spekulacyjnie kupiłam dziś 21 679 akcji średnia 2,43 zł chciałam więcej akcji, ale zaprzestali mi sprzedawania na fix. . a więc JEDZIEMY....! . . p.s. ale jestem GRUBA --- wygenerowałam dziś (10 lipiec 2023 r.) 1/3 całego obrotu....:))))
Dnia 2023-07-10 o godz. 17:36 ~Kola napisał(a): > Myślisz jest szansa odbicia po dziś?? Źle to wyglądało na koniec
SPOKO KOKO jest 2 mln akcji minimum roczne to ok. 0,81 zł trochę ludzi "przetrzymało" fixy i chce teraz wychodzić spółka nie była grana przez SPEKUŁĘ nawet przy 10 zł, kapitalizacja akcji wolnych w obrocie ledwie 20 mln zł nie ma zagrożenia dla spółki - jest układ, ale wszystkie raty do spłaty zabezpieczone więc wtedy kapitał spółki "przestanie być ujemny" . nie do końca wiadomo jaki "bank nieruchomości" ma INTERBUD ale dzisiejsza wycena spółki - jak na GPW - niska... ok. 17 mln zł kapitalizacji .
Dnia 2023-07-10 o godz. 17:57 ~p224 napisał(a): > Wszystkich akcji jest 7 mln
tak, ja napisałam o 2 mln akcji we FREE FLOAT !!!! czyli 2 mln akcji x 2,2 zł (dzisiejszy kurs) i mamy ....,4,4 mln kapitalizacji akcji "w spekulacji"...
FUNDAMENTY: Raport roczny skonsolidowany za 2022 r: - przychody netto ze sprzedaży ok. 48 mln zł - zysk netto ok. 5,3 mln zł - aktywa ok. 25 mln zł - kapitał własny- 3,9 mln zł - ale wystarczy poczytać raporty i można się dowiedzieć, że mają forsę odłożoną na resztę rat układowych i pytanie: - jak spłacą: jaki będzie kapitał własny ? (jasne za "dodatni" ale ile...) i wychodzi nam bardzo taniutka spółka na GPW (7 mln akcji, x 2,2 zł = obecna kapitalizacja ok. 15 mln zł !!!!!!) kapitalizacja powinna wynosić CO NAJMNIEJ 45 zł, a więc MINIMUM = 6,6 zł za akcję a biorąc pod uwagę, że spółka długo była na fixach, że nie była GRANA przez SPEKUŁĘ więc WYSTARCZY KUPIĆ AKCJE i ZARABIAĆ FORSĘ....:)))))))))))))) .