• TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~olon [77.253.50.*]
    1. Zarząd zmienił sobie przedział ceny dla skupu akcji wyznaczony na walnym zgromadzeniu. Nie wiem czy to jest wogóle zgodne z prawem. Poza tym praktycznie wcale nie kupuje tych akcji mimo, że cena jest znacznie poniżej dolnych widełek, a ma niby skupować do końca grudnia.

2. Zysk jest tak niski głównie z powodu nieudolności zarzadu. W I czy II kwartale ponieśli ogromną stratę 5mln euro nieudolnie spekulując na giełdzie. Za to w całości należałoby wymienić zarząd wraz z prezesem.

3. W ogóle nie ma żadnej polityki informacyjnej. Obroty praktycznie nie istnieją.

4. W dodatku zaczynają krążyć pogłoski o zamierzanym przez zarząd wycofaniu firmy z giełdy z ogromną stratą dla inwestorów indywidulanych.

To wszystko moim zdaniem uzasadnia podjęcie zdecydowanych kroków przez inwestorów indywidualnych, bo na wiekszościowego akcjonariusza nie ma co liczyć. Zdziałać coś mozna jedynie łącząć głosy i starając się wprowadzić swojego przedstawiciela do rady nadzorczej po to żeby kontrolował tych łajdaków z zarządu i patrzył im na ręce. Absolutnie należy sprzeciwiać się wszelkim próbom wycofania spółki z giełdy poniżej ceny emisyjnej.
    W przypadku zebrania dużej liczby głosów istnieje możliwość zwrócenia się do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.

Podobne propozycje pojawiły się na forum Immoestu (tam siedzą w jeszcze głębszym bagnie). Nie jestem prawnikiem i nie wiem dokładnie jak to należy załatwić, ale jeśli ktoś zna się na tym lepiej to zapraszam do dyskusji. Jeśli bedziemy tylko siedzieć i biernie się przyglądać to zawsze zrobią z nami co im się podoba.
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~balbina [83.9.154.*]
    Jaki jest teraz przedział cenowy skupu?
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~olon [78.28.11.*]
    O ile dobrze pamiętam to teraz przedział cenowy wynosi 3-8 euro a miało być 3-12. Cena wynosi około 1 euro, obrotu praktycznie nie ma, a zarząd nie skupił chyba nawet ułamka jednego procenta akcji, które ma skupić do grudnia.

Jeśli chodzi o podanie do KNF, to chętnie bym to zrobił, ale ponieważ nie jestem prawnikiem, więc nie wiem jak. Jeśli ktoś ma jakieś rady to chętnie poczytam.
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: oles... [77.91.63.*]
    ambitne to co piszesz, jestem za
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~DAX [87.205.145.*]
    do KNF trzeba to zapodać,
    tam jest większy przekręt,
    trzeba by się im do dupska dobrać bo ten zarząd to pośmiewisko,
    mają podobno interes w upadłości.
    Na hossie zgarnęli kasę i im lata to co dalej się dzieje bo teraz w tym kryzysie trzeba pracować a w czasie hossy to nasze pieniądze na nich pracowały same.
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~tom [83.24.69.*]
    podpisuję się !!!!!!!!!!!!!!!!!! zacznijmy działać !!!!!!!! skup akcji miał być przeprowadzony w Austrii , u nas nie :(
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~tom [83.24.69.*]
    w takim razie niech ktoś wytłumaczy , dlaczego kupili 10.000 tys akcji ? czy FF podany w inf. bankiera jest prawdziwy?
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~zły [83.24.27.*]
    dzwoniłem do knf !!!!!!!!!!! to skandal i wkończenie drobnych akcjonariuszy , kto to zrobił?
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~balbina [83.9.151.*]
    I co Ci powiedzieli?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.1.113.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~uj [83.24.8.*]
    biorą na warsztat......warimpex
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~optymista [87.205.159.*]
    Szanowni, moje emocje juz dawno opadly kupilem po 55,90 usrednilem do 13,00 i dalej spada. Napisalem do rzecznika Warimpexu wyobrazcie sobie dostalem po 2 dniach odpowiedz ( z polskich spolek nie dostaje nawet auto odpowiedzi)
    1. co do skupu akcji przez firme http://www.warimpex.at/index.php?idcat=50&changelang=3 - mozna powiedziec ze ponizej oczekiwan.
    2. wiekszosc spolek z branzy nieruchomosci jest obecnie notowana na poziomie 30% warosci ksiegowej. W przypadku WXF mamy wiec promocje na 70% wartosci.
    3. plany inwestycyjne sa realizowane terminowo a na 30/06 wskaznik LV to 50% wiec nie sa przeciazeni kredytami.
    4. obecna wycena jest spowodowana spieniezaniem akcji przez fundusze potrzebujace gotowki.
    Zarzad WFX korzysta z sytuacji i kupuje akcje prywatnie.
    Reasumujac inwestycja dlugoterminowa jest trafna. Dla osob ktore potrzebuja gotowki dzis to kompletne umoczenie dupy i dalsza determinacja w naganianiu na spadki.
    Osad pozostawiam Wam. Ja powiedzialem juz na forum ze nie sprzedam ponizej 24 nawet jezeli dojdzie do 3,9 w tym roku. Na poczatku roku jezeli trafi sie troche kasy rozwaze dokup przy istniejacym kursie.
  • Re: TO WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!! Autor: ~sabcia [213.92.152.*]
    także uważam , że to bardzo dobra inwestycja na tym poziomie cenowym .
  • Re: gwoli ścisłości !!! Autor: ~pytek [83.24.36.*]
    odpowiedz zarządu dotyczyła ściśle notowań u nas czy w Wiedniu? bo u nas nie ma żadnego funduszu zaangażowanego w akcje warimpexu ! a więc tu wypowiedż upada, czy zarząd kupuje u nas prywatnie? także ? bo sa infa o kupnie tylko na Boerse. kto więc gnoi kurs?
  • Re: gwoli ścisłości !!! Autor: ~war [87.116.253.*]
    Kto gnoi ano żydy ,Jurkowitz ze spólką !
[x]
WARIMPEX 3,70% 2,52 2025-11-10 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.