1. Zarząd zmienił sobie przedział ceny dla skupu akcji wyznaczony na walnym zgromadzeniu. Nie wiem czy to jest wogóle zgodne z prawem. Poza tym praktycznie wcale nie kupuje tych akcji mimo, że cena jest znacznie poniżej dolnych widełek, a ma niby skupować do końca grudnia.
2. Zysk jest tak niski głównie z powodu nieudolności zarzadu. W I czy II kwartale ponieśli ogromną stratę 5mln euro nieudolnie spekulując na giełdzie. Za to w całości należałoby wymienić zarząd wraz z prezesem.
3. W ogóle nie ma żadnej polityki informacyjnej. Obroty praktycznie nie istnieją.
4. W dodatku zaczynają krążyć pogłoski o zamierzanym przez zarząd wycofaniu firmy z giełdy z ogromną stratą dla inwestorów indywidulanych.
To wszystko moim zdaniem uzasadnia podjęcie zdecydowanych kroków przez inwestorów indywidualnych, bo na wiekszościowego akcjonariusza nie ma co liczyć. Zdziałać coś mozna jedynie łącząć głosy i starając się wprowadzić swojego przedstawiciela do rady nadzorczej po to żeby kontrolował tych łajdaków z zarządu i patrzył im na ręce. Absolutnie należy sprzeciwiać się wszelkim próbom wycofania spółki z giełdy poniżej ceny emisyjnej.
W przypadku zebrania dużej liczby głosów istnieje możliwość zwrócenia się do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.
Podobne propozycje pojawiły się na forum Immoestu (tam siedzą w jeszcze głębszym bagnie). Nie jestem prawnikiem i nie wiem dokładnie jak to należy załatwić, ale jeśli ktoś zna się na tym lepiej to zapraszam do dyskusji. Jeśli bedziemy tylko siedzieć i biernie się przyglądać to zawsze zrobią z nami co im się podoba.
O ile dobrze pamiętam to teraz przedział cenowy wynosi 3-8 euro a miało być 3-12. Cena wynosi około 1 euro, obrotu praktycznie nie ma, a zarząd nie skupił chyba nawet ułamka jednego procenta akcji, które ma skupić do grudnia.
Jeśli chodzi o podanie do KNF, to chętnie bym to zrobił, ale ponieważ nie jestem prawnikiem, więc nie wiem jak. Jeśli ktoś ma jakieś rady to chętnie poczytam.
do KNF trzeba to zapodać,
tam jest większy przekręt,
trzeba by się im do dupska dobrać bo ten zarząd to pośmiewisko,
mają podobno interes w upadłości.
Na hossie zgarnęli kasę i im lata to co dalej się dzieje bo teraz w tym kryzysie trzeba pracować a w czasie hossy to nasze pieniądze na nich pracowały same.
Szanowni, moje emocje juz dawno opadly kupilem po 55,90 usrednilem do 13,00 i dalej spada. Napisalem do rzecznika Warimpexu wyobrazcie sobie dostalem po 2 dniach odpowiedz ( z polskich spolek nie dostaje nawet auto odpowiedzi)
1. co do skupu akcji przez firme http://www.warimpex.at/index.php?idcat=50&changelang=3 - mozna powiedziec ze ponizej oczekiwan.
2. wiekszosc spolek z branzy nieruchomosci jest obecnie notowana na poziomie 30% warosci ksiegowej. W przypadku WXF mamy wiec promocje na 70% wartosci.
3. plany inwestycyjne sa realizowane terminowo a na 30/06 wskaznik LV to 50% wiec nie sa przeciazeni kredytami.
4. obecna wycena jest spowodowana spieniezaniem akcji przez fundusze potrzebujace gotowki.
Zarzad WFX korzysta z sytuacji i kupuje akcje prywatnie.
Reasumujac inwestycja dlugoterminowa jest trafna. Dla osob ktore potrzebuja gotowki dzis to kompletne umoczenie dupy i dalsza determinacja w naganianiu na spadki.
Osad pozostawiam Wam. Ja powiedzialem juz na forum ze nie sprzedam ponizej 24 nawet jezeli dojdzie do 3,9 w tym roku. Na poczatku roku jezeli trafi sie troche kasy rozwaze dokup przy istniejacym kursie.
odpowiedz zarządu dotyczyła ściśle notowań u nas czy w Wiedniu? bo u nas nie ma żadnego funduszu zaangażowanego w akcje warimpexu ! a więc tu wypowiedż upada, czy zarząd kupuje u nas prywatnie? także ? bo sa infa o kupnie tylko na Boerse. kto więc gnoi kurs?