Na zadłużenie brutto grupy Cyfrowy Polsat na koniec 2023 roku, wynoszące 15,56 mld zł składało się 10,6 mld zł w formie kredytów i pożyczek, 4,35 mld zł obligacji oraz 611 mln zł leasingu. 84 proc. zostało zaciągnięte w złotych, a reszta (506 mln euro obligacji) w walucie obcej" - informuje serwis wirtualnemedia.
Mój typ jest taki że weżmie z ogromnej kasy która ma w zapasie i spłaci ;) pożniej weźmie jeszcze więcej i wykupi reszte akcji które są tanie jak barszcz. Jestem pod wrażeniem Twojej fałszywej troski. Przeczytaj sobie co to jest rolowanie długu i wypowiedzi fachowców jakie możliwości ma Polsat.
Potężne zadłużenie Cyfrowego Polsatu. Zygmunt Solorz traci?
Szymon Szadkowski
Szymon Szadkowski
2024-10-25
6:04
Business Insider (BI) informuje, że od rozpoczęcia konfliktu rodzinnego akcje Cyfrowego Polsatu straciły 13,1 proc., osiągając 12 zł na zakończenie piątkowych notowań. To przekłada się na spadek wartości rynkowej o 1,14 mld zł. Firma boryka się z dużym zadłużeniem - na koniec czerwca 2024 r. wynosiło ono prawie 15,4 mld zł, w tym obligacje i kredyty bankowe w proporcjach około 30 proc. i 70 proc. Czy grożą jej problemy finansowe?
Mysle ze jednego i drugiego chciwosc i zrzada doprowadzi/la di bankructwa
Ludzie Sue skapli jak zarabiali i kto placil ratu za kredyty
Takie zdanie moje