Przepływy pieniężne z działalności operacyjnej 2020: -38 000
Przepływy pieniężne z działalności operacyjnej 2021: 4 068 000
Przepływy pieniężne z działalności operacyjnej 2022: 9 426 000
Spółka cały czas generuje gotówkę zarówno pod kątem EBITDA jak PP z działalności operacyjnej.
Przychody wyższe od kosztów również, więc EBITDA nie jest kreowana amortyzacją.
Po prostu spółka ma wysoki CAPEX, przez wysokie nakłady inwestycyjne.
Jak jest dobrze to po co inwestor? Kurs im uciekł za nisko i nie umieją nic innego z tym zrobić a widocznie zbyt silne ręce trzymia pakiety więc muszą trochę sztucznie podbić wartość spółki, pytanie po co? I co to da?
Nie wiem czy ktoś ma akcję po 2 zł? Ja takie posiadam. Oczywiście kupowałem też taniej .Kilka szt. udało sie po 0,65.sl sp nie stosuje na nc. Dużo zależy od tego kto jest tym inwestorem. Siedziby w Budapeszcie mają Microsoft ,IBM , NVIDIA. Polską interesuje się Open AI .Jeśli to duży gracz (marzenie?) to kurs bez problemu osiągnie 1,5
Ludzie, jaki IBM, jaki Microsoft. Przecież te podmioty inwestują miliardy we własne rozwiązania i mają od tego setki/tysiące wykwalifikowanych, najlepszych na świecie specjalistów i pracowników.
Myślicie, że któryś z tych gigantów w ogóle spojrzał na taką spółeczkę na Węgrzech...? Która z AI to ma chyba tylko na papierze do czynienia?
Tu ktoś położył trochę ponad 4 mln zł. Nie jest to nie wiadomo jaki majątek. To mógł być inwestor indywidualny z grubszym portfelem albo mniejszy fundusz no-name, jacyś koledzy z Bit Pyrite Ltd. etc.
Pytanie brzmi, czy to emisja ratunkowa, czy faktycznie pomoże w tym, aby biznes szedł lepiej.