• Niecałe 2 tyg do raportu q2 Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Ile przychodzu nie licząc zmiany stanu produktow, obstawiacie
  • Re: Niecałe 2 tyg do raportu q2 Autor: ~Greg [109.255.126.*]
    Rzadnej gry nie wydano jeszcze a pieniadze sie powoli koncza, wszystko przewidziane na przyszly rok i pozniej...teraz to za wczesnie zeby cokolwiek mowic...zeby emisji akcji nie zrobili przypadkiem z braku kasy...
  • Re: Niecałe 2 tyg do raportu q2 Autor: ~ali___ [95.49.78.*]
    Zobaczymy już dawno nie widziane tutaj poziomy cenowe :/
  • Re: Niecałe 2 tyg do raportu q2 Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Pisali miesiąc temu że nie ma żadnych dyskusji na temat emisji, więc raczej kredyt. Wiadomo że przychód ze sprzedaży nie będzie większy niż koszty, ale można oszacować ile im jeszcze kasy zostanie po tym kwartale :) chciałem się pobawić w zgadywankę
  • Re: Niecałe 2 tyg do raportu q2 Autor: ~Przemo [193.28.84.*]
    Wielką zagadką jest jak sie sprzedaje na nintendo bugvasion + MMS21..
    Bo reszte to zakładałbym, że przychód z MMSa na pc jest podobny do ostatnich kwartałów (patrząc, że ciągle jest na podobnym poziomie na chartach) koszty pewnie też nie są jakoś szalenie inne.
    Jeżeli mówili, że nie ma planów emisji to może sprzedaż nie jest taka zła?
    Moim zdaniem to nie kwestia tego że sprzedaż nie jest taka zła, tylko poprostu tego że nie opłaca się robić emisji przy takiej małej kapitalizacji. Dostaliby mało hajsu za duże rozwodnienie akcji, a przecież oni mają najwięcej akcji więc na tym najbardziej ucierpia. Kredyt się wydaje zdecydowanie lepsza opcją, bo jak widać jest duża szansa na to że taki Aztec się szybko zwróci i tym samym kredyt też szybko spłaca po premierze
  • Re: Niecałe 2 tyg do raportu q2 Autor: ~Obi_wan [37.47.161.*]
    Myślę podobnie, jak Przemo. Mamy parę x-ów w równaniu. Jak się ma Bugvasion na Nitendo, jak się ma MMS, jak rozliczany jest wpływ za Permafrost... O ile kompletnie nie ogarniam sprzedaży BV to MMS kilka razy podskoczył i trzymał poziom ponad 50 w peaku. Pewnie w okr. promocji, ale zawsze. Jakie koszty produkcji?
  • Re: Niecałe 2 tyg do raportu q2 Autor: ~Obi_wan [46.134.0.*]
    Coś nam WL kuleje...
    Warto na 350 podepchnąć jakimiś cukierkami.
  • Re: Niecałe 2 tyg do raportu q2 Autor: ~Gracz [37.30.108.*]
    Kupiłem kilka akcji oczywiście nie sprzedając P2C ale zachęcam do zaobserwowania Duality. Wydali hit Unholy -horroru - który w ogóle się nie sprzedaje a produkcja prawie 1 mln Euro, ogólnie wygląda ok, ale nikt nie gra. Przy nich premiera Mms to mega sukces. Oczywiście kurs na pół i kapitalizacja na 860 tyś. Ogólnie w umowie wydawniczej zapisane, że dostaną 3 mln po samym wydaniu w 10 transzach. Nie znalazłem harmonogramu więc jakby ktoś mógł zapytać w spółce jaki jedt harmonogram płatności bo jak co miesiąc to zarabiają 300 tyś przez najbliższe 10 miesięcy, czyli 900 kwartalnie. Potem jakiś procent na który specjalnie nie mają co liczyć. Wyszło mi z wyliczeń, że od premiery sprzedali gier za 200 tyś zł, z tego 60-70% zabierze Steam i wielkie g. Ogólnie prawie 5 mln przychodu w 2023 i zysk na koniec roku i raport 2q może być ok wynik, coś tam mają wydawać ale jeszcze się nie zagłębiłem ich w produkcje
    https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20210707/duality-games-celem-na-lata-2021-2023-osiagniecie-10-mln-zl-zysku-netto
    Wypowiecie się, bo jak dla mnie warte uwagi, kupiłem pakiecik za 2.09, zobaczymy.
    Kapitalizacja 8mln nie 860 tys. Ciężko to widzę na duality. Pierwsza płatność dostali w lutym 2023, druga w lipcu 2023 wiec wydaje się że harmonogram płatności jest mniej więcej co pół roku. 70 % z unholy bierze wydawca, a oprócz tego trzeba jeszcze odjac prowizje od steam i podatek. Nie będzie zysku na koniec roku moim zdaniem, a tym bardziej 5 mln przychodu. Największy problem w tym wszystkim jest to, że juz wydali najblizsze gry i znowu zaczynając od zera muszą tworzyć kolejne, które pewnie będą za kilka dobrych lat. Na p2chill sytuacja odwrotna, już coraz bliżej premier gier i jeżeli zdecydują się wydać je sami to dostana 100% zysku z gier. Np taki MMS21 to nie dość że się zwrócił to myślę że spokojnie drugie tyle dostarczył przychodu dla spółki, dzieki temu że nie mial innego wydawcy.
    Pomyliłem, miało być 8,6 na dziś 8,
    Jestem ciekawy raportu i tu i tu ale uważam, że duality będzie na plusie. Na P2C dużo musiałyby zarobić gdy konsolowe, bo amortyzować nie ma czego a na Mms stawiam 150 tyś przy kosztach 400-600. Oczywiście chciałbym się pomylić, w poprzednim kwartale się pomyliłem.
    Ja obstawiam 200-250 przychodu bo dream alone też się fajnie sprzedawało w q2 więc kilkadziesiąt k myślę że z tego wpadnie, no i bugvasion i MMS21 na nitendo może też coś podciągną. Tak czy siak do premier Aztecs czy Rally p2chill prawdopodobnie będzie na minusie. No chyba że znajdą wydawcę który będzie płacił w zamian za procent w grach :)
    Co do Duality to wygląda, że już 5 płatności było, zostało jeszcze 5 transz.
    Fakt ucięta mają historie espii na swojej stronie, to wydaje się że płatność jest co kwartał
    Tak patrzę po raportach, to jako alternatywę do p2chill bym chyba wybrał baked games, choć wg mnie p2chill ma znacznie lepsze perspektywy na przyszłość jeżeli chodzi o przyszłe gry
    No, raport fajny
    I kapitalizacja tylko 15 mln
    Jedna transakcja 10k akcji kupione (przez kogoś, ja nie kupowałem)
    Współczuję temu kto chciał postraszyć i mysal że mu nikt nie weźmie:)
    A widziałeś Frozen Way, spółka od marca, milion akcji, 60 mln kapitalizacji, 3zl dywidendy. Tak co najmniej powinno wyglądać P2C, a chciałbym, żeby wyglądało dużo lepiej.
    To jest spolka córka frozen district i robią np dlc do house flipper więc mnie jakoś to nie dziwi. Jeżeli któraś z gier p2chill okaże się sukcesem to tu powinno być dużo lepiej, bo frozen way dostaje tylko częściowo hajsy
    W sensie chodzi mi o to, że wypłacając dywidendę 80 % hajsu z tej dywidendy i tak idzie do frozen district, więc takim sposobem, tak naprawdę większość zarabia frozen district. Myślę że p2chill ma podobny plan jeżeli chodzi o spółki córki no ale na to jeszcze trzeba poczekać
[x]
P2CHILL 1,88% 3,26 2026-01-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.