Nie mam bladego pojęcia coście się tak uczepili tego prezesa. Facet rozsądnie mówi o realiach obecnie panujących, daje jasne komunikaty w sumie powiedziałbym, że wzorowo komunikuje się z rynkiem, może trochę za rzadko ale jak przychodzi co do czego to jest merytorycznie. Broni firmę przed ujemnymi wynikami finansowymi i jeszcze źle. Prawdopodobnie wiele spółek z konkurencji przeżywa gorsze chwile więc totalnie nie rozumiem.
A widziałeś aby firma wydając komunikat o szacunkowych wynikach (4dni przed datą publikacji raportu) dodawała komentarz że wyniki poniżej oczekiwan rynku a na dodatek nawet nie określono dokładnie podano przedział 60-70. DlacEgo tak pospieszono się z publikacja raportu, przecież można było poczekać 4 dni i przedstawić dokładne dane ????
Czy prezes i zarząd jest od analizowania oczekiwań rynku co do wyników?
Nie jest to przypadkiem funkcja biur?
Ale dla mnie super ja czekam spokojnie na niższy kurs...
Nie do końca r/r.
NAle niech nawet, to po pierwsze trzeba dane znać a nie szacować 60-70 a po drugie to informuje się że odbiegają więcej niż +-25% od danych za ten sam okres sprawozdawczy z 2 lat wstecz.
A nie ze są poniżej oczekiwan rynku...
A po co jakiś wywiad? Zysk po pół roku będzie ok. 2 złote na akcję, do końca roku może uzbierają 4 złote na akcję, nie ma co panikować, chyba, że ktoś chciał dzisiaj zarobić, a tak.
Rozumiem że inwestujesz długoterminowo?
Dla Ciebie nie jest istoty kurs a zysk?
Także za rok jak dostaniesz 2zl przy kursie 8zł też będziesz zadowolony?
Dodam jeszcze tyle, taki champion jak medicalg, którego cały majątek jest mniejszy niż kwartalny zysk arctica już za kilka dni ,rowna się kapitalizacja.
Tak w ciągu roku x6 a tu od dywidendy -30% :)