autorzy raportu argumentują, że firmy dostarczające te produkty w ostatnim roku tylko nieznacznie podnosiły ceny, ponieważ miały duże zapasy. Jednak od stycznia 2023 roku zaczęły się one wyczerpywać, a nowe materiały i surowce okazały się znacznie droższe.

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-nowe-dane-o-cenach-w-sklepach-w-lipcu-potaniala-tylko-jedna-,nId,6968757#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
  • Re: 800+ podpisane Autor: ~Elwira [31.60.91.*]
    Człowieku! Szczerzysz zęby w uśmiechu z powodu drożyzny??? Gdzie Ty masz serce??? Ledwie wczoraj dzwoni do mnie kuzynka z Warsiawy. Zawsze byłam z niej dumna, bo jako jedynej z rodziny powiodło jej się w dużym mieście. Nawet jako wzięta sprzątaczka tam na swoim była! Ale tym razem coś głos smutny miała, no to pytam, czy cuś nie stało, a ta mi ledwo wydukała: "Musiałam zamknąć interes!". "Mateczko!", aż złapałam się za głowę, "Dlaczego?", zapytałam z niedowierzaniem. "Ceny środków czystości tak wystrzeliły w górę, że musiałabym dopłacać do biznesu! A klienci nie przystali na podwyższenie stawek! I zamknęłam biznes, inaczej bym splajtowała w trymiga!", wykrzyczała mi do słuchawki prawie łkając. Widzicie, co się dzieje? Nie tylko ludzie trzymają się z kieszenie z powodu drożyzny, ale całe biznesy padają jak muchy! Bo jak drogo, to nikogo nie stać! I kto będzie kupował wtedy w sklepach, no kto???
  • Re: 800+ podpisane Autor: ~chuda_ryba [188.33.232.*]
    Elwira, dużo masz jeszcze w zanadrzu tych opowiastek?
    Tyle, ile potrzeba, by Was oświecić!
  • Re: 800+ podpisane Autor: ~Zorro [31.0.68.*]
    Czyli na czym to oświecenie ma polegać? Na oddaniu Ci akcji poniżej 10zl?? Nie doczekanie twoje.
    Bo żem szczerze zatroskana o Waszą inwestycyję. I dlatego te życzliwe opinie tu skrobię. Niezamożna ze mnie kobieta, to i nie chcę, byście i Wy zbiednieli. Takie dobre mam serduszko! Ale całe szczęście me słowa przestrogi nie trafiają w próżnię, co widać po kursie i nieuchronnej 10tce na horyzoncie. Więc zawsze jakiś zapobiegliwy inwestor na czas podejmie dobrą dla siebie decyzję.
  • Re: 800+ podpisane Autor: ~Zorro [31.0.81.*]
    Zdejmij Elwirko te pseudo batoniki i skończ straszyć.
    Ejże, strach to zdrowe uczucie. Pozwala się wycofać przed nadchodzącym nieszczęściem! Kto się boi, ten nie ryzykuje. A ryzyko to straty! Patrzajcie tylko na te batoniki sprzedażowe... Czyżby ktoś coś wiedział, coś niepokojącego? I chciał zawczasu pozbyć się papiera póki cena godziwa? Kto wie? Kto wie?
  • Re: 800+ podpisane Autor: ~Zorro [31.0.83.*]
    Tak, tak rzeczywiście ktoś już wie, chemia gospodarcza wzrosła w kwietniu 28% rdr, w maju 32,6%, w czerwcu 34,6%, dlatego właśnie prezes już w czerwcu ogłosił w komunikacie, widząc wyniki sprzedaży i zyski, że będzie rekordowa dywidenda. Naganiaj dalej, zawołaj jeszcze kolegę welo.
  • Re: 800+ podpisane Autor: ~Zorro [31.0.68.*]
    Weź skończ udawać że tak się troszczysz o biednych.
[x]
DELKO -2,66% 8,06 2026-01-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.