sądzę że jeszcze .............................potrzymają
widać , że Panowie z ( Boś i inni ) mają czas
FUNDAMENTALNIE jest O.K
ale sądzę że na calym rynku czeka nas jeszcze spadek...............oby nie do ........ 1000 pkt
na WIG-20...................myślę że dopiero po nowym roku
ps. na ile zechcą to ujawnia ( cześć --klopotów spólek związanych z grą na opcje walutowe
Dnia 2008-12-09 o godz. 18:38 ~ameryk@777 napisał(a):
> cisza w eterze,spółka wody w usta nabrała ,co tam w
> Chinach
Bo tam trzeba dzwonic, przedstawic sie jako akcjonariusz i zapytac ;).
Kiedyś tu pisałem, ale na mnie krzyczeli że naganiam (cena była około 19zł). Chciałem was tylko uspokoić, że FSG nie ma trefnych opcji.
Jeżeli informacja jest od dawna znana to przepraszam za spam
Pozdrawiam
A niby dlaczego mają być większe:
- o spółce na razie cicho,
- ma krótki staż na ciągłych więc i grono inwestorów którzy ją znają nie jest zbyt duże,
- generalnie na spółkach małych są małe obroty co jeszcze potęguje pkt. 1 i 2.
Nie wiem ile chciałbyś kupić ale jeśli mniej niż kilkadziesiąt tysięcy akcji to myślę że w ciągu tygodnia-dwóch jesteś w stanie to zrobić nie wywołując dużego wzrostu. Oczywiście jeśli nie będziesz kupował jednorazowo PKC.
Pzdr
Twoje wypowiedzi orion naprawde mi sie podobaja;jak nie bedzie deszczu to bardzo prawdopodobne ze bedzie ladna pogoda,czy moze tak-co prawda snieg jest bialy ale po niedlugim czasie moze byc nawet czarny ,czy moze -wykres co prawda niezle sie rysuje ale cos mi sie zdaje ze kreslarzowi zaraz sie omsknie reka.Prawda jest taka ze tak naprawde nikt nie o co w tym wszystkim chodzi a jak nie wiadomo o co chodzi to jest pewne ze chodzi o pieniadze.Pozdrawiam wytrwalych.
do NEMO
a o czym tu pisać jak na dloni widać.........że KURS jest sterowany
Co do wykresu...............żartowalem oczywiscie ---------bo masz rację że ręka się opśnie na pewno jak nie w pon to wtorek
wykres tak naprawdę jest ..niestety fatalny i o tym wiesz ?????
z tym masz rację--cytuję
Prawda jest taka ze tak naprawde nikt nie o co w tym wszystkim chodzi a jak nie wiadomo o co chodzi to jest pewne ze chodzi o pieniadze.
ps. komuś zależy na takim a nie innym kursie ........i tyle
tylko DLACZEGO ?
pozdrawiam
PS. robienie straty na tak malo plynnych walorach jest ,, trudne ,, aby BILANS wyszedl na plus
Do orion2244
Na AT musze sie przyznac ze prawie sie nie znam,przy podejmowaniu decyzji o zakupie kieruje sie glownie AF a przy sprzedazy intuicja(nie raz sie zawiodlem i na pierwszym i na drugim ale ogolnie nie narzekam),Jak zapatruja sie specjalisci na AT to wklejam z czatu DM WBK
pio55: Witam panie Tomaszu. Mam pytanie z których wskażników
dostępnych w inwestorze nalepie korzystać w określaniu spadków
i wzrostów. Osobiście mam MACD, Oscillator, RSI. Proszę o AT BIOTON,
KRUK,NETIA
Tomasz_Jerzyk: Generalnie ze wskaznikow najbardziej cenie MACD i RSI
oraz ROC. Tym nie mniej tu zastrzegam, iz na codzien z analizy
wskaznikowej nie korzystam. Z tego prostego wzgledu, ze
niejednokrotnie sie na tym zawiodlem.
Tomasz_Jerzyk: Wynika to z sily trendu, ktore dominuja w danym
momencie na rynku. W trendzie wzrostowym, z ktorym mielismy do
czynienia w latach 2003-07 kazdy sygnal sprzedazy pojawiajacy sie na
MACD zazwyczaj pojawial sie w poblizu dolka.
Tomasz_Jerzyk: I zazwyczaj byl to ostatni moment do kupna akcji, a nie
ich sprzedazy. Teraz jest podobnie - sygnal kupna na MACD to ostatni
dzwonek do myslenia o ich sprzedazy.
Wiemy co mamy w portfelach i jezeli nie nadejdzie jakis kataklizm mozemy byc pewni ze zarobimy i tego sie trzymajmy.Po przebiegu notowan widac ze juz nie wiele da sie z tej cytryny wycisnac.
co do AT
ja korzystam z MACD,RSI, STOCHASTIC -te 3 wystarczą
Interpretacja inna jest w hossie a inna w bessie
Wielkie znaczenie ma też plynność
W przypadku FSG -przy takim wolumenie wyciaganie wniosków jest bezzasadne
AT przy takiej płynności i takiej ilości akcji nie sprawdza się.Sternik już trochę odpuścił,przynajmniej nie obniża kursu.To może trwać długo. Na Zetkamie trwa już to rok ,ale tam to czyni lepszy fachowiec niż tutaj.Tylko w jakim celu.Co do przejęcia przez Kopex-też mam takie przypuszczenia.Może trzymają nisko kurs aby ogłosić wezwanie.
do NEMO
witam
szacunkowo można ocenić że w wolnym obrocie może być okolo 10 %
widać to m.in --po wolumenach w ciągu kilku ostatnich m-cy
FUNDAMENTY są b.bobre
Brakuje nam tylko impulsu
Mam nadzieję że taki przyjdzie po nowym roku
Z wykresu nie można NIC wywnioskować ..........przy takich amplitudach -to wróżenie z fusów
Nie sądzę żeby animatorzy osiągneli cel
W USA robi się coraz ciekawiej ................od mnogości PRZEKRETOW.
To dziwny naród . Zaufanie do instytucji finansowych zostalo moim zdaniem bardzo nadszarpnięte .Można odnieść wrażenie że ,,,,,,,,,,oszustów jest więcej
A gdzie urzędy kontroli ???? pytanie retoryczne
Moim zdaniem SPRAWCY tego calego zamieszania ,, przegieli,, i sadzę że nie byla to przebieglość z ich strony
PROBLEM JEST bardzo poważny ----------ilu amerykanów stracilo dorobek swojego calego życia ( FUNDS --różnej maści) --kto to wie