Tego nie wiedzą najstarsi górale :)))))))). Ja prognozuje marazm do następnej dywidendy . Mamy inflacje ponad 11% i oprocentowanie w bankach jest przynajmniej 7% . Fundusze muszą obracać kasą i nie zamrożą jej na rok z niepewną dywidendą nie mówiąc już o jej wysokości . Ja cierpliwie czekam
gpw zacznie naturalnie rosnac,jak stopy zaczna spadac,bo lokaty wroca na 2-3% i wtedy dyw z GPW bedzie znowu atrakcyjna... plus jest szansa,ze GPW skorzysta na aktualnej hossie i jednak troche urosnie.....
Powrót na 2%-3% to pewnie melodia przełomu 2024/2025 roku. Pazdziernik -listopad mogą być miesiącami okazji kupna po atrakcyjnej cenie . Ucieczka przed podatkiem i zmiana instrumentów inwestycyjnych może spowodować tąpnięcia na GPW SA
Ile Ty lat koles koles ''siedzisz'' na gieldzie , bo twoje wpisy sa naiwnie zyczeniowe ,infantylne, czasami wrecz glupie , do lopaty koles do lopaty a nie gielde !!
Czekaj koles ,czekaj tatka latka , a do tego czasu, zeby ci sie nie nudzilo, pieniadz nie lezal w szafie , zaloz sobie polroczna , co tam od razy caloroczna lokate ha, ha, ha !!!!
Zwieracze tobie puszczają :)))))))))) Zdążyłem przez lata do takich mądrali się przyzwyczaić . Nic merytorycznego tylko ble ble ble . Wisisz tutaj na haku i czekasz aż urośnie żeby sprzedać . Ja ma dobrą średnią więc mogę spokojnie poczekać .