• Netia Autor: ~jjjj [89.76.26.*]
    Myślę, że netia ma złe czasy za sobą, a co wy na to?
  • Re: Netia Autor: ~mb [77.45.33.*]
    tez tak myśle i nie mam zamiaru sprzedawac mojego pakietu,

pozdrawiam posiadaczy
  • Re: Netia Autor: ~netmen [89.229.209.*]
    jest rekomendacja aby kupowac netie wiec mamy potwierdzenie ze warto inwestowac w te spolke, bo jest to typowa inwestycja a nie gra na krotka mete
  • Re: Netia Autor: ~chodzik księżycowy [89.78.48.*]
    Witam serdecznie wszystkich kolegów i koleżanki też.
    Jak zapewne pamiętacie kilka a może kilkanaście dni temu, tutej u was napisałem, że Netia będzie jednym z liderów wzrostów które właśnie nadchodzą.
    Tak się dzieje i kurs urośnie znacznie. Oczywiście byłbym nieodpowiedzialny gdybym
    pisał o poziomach docelowych spodziewanej zwyżki, ponieważ na bazie analizy technicznej trudno dzisiaj ocenić gdzie tak naprawdę się zatrzymamy. Stawiam nas pięć
    fal w górę z których piąta znacznie się wydłuży.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Netia Autor: ~jjjj [89.76.26.*]
    Może będzie pięć fal ale teraz rozpoczeła się pierwsza korekta i zobaczymy jak głęboka.
  • Re: Netia Autor: ~darek [84.38.82.*]
    Chyba płytka, znowu fundusz zwiekszył stan o milion akcji.Ona w czasach świetności była po 118 zł
    Od czasów świetności tej spółki dużo się zmieniło ale teraz Netia jest w dobrej kondycji.
    Netia może zrealizować wykup własnych akcji, a najwięksi udziałowcy mogą odsprzedać swoje akcje inwestorowi z branży - ale już po cenie dużo większej niż obecnie. Myślę, że 2009 rok da odpowiedż na moje przewidywania, jak i nieoficjalne informacje, które pojawiają się wprasie i internecie.
  • Re: Netia Autor: ~krzysiek [83.4.147.*]
    Z tymi życzeniami to do Mikołaja.
    Mikołaj zawsze spełniał moje życzenia.
    Netia jako jedna z niewielu zwiększa wcześniej podane prognozy. Netia zakończy w nadchodzącym tygodniu korektę ostatnich wzrostów.
  • Re: Netia Autor: ~telekom [83.3.25.*]
    coś się szykuje na netii, to widać po obrotach które w ostatnim czasie znacznie rosną.
    obecni akcjonariusze zwiększają też zaangażowanie w netii,
    spóka podwyższa też prognozy

pozdrawiam posiadaczy
  • Re: Netia Autor: roger_z [78.8.0.*]
    Po co wklejasz ten sam tekst do wiecej niz jednego watka?
    09.12.08 r. napisałem, że Netia rozpocznie korektę. Aktualnie jesteśmy w trakcie korekty , myślę że będzie krótka. Netia w średnim terminie będzie dobrą inwestycją.
    Myślę, że Netia zakończyła korektę. Początkowo myślałem, że Netia spadnie do 2,50 ale okazało się że, spadła nawet do 2,30 to jest okolo 60% fali wzrostowej.
  • Re: Netia Autor: ~netia [83.3.25.*]
    duże obroty ostatnio na netii

pozdrawiam posiadaczy i zycze duzych zyskow
  • Re: Netia Autor: ~geronimo [145.237.93.*]
    przeważnie po 2,35zł - no cóż pewnie niedługo się okaże co to było.
    Z pięciu różnych punktrów poprowadzone wyliczenia dały poziom wsparcia na 2,30.
    Właśnie skończyła się pierwsza fala wzrostowa i jej korekta. Następna powinna mieć swój opór na poziomie 4, 38 zł.
    Chodzik Księżycowy
    Obyś miał rację. Ja też myślę, że Netia kończy korektę. Jednak zastanawiają mnię umówione transakcje i co z tego może wyniknąć.
  • Re: Netia Autor: ~tommi [89.187.236.*]
    umówione deale więc nie bądźcie naiwni że zarobicie. widzę to już od dłuższego czasu że drobny popyt więcej niż 2,40 nie przebije. moja rada sprzedać netię i odkupić coś na czym można zarobić póki jest tanie. (wszystkie komenty dot. brac netię czy analiza tech się tu nie sprawdzi). pozdrawiam wszystkich naciągaczy.
  • Re: Netia Autor: ~Dr.Zawrat [192.168.0.*]
    umówione deale więc nie bądźcie naiwni że zarobicie. widzę to już od dłuższego czasu że drobny popyt więcej niż 2,40 nie przebije. moja rada sprzedać netię i odkupić coś na czym można zarobić póki jest tanie. (wszystkie komenty dot. brac netię czy analiza tech się tu nie sprawdzi). pozdrawiam wszystkich naciągaczy.

Właśnie...brać cos póki tanie...NETIA jest droga ?:) po 2.34 ? :)
    Moja rada brać NETIE póki tania
  • Re: Netia Autor: ~Dr.Zawrat [192.168.0.*]
    FI Magna Polonia może nabyć 31,3% udziału w Netii od spółki Novator - prasa
    DM BZ WBK - Biznes
    11 Gru 2008, 11:00

Akcjonariusze funduszu zdecydowali o utworzeniu "funduszu telekomunikacyjnego". Fundusz nabył już Mediatela oraz INfo-TV-FM, a nowa oferta publiczna ma dostarczyć 400 mln zł gotówki, podobno na zakup 121,8 mln akcji Netii od Novatora (wycenianych na 314 mln zł wg wczorajszego kursu). Jak donosi prasa, anonimowi inwestorzy finansowi (najprawdopodobniej zagraniczni) mają dostarczyć gotówkę na powyższy zakup.

(DM BZ WBK SA)

a to moze juz te pakietowki dzis to zasługa Magny ?:)
    nie zrozum mnie źle ale gdybym miał powiedzieć ile będzie kosztować netia za 30-50 dni to coś mi mówi że 2,34-2,35 :)) a pociąg z niektórymi okazjami już odjechał lub właśnie szykuje się do startu
    Jeden duży taki chce sprzedać , bo musi mieć kasę a inny, który może tanio kupić i przytrzymać własnie to realizuje. Jeśli odrzucimy te umówione transakcje to wolumen będzie taki jaki powinien być dla fali korekcyjnej.
    Tak jak ktoś na tym forum już napisał- Netia złe czasy ma już za sobą i należy wykorzystać
    tą bessę do akumulacji jej akcji. Jeśli ktoś może pozwolić sobie na włożenie gotówki na dwa lata, zrobi na Netii dobry interes. Moim zdaniem obecny poziom to poziom właściwy
    i niebawem powinny zacząć się na tej spółce małe ale upierdliwe i ciągłe wzrosty.
    Chodzik Księżycowy
    Życzę wszyskim w 2009r udanych inwestycji a tym którzy zainwestowali w Netię sporych zysków. W tej spółce coś się dzieje. Myślę, że będą to miłe czasy dla akcjonariuszy bo sytuacja finansowa Netii jest dobra.
    Wymiana akcji nadal trwa, co zwiększa szansę na przełamanie 3zł a wizja skupu własnych akcji w 2009 r. może w tym pmóc. Jeśli ktoś ma inne zdanie niech odpisze ale sensownie.
  • Re: Netia Autor: ~Tommi [89.187.236.*]
    Proszę bardzo , analizowałem dobrze ostanią zwyżkę Neti do prawie 2,8 . Akcje w pakietach chodzily w przedziałach 2,2 -2,45 potem pik do góry bez wymiany pakietowej zrobiony przez rynek i następnie zdołowanie do poziomow wymiany. Ile było juz sesji gdzie na 100% miało iśc do góry a tu stopowanie. myślę że te ceny duzych transakcji zostały już dawno temu ustalone jakie są tego nie wiem. dziś dużo nawet było przy 2,48
    Dzięki za informację. Ja też myślę, że te pakiety są ustalone i dopóki nie zostaną zrealizowane (w ustalonych cenach ) to kurs Netii będzie utrzymywany w wyznaczonych przedziałach cenowych. Ja też mam akcję Netii i liczę na wzrosty bo sytuacja finansowa tej spółki w tych czasach jest bardzo dobra.
  • Re: Netia Autor: ~cercio [83.3.199.*]
    Chodzik,przyjacielu
    Kupiłem dzisiaj netię po 2,54zł,mam nadzieję,że zrobiłem dobry ruch.Myślę,że netia i hawe będą hitami 2009r.
  • Re: Netia Autor: ~majowy byk [77.45.33.*]
    tez licze, ze netia bedzie hitem w 2009
    kurs ma sporo miejsca do wzrostu

pozdrawiam posiadaczy
    witam jak widać o wielę się nie pomyliłem. Raczej spółka w 100% małe szanse na jakiś spaktakularne wzrosty.
    Już wiadomo kto sprzedaje akcje Netii ale nie wiadomo kto je skupuje. Zarząd Netii SA ("Netia" lub "Spółka") informuje, że otrzymał od Banca Akros S.p.A. ("Banca Akros") zawiadomienie, w którym poinformowano o zmniejszeniu jego zaangażowania w kapitale zakładowym Netii poniżej poziomu 5% całkowitej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
  • Re: Netia Autor: ~CBŚ :) [79.186.184.*]
    Prawdopodobnie MNI
  • Re: Netia Autor: ~mb [77.45.33.*]
    bardzo duze obroty w grudniu i na poczatku roku, czyli wszystko jasne,

niebawem powinien ktos sie ujawnic, ciekawe kto?????

pozdrawiam posiadaczy
    W przypadku Netii musimy czekać cierpliwie aż sytuacja się wyjaśni. Myślę, że wynik tych ocekiwań będzie pozytywny dla akcjonariuszy. Chciałbym zwrócić uwagę na korelację wykresu Netii i 06MAGNA. Jeśli Magna pszybowała dziś do góry to zobaczymy co zrobi Netia.
  • Re: Netia Autor: ~ck [79.185.214.*]
    Chyba sie kończą akcyjki w pakietach ,a chetnych kilku
    Widać było oczekiwanie na grubego, który dzisiaj przepuscil dość mały pakiecik
    A podaż dzisiaj mizerna
    Jednak rzadzą grubasy ,ale myslę że w najblizszym czasie coś się wyjaśni
    biorę pod uwagę nawet wezwanie
  • Re: Netia Autor: ~cercio [83.3.199.*]
    Przecież to była transakcja umówiona.Nie widziałeś,że na fixie było jedno zlecenie kupna i jedno zlecenie sprzedaży na tą samą ilość akcji?
  • Re: Netia Autor: ~ck [79.185.214.*]
    Nie udaję mądrego ale myslę ,że chetnych na Netię w tej cenie nie zabraknie
    Nawet tak myslałem że dziś bedzie mocniejszy kop ,ale chyba nikt nie wierzy w dynamiczny wzrost na Netii co chyba jest dobrym objawem
    Netia jest na topie pokazują to obroty jak i zainteresowanie spółką, może w końcu się i przełamie 3 zł.
  • Re: Netia Autor: ~ck [79.185.120.*]
    Pozyjemy , zobaczymy
    Na miejscu amerykańców z Third Avenue za drogiego dolara /po 3 pln/ kupiłbym pakiet
    6 % od Banka Akros ,miałbym już 24% +6%=30 % ,resztę do 33 % dokupiłbym na rynku,
    /3% akcji to ok. 12 mln/ i ogłosiłbym wezwanie po 3,3 pln np. i przejałbym firmę.
    Cena za 1 akcję w USD wynosiłaby w granicach 1-1,1 USD przy cenie 3,0 pln za dolara
    Czyli Third Avenue ma mozliwość po 1 -1,1 USD przejąć firmę.
    Czy to możliwe?
  • Re: Netia Autor: ~obserwator [87.205.59.*]
    niemozliwe po 3,3 bo kto sprzeda sprobuj kupic 15 mln akcji z rynku bez umowionych tranzakcji a kurs bedzie w okolicach 4
  • Re: Netia Autor: ~ck [79.185.120.*]
    to po 4 pln ,bedzie po 1,4 USD
  • Re: Netia Autor: ~obserwator [87.205.59.*]
    nie o to chodzi czy 1 czy 1,4
    third w tej chwili ma ponad 24 sisu jest od nich zalezne wiec razem maja 34 novator ma 31,5 wiec rozgrywka dopiero sie zacznie nikt nie kupi od novatora akcji ktore nie dadza nr 1 w akcjonarjacie.a na wezwanie po 3-3,5 nikt nie odpowie third ma srednia ponad 4 zl a novator okolo4,5 kto czekal lata na tej spolce to nawet nastepny rok go nie zbawi a netia dopiero za kilka miesiecy zacznie nabierac ceny i jak wiekszosc telekomow wartosc ksiegowa bedzie w granicach 1,5-2 poniewaz jest to mniejsza spolka niz tpsa bedzie miala mniejsze koszty a zyski porownywalne oczywiscie po ustabilizowaniu sie sytuacji wewnatrz spolki .free float tez jest przeklamany w wolnym obrocie jest okolo 15 % albo i mniej poniewaz jest kilka fundow posiadajacych ponizej 5% .maja ponad 410 tys internautow po 1000 za sztuke ponad 1mln abonentow tel.po 1000 za obonenta plus infrastruktura oraz 200 mln zl tylko 130 mln euro (minus wydatki ktore poczynili na zakup sieci tele 2 kupili za obligacje)a to ze zaksiegowane jest ponad 200 mln zl to jest info dla gawiedzi ktorzy nie maja pojecia o przeplywach gotowki i jeszcze jedna informacja netia nie jest zadluzona nawet na 1 zl a w gotowosci kredyty ktorych na razie nie wykorzystuje.do przemyslenia pozdrawiam
  • Lepszy DROZAPOL - SKUP AKCJI. Autor: ~SKUP RUSZY NIEBAWEM [89.74.102.*]
    Akcjonariusze Drozapolu zdecydowali o przedłużeniu buybacku na 2009 rok - poinformowała spółka w uchwałach po NWZA.

W marcu 2008 roku NWZA upoważniło zarząd spółki do skupienia do końca 2008 roku z rynku do 3 mln akcji Drozapolu, po cenie nie wyższej niż 8 zł za maksymalnie 24 mln zł ze środków własnych.

"Umożliwienie kontynuacji buybacku po 31.12.2008 (poprzednia data zakończenia skupu), co jest wskazane z uwagi na aktualną sytuację giełdową - niską wyceną walorów DROZAPOL-PROFIL S.A. Wykup akcji nie jest kontynuowany w II półroczu 2008 roku, ze względu na znaczące zaangażowanie finansowe Spółki w przejęcie i zrestrukturyzowanie przejętego podmiotu - spółki GLOB-PROFIL oraz niewyjaśnioną sprawę zapłaty podatku dochodowego w imieniu tych akcjonariuszy, którzy zbyli swoje akcje celem umorzenia" - napisano w uzasadnieniu uchwał.

"Pomimo wystąpienia do Ministra Finansów Spółka nie otrzymała realnych wskazań co do sposobu naliczenia i zapłaty podatku dochodowego od akcji zbytych przez akcjonariuszy celem umorzenia i nie ma możliwości wywiązania się z tego obowiązku. Wydłużenie okresu wykupu akcji stworzy szansę uzyskania takiej interpretacji przepisów, która umożliwi naliczenie i zapłacenie podatków od akcji już nabytych w 2008 roku. By nie uzależniać ewentualnej kontynuacji buybacku od kwestii podatkowych, Zarząd proponuje również alternatywną wersję skupu akcji własnych - poprzez jeden z domów maklerskich, który w pierwszej kolejności dokona zakupu akcji DROZAPOL-PROFIL S.A. we własnym imieniu i na własny rachunek, a następnie zbędzie je na rzecz DROZAPOL-PROFIL" - dodano.
  • Re: Lepszy DROZAPOL - SKUP AKCJI. Autor: bidi [83.142.122.*]
    To taka filozofia założyć wątek dotyczący tej spółki????????

A co do tematu Netii 2 komunikaty:
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 2 / 2009
    Data sporządzenia: 2009-01-08
    Skrócona nazwa emitenta
    NETIA
    Temat
    Rejestracja podwyższenia kapitału zakładowego spółki InterNetia Sp. z o.o.
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Zarząd Netii SA (dalej "Netia") informuje, że w dniu 7 stycznia 2009 roku otrzymał informację o rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego spółki pod firmą InterNetia Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (dalej "Spółka") – jednostki zależnej od Netii. Podwyższenie kapitału zostało zarejestrowane przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie w dniu 30.12.2008 roku.

Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpiło z kwoty 440.000 zł (czterysta czterdzieści tysięcy złotych) do kwoty 8.440.000 zł (osiem milionów czterysta czterdzieści tysięcy złotych), tj. o kwotę 8.000.000 zł (osiem milionów złotych) w drodze utworzenia 16.000 (szesnaście tysięcy) nowych udziałów o wartości nominalnej po 500 zł (pięćset złotych) każdy udział. Nowe udziały pokryte zostały wkładem pieniężnym.

Po podwyższeniu kapitał zakładowy Spółki wynosi 8.440.000 zł i dzieli się na 16.880 udziałów o wartości nominalnej 500 zł każdy, uprawniających do wykonywania 16.880 głosów. W podwyższonym kapitale zakładowym Spółki Netia posiada udziały, które reprezentują 99,9941% kapitału zakładowego Spółki oraz 99,9941% ogólnej liczny głosów na Zgromadzeniu Wspólników Spółki. Drugim wspólnikiem Spółki, posiadającym 1 (jeden udział) reprezentujący 0,0059% kapitału zakładowego Spółki i 0,0059% ogólnej liczby głosów na Zgromadzeniu Wspólników Spółki jest Tele2 Polska Sp. z o.o. – jednostka w 100% zależna od Netii.

Opisane wyżej podwyższenie kapitału zostało dokonane w związku z nabyciem przez Spółkę operatora sieci ethernetowych Air Bites Polska Sp. z o.o. (por. raport bieżący nr 73/2008 z dnia 22 grudnia 2008 r.)

Podstawa prawna:
    § 5 ust.1 pkt 9 w związku z § 15 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (Dz. U. z 2005 r. Nr 209 poz. 1744).

oraz

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 3 / 2009
    Data sporządzenia: 2009-01-08
    Skrócona nazwa emitenta
    NETIA
    Temat
    Terminy przekazania raportów okresowych za 2009 rok; zmiana terminu przekazania raportów okresowych za IV kwartał 2008 roku i za rok obrotowy 2008
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    I.
    Zarząd Netii SA ("Spółka") podaje niniejszym daty przekazywania raportów okresowych za rok obrotowy 2009:

Skonsolidowane raporty kwartalne (formularz QSr):
    - I kwartał 2009 roku - 7 maja 2009 roku
    - II kwartał 2009 roku - 6 sierpnia 2009 roku
    - III kwartał 2009 roku - 5 listopada 2009 roku
    - IV kwartał 2009 roku – 22 luty 2010 roku

Raport półroczny (formularz PSr)
    Skonsolidowany raport półroczny wraz ze skróconym raportem jednostkowym za pierwsze półrocze 2009 roku zostanie przekazany w dniu 6 sierpnia 2009 roku.

Raporty roczne (formularz RS, R)
    - Raport skonsolidowany – 22 luty 2010 roku
    - Raport jednostkowy - 22 luty 2010 roku

Zarząd Spółki jednocześnie oświadcza, iż w 2009 roku zamierza przekazywać skonsolidowane raporty kwartalne zawierające skrócone jednostkowe sprawozdania finansowe.

II.
    Zmiana terminu przekazania raportów okresowych za IV kwartał 2008 roku i za rok obrotowy 2008

Spółka informuje, że w dniu 24 lutego 2009 roku, a nie jak pierwotnie informowano w dniu 2 marca 2009 roku (por. raport bieżący Nr 6/2008 z dnia 31 stycznia 2008 roku), zostaną przekazane do publicznej wiadomości następujące raporty okresowe:

- skonsolidowany raport kwartalny za czwarty kwartał 2008 roku, zawierający również skrócony kwartalny raport jednostkowy (formularz QSr)
    - skonsolidowany raport roczny za 2008 rok (formularz RS)
    - jednostkowy raport roczny za 2008 rok (formularz R).

Równocześnie, w dniu 24 lutego 2009 roku Spółka przekaże do publicznej wiadomości komunikat prasowy zawierający wybrane dane operacyjne i finansowe za rok 2008.

Podstawa prawna:
    Par. 87 oraz par. 100 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (Dz.U. 209 poz. 1744).
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.