kwartału /3/ timberman zaczyna przygodę forka z chinami ,efekt skali będzie interesujący ,pozostaje pytanie czy i jak da się sprawdzić wielkości sprzedaży ,czy dopiero raporty to wykażą ?
Ale będziesz miał brutalne zderzenie z rzeczywistością po raportach xD Ciekawe co wtedy wymyślisz xD Na giełdzie hossa na całego a gniot nawet nie drgnie.
a skąd ta wiedza ? rozumiem że rankingi sprzedażowe /KAT/ to fikcja ? misiaczku drogi nie wiem czy zauważyłeś ale teraz tutaj idą same dobre i bardzo dobre informacje a kurs ? no cóż tradycyjnie pożyjemy zobaczymy ,,,,,,,,,,,,,,
To możesz jeszcze powiedz czemu zawdzięczamy tak wysokie pozycje? Jaka jest cena tych gier? Albo raczej jaki jest procent przeceny? I upsss znowu to nie pasuje do twojej narracji sukcesu xD
dobrze misiaczku ,idąc TWOIM tokiem rozumowania ,nawet jeżeli raport będzie średni ,to co to zmieni ? wrzesień dywidenda ,kolejne produkcje w 3 kwartale ,FM1 w sumie to też 3 kwartał /ostatni dzień /2/ i chiny ,nawet jak bez spektakularnego sukcesu ,to droga przetarta i kolejne wydania na tamtym rynku ,co to oznacza ? jak przyszłości przed forkiem ? TY wymień negatywy
To poczytaj co o sprzedaży na tamtym rynką mówią prezesi poważnych spółek gamingowych. Dopiero co to miało sie nie dziać po FM1, później po wynikach rocznych, później po wydaniu FM2, teraz po chinach. Oczywiście nie odpowiedziałeś na moje pytanie o zniżki. To ja odpowiem w większości jest to 90%, więc milionów z tego nie będzie.
czyli to że komuś się nie udało osiągnąć sukcesu ,ma eliminować próby osiągnięcia takowego ? co do FM1 jest 10 platform i utrzymujesz że firma nie zarobi ? jeżeli jest tak nędznie to co tutaj robisz ? CHINY to rynek bez dna ,nie tym razem to następnym TENCET umowy z /nikim/ nie podpisuje
Ja nie mówię, że firma nie zarobi, tylko zarobi na waciki. Jeżeli ciebie interesuje 1 mln kwartalnie to spoko. Tylko nie bądź później zaskoczony, że kurs pikuje. Spółka będzie zarabiać tylko na wydawaniu remaków, a jako, że im się z tym nie śpieszy to i zyski będą jakie będą.
ha, jesteś żałosny. Naprawdę żałosny. Mówię to całkiem poważnie, bez uszczypliwości.
Takiego naganiacza zaklinającego rzeczywistość to ja jeszcze nigdy nie widziałem.
Od ilu lat Ty powtarzasz te dyrdymały? Ile to już "wielkich" wydarzeń miało miało skierować to bagno na inne tory? Co? Ile lat już powtarzasz te same brednie?
I to Twoje wielkie "pożyjemy, zobaczymy"! Wielkie odkrycie i wielka analiza ha! Jak pożyje to zobaczy. Takie szajs-produkcje, który tworzy forek za rok czy dwa znikną z pamięci każdego i jakoś nie wróżę perspektyw na to, aby napełniały one kabzę. Są po prostu zbyt biedne w każdym aspekcie!
Skończ już i nie rób z siebie pośmiewiska. Piszesz, jakbyś był jakimś guru inwestowania a w rzeczywistości jest Ci chyba wstyd, że wszedłeś w takie szambo, stąd te Twoje "sensacje", które nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości...
to proste pytanie do moich 2 /3/ ulubieńców ,skąd ta różnica przychodów i dochodów netto w ostatnich 5 latach ,jeżeli jest tak nędznie i bez perspektyw to skąd ten wzrost ?
Jako fan Forka cieszę się z dostępu do Chin. Zastanawiam się tylko czy w Chinach nie grają w większość gier zaraz po ich premierze za darmo. Wszak piractwo i hacking to ich drugie życie. Z drugiej strony taka tania gierka jak Timber Man raczej zachęca do zakupu niż majstrowania przy jej kodzie. Bardzo jestem ciekawy jak to wszystko wyjdzie.
alki ,franki ,pawcie i fergi ,odpowiedzi na wasze pytania macie w moich wpisach w tym temacie , kasa płynie ,nowe produkcje i nowe rynki dają kolejny dopływ gotówki ,zawsze po dużym misiu przychodzi większy ,potem przychodzi myśliwy i robi porządek ,,,,,,nikt wiecznie niszczyć kursu nie da rady ,zobaczymy co raporty przyniosą , byłem jestem i pozostanę ,misiaczki moje drogie
mało osób będących właścicielami waloru ma czas i ochotę na /przepychanki/ z tymi samymi osobami , ja mam czas i mogę to robić w godzinach pracy /chociaż się nie nudzę / to dla informacji
A odpowiesz kiedyś na zadane pytanie czy niczym polityk zawsze będziesz przedstawiał swoją śpiewkę? Jak się dołuje kurs latami i komu to się opłaca. Konkretnie
I skoro to widzisz od poziomów 15 zł to po co wchodxiles na każdym z kolejnych poziomów skoro wiedziałeś że jest dolowany. Świadomie kupowales drogo? A może miałeś nadzieję że jednak będzie to 30 zł jak glosiles wszem i wobec
drogi misiaczku ,błędne wnioski ,jestem od 0,28 zł czy tutaj zarobiłem , czy straciłem ? wybacz ale to tylko moja sprawa ,jakkolwiek jest to najlepsza moja inwestycja ostatnich lat ,co do kursu i 15 zł każdy średnio rozgarnięty widział od 2 shortu że idą spadki ,,,,,,,,,,, tylko wszystko ma początek i koniec i ten koniec wkrótce też się skończy ,miłego wypoczynku życzę
Oczywiście teraz to będziesz od 0.01 gr żeby się z ciebie nie śmiali. I przy 15 zł nadal naganiales zamiast wyjść z inwestycji i mówisz w tym kontekście o średnio rozgarniętych. Dobre dobre. A może to ty nie siedzisz tu na forum bezinteresownie? Hmmm
nikt tutaj nie siedzi bezinteresownie ,tutaj zarabia się kasę ,wymień tych co byli tutaj od początku ,,,,,faktycznie spadki można było zatrzymać na 6,8 -6,2 zł no cóż nie udało się
No można było obronić tu się zgadzam, tylko trzeba było nie kłamać o gotowości do wydawania 3-4 remaków rocznie. Rynek wycenił, że spółkę stać na 1-2 remaki i stąd masz kurs gdzie masz. I nie żadne Chiny i konsole nie pomogą.
czyli to co już wyszło i co jeszcze wyjdzie nic nie zmieni ? no cóż pozostańmy przy swoich opiniach ,,,,,,,,,,,,,,,,tylko jedno pytanie mam ,co robią i z czego czerpią zyski producenci gier ?
A co ma zmienić? Wyjdzie jeden remake będziesz miał 5-6 baniek zysku, wyjdą dwa będziesz miał z 10. Rynek to już widzi i nie kupuje bajek. Przestań żyć przeszłością.
zgoda ale piszmy o faktach ,ile zostało wydane do obecnej chwili i ile jest planowane do końca roku ,celowo podałem planowane ,podaj to ty ,jak ja podam to będzie naganianie
pożyjemy zobaczymy ,tylko w mojej opinii kasa płynie z tego co jest wydawane a wydawane jest sporo ,to czy wydadzą kolejny remaik 1,2,3,4 to teraz i tak bez znaczenia ,kurs jest gaszony i to jest fakt ,faktem jest też to że kursem mogą ruszyć wyniki finansowe i to mimo /brylantynki/ ale tradycyjnie pożyjemy zobaczymy
A ja Ci tłumaczę, że czy będzie wydany 1,2,3,4 remaki to kolosalne znaczenie. Jakby było wydane 3-4 remaki każde wybicie nie byłoby zasypywane tylko kurs szedłby systematycznie do góry. Przecież w kwartale mielibyśmy parę baniek zysku to raczej nie byłby to czaić się z kwiatami tylko kupować akcje. A tak masz niepewność czy w ROKU wyjdzie jeden czy dwa remaki, a może zero? Bo to też może się zdarzyć.
Puls Inwestora: "Chińskie stowarzyszenie branży gier wideo ogłosiło, że liczba krajowych graczy wrosła do rekordowych 688 mln na koniec czerwca. To około połowa populacji kraju, informuje Reuters."