• Za ile Babieno odda Bloobera? Autor: ~Dukenukem [83.17.194.*]
    To pytanie chyba jest najbardziej istotne. Poza 11bit Bloober jest jedyną spółką, która może być atrakcyjna do przejęcia. Prawdopodobnie na tym skupi się praca skautów różnych inwestorów branżowych.
    Jaka kapitalizacja waszym zdaniem byłaby właściwa? Wydaje mi się, że poniżej 1 miliarda USD ciężko będzie przekonać Babieno do sprzedaży.
  • Re: Za ile Babieno odda Bloobera? Autor: ~marudzeikwicze [5.173.21.*]
    Babieno nie odda,Babieno zabierze Bloobera do grobu..
  • Re: Za ile Babieno odda Bloobera? Autor: ~radom [46.148.65.*]
    kazdego mozna kupic. kwestia ceny.
    zobacz jak arabusy kupują najlepszych piłkarzy. Ronaldo, Benzema, byly ploty ze Messiego chcieli a teraz walka o Mbappe.
  • Re: Za ile Babieno odda Bloobera? Autor: ~Badbed [37.7.14.*]
    1 mld. USD, no,no, pojechałeś. Choć nie powiem, było by miło. Lecz spodziewam się okolic 800mln. - 1 mld. w złotówce.
  • Re: Za ile Babieno odda Bloobera? Autor: ~Asd [185.227.190.*]
    Hehehe alescie pojechali , a co ma Bloober swojego rozpoznawalnego???? Oczywiście ma dobry zespół który potrafi robić gry ale SH robi dla kogoś swoje portfolio ma , ale jest ono bardzo słabo rozpoznawalne , to za co mają zapłacić 1 mld ???? Już kilka lat się kurs kisi, jakieś interesy są robione na kursie o których nie wiemy co będzie w przyszłości też nie wiemy ale wiem że na teraz spółka jest może warta 20 Zeta za akcję.
  • Re: Za ile Babieno odda Bloobera? Autor: ~Miki [46.204.76.*]
    W kategoriach developerów w Polsce myślę, że plasują się realnie między 11 bit a PCF.
    Patrząc na to z tej perspektywy gdyby ktoś chciał kupić 100% musiałby zapłacić premię do rynku wydaje się, że 2-3 miliardy złociszy realne. A jeśli będzie jakiś sukces lub niespodzianka? Kto wie…
  • Re: Za ile Babieno odda Bloobera? Autor: ~Badbed [95.40.34.*]
    11 obecna kapitalizacja ok.1.7 mld
    PCF 1.4 mld.
    Są możliwe takie wyceny Bloo, ale jeszcze nie teraz.
  • Re: Za ile Babieno odda Bloobera? Autor: ~Badbed [95.40.34.*]
    Poznamy projek z TT i wtedy to rynek oceni i wyceni.
[x]
BLOOBER 1,19% 25,45 2026-05-20 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.