• Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Alfa [104.28.45.*]
    Wychodzi powoli dlaczego Prezes kupuje.

https://www.pb.pl/zbrojeniowka-zbroi-sie-w-kontrakty-1191056

Samo mięso:
    „Zamówień może być tak dużo, że niektórzy kooperanci, np. Cognor, myślą o zwiększeniu potencjału produkcyjnego”

„Giełdowy Cognor realizuje zamówienia głównie dla zbrojeniówki ukraińskiej. Może się to jednak zmienić. Prowadzimy zaawansowane rozmowy dotyczące dostawy wyrobów stalowych na potrzeby krajowego sektora zbrojeniowego”

„spółka była kluczowym dostawcą blach do produkcji transporterów opancerzonych Rosomak i spodziewa się kolejnych tego typu kontraktów od 2024 r.”
    „Przedstawiciele Cognoru liczą, że dostarczą blachy do produkcji spolonizowanych armatohaubic i czołgów z Korei. Z dotychczasowych zapowiedzi wynika, że docelowo czołgi mogą być produkowane w Poznaniu, a armatohaubice w Gliwicach”

„Przewidują też dostaw wyrobów długich dla zbrojeniówki, np. na potrzeby produkcji amunicji w zakładach Mesko”
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Przyszłość [83.19.163.*]
    I wszytsko jasne, zanizanie kursu zeby prezes i reszta z jego otoczenia kupili tanio a potem oficjalne info o kontraktach na grube miliony i wystrzał a my zostaniemy z niczym. Lepiej trzymać niż potem płakać.
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Alfa [104.28.45.*]
    Miliony?
    Coś mi się wydaje że tu będą mld
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Alfa [172.226.64.*]
    A co tu taka cisza w temacie?
    Gdzie Ci wszyscy malkontenci?
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Workowy [94.254.196.*]
    Toć napisałem że ta firma ma jeden fundament i jest nim Przemysław Sztuczkowski kupujący akcje. Wszystkie inne informacje są tylko okazją do sprzedania akcji. W Przemku jedyna nadzieja, trzeba iść na kolanach do Częstochowy w intencji żeby ściągnął ten szkodliwy i nic nie warty biznes z GPW.
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Rossso [188.146.110.*]
    Prezes kupuje i wie dlaczego...
    Niecierpliwi sprzedają..!!
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~adam [46.204.13.*]
    Prezes , jego kompani i ja też kupiłem tanio.. A Ty co robiłeś kiedy kurs dołował? Pisałeś bezmyślne komentarze na Bankierze ?
    Ja w tym czasie dobrałem sporo sztuk po taniości. Polecam
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Moimzdaniem [188.146.116.*]
    Tanio to 3.5 było. 8.0 to nie jest tanio.
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Rosomak [31.0.69.*]
    Zakupy w pakietowkach po 9.5, 8.9 itd nie podniosły kursu powyżej 9. Teraz okres zamknięty,zakupów P. robić nie może to artykuł sponsorują. Zwracam uwagę że wojna trwa 1.5roku o potrzebach i zapowiedziach MON wiadomo od roku, a na ostatniej konferencji wynikowej na wprost zadane pytanie co z kontraktami zbrojeniowymi padła odpowiedź że cognor nie ma żadnych zapytań. Co więcej vice tak jakby nie znał wagi swoich słów zaczął coś mówić o RGR
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Baca [193.106.246.*]
    Na bananowej giełdzie wszystko jest możliwe. Stalprofil pomimo dwóch słabych kwartałów wrócił na szczyty.
    A co do zbrojeniówki to fakty są takie, że wojna będzie trwała raczej długo. Kontrofensywa nie przynosi efektów. Rosja od dawna weszła w wojenny tryb produkcji stali . Ukraina od niedawna. Produkcja stali w Ukrainie spada, spadł eksport, a większość produkcji idzie na zbrojenia. Przed kilkoma dniami poszło info o maksymalnym wykorzystaniu wszystkich gałęzi przemysłu ukraińskiego zarówno państwowego, jak i prywatnego do produkcji amunicji. Ukraina potrzebuje jej mega dużo.
    Już pisali o tym także w Polsce, nie jest to sprawa nowa, że Polska może na tym dużo zyskać.
    Polska będzie się zbroić, bo widzi, że wojna w Ukrainie może przybrać niekorzystny kierunek. Nie będzie tak łatwo Ukrainie ją wygrać.
    Inna sprawa to kredyt 2% i ruch w mieszkaniówce. Nie ma on jeszcze dużego wpływu na stal, ale jeżeli ktoś siedzi w branży deweloperskiej to wie, że spółki zbierają mnóstwo kasy, czy przez emisje akcji, obligacji itp, aby ruszyć z inwestycjami bo niedługo mieszkań na rynku zabraknie, a poza tym małe mieszkania są już bardzo drogie.
    Tak więc są jakieś perspektywy, ale czy one będą miały wpływ na cenę akcji?
    Za chwile ruszy budowlanka, a już jest widoczne krzywieniem wtedy pręty wrócą na wysoki poziom.
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Alfa [104.28.131.*]
    Ożywienie
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Moimzdaniem [188.146.114.*]
    Byłem na tej konferencji i tez mi się to nie spodobało i kurs na to od razu zareagował. Tak samo dziwi mnie że w ciągu 3 dni mamy 2 artykuly: w 1 Prezes mówi ze hest bomba a w drugim vicepresez że jest dno więc mało to spójne. Dlatego redukuje akcje w portfelu do wyborów i wrócę po
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Alfa [172.226.64.*]
    Sypią i sypią aby zniechęcić ulice, ale nikt już nie chce oddawać w tej cenie po takich informacjach.
    Musicie się postarać panowie
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Bajeczny [45.142.162.*]
    Jak nikt nie chce oddawać jak od tygodnia spadło o 1.4 PLN?
    Tak to widzisz bajeczny, to radzę otwórz szeroko oczy i umysł jeśli potrafisz czytać i analizować poza schematami.
    Gra się toczy pod stołem.
    Up
  • Re: Dostawca blach do produkcji Rosomaków Autor: ~Bolec [172.226.62.*]
    Up!
    Dziś ruszyło na sporym wolumenie, w tym tygodniu wybijemy 9 coś czuje.
[x]
COGNOR 5,76% 7,35 2025-10-03 17:01:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.