Szanowni, podsumujmy.
1. Każdy kto posiadał akcje w dn. 06.07.2023 ma prawa poboru akcji serii I w ilości, 6 akcji na każde 5 posiadanych.
2. Cena po której może nabyć akcje serii I to 0,18 zł.
3. W dn. 10.07.2023 zostaną ustaleni akcjonariusze którym przysługuje prawo poboru akcji serii I (oraz ilość akcji które mogą nabyć).
Czy to oznacza, że jeżeli do 6 lipca posiadałem 10 000 akcji to mam prawo nabyć 12 000 akcji za łączna (śmieszna) kwotę 2160?
Czy ja dobrze rozumuje?
Ale po co się tak podniecasz. Po pierwsze jak obejmiesz akcje to nie wiadomo czy je kiedykolwiek sprzedasz
Po drugie gdy już przejdą proces dopuszczenia tych akcji do obrotu to może się okazać że cena wtedy będzie zbliżona do ceny zakupu. TAK to może wyglądać Ja mimo to obejmę kilkadziesiąt tysięcy pp
Muszę Cię zaskoczyć, ale nie podniecam się. Jest jednak parę przesłanek, które każą mi patrzeć przychylnym okiem na zakup akcji po cenie 18 gr.
Zauważ, że cena akcji od kilku lat kształtowała się na stabilnym poziomie 1 zł. Co teraz mają zrobić akcjonariusze? Zrezygnować z pp, czy zaryzykować dodatkowe 20% dotychczasowego wkładu? Duża szansa na to, że spółka osiągnie cel i zgarnie kilka ładnych milionów.
Marzenia warto mieć ja też je tam ale trzeba zejść na ziemię oni są ostatni którzy dadzą Ci coś zarobić ja jestem tu statny kilkanaście tysięcy jak zresztą wszyscy jedni mniej inni więcej ja pewnie zaliczam się do tych pierwszych bo jestem tu dość krótko. Akcji nie mam zamiaru sprzedawać i tak jak ty chcę tu zarobić ale jestem coraz bardziej scektycznie nastawiony po tym wałku jaki zrobili z tą gigantyczną emisją narażając obecnych akcjonariuszy na gigantyczną stratę ( ja mam wirtualną) ale wielu sprzedało. Tak to wygląda w skrócie
Domyślam się, że przez "wałek" rozumiesz to, że akcjonariusz w pewnym sensie jest zmuszony do do dokupienia akcji z nowej emisji? No, bo jeżeli to zrobi to już stratny (matematycznie) nie będzie.
To faktycznie jest odrobinę poniżej pasa, ale mam nadzieję, że nie jest to podyktowane chęcią szybkiego zarobku przez spółkę, a potrzebą rozwoju.
Branża wygląda na perspektywiczną, a żeby się rozwinąć trzeba kasy. Mam nadzieję na ten rozwój, być może trochę naiwnie.
Do niczego nie jest zmuszony ale za to ma gigantyczną obecnie stratę (wirtualną) też obejmę te akcje ale co ty myślisz że oni ci dadzą na tych pp rarobić Jakieś kokosy? przecież dopudzczene tego do obrotu nie wiadomo ile potwa tu ludzie od 2 lat czekali na fajerwerki do dostali kurs niżej w ostatnim roku o 60% i miliony dodatkowych akcji w przyszłości w obrocie co wpłynie negatywnie na kurs. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść i nz taki dzień czekam tj. Pump and Dump który tu na 100% będzie, pytanie tylko kiedy
Nie bardzo rozumiem, problem przed jakim stoją akcjonariusze jest taki, że muszą skorzystać z pp żeby nie być w plecy. Wówczas nie będzie żadnych strat. Jedynym pytaniem jest: czy spółka zacznie zarabiać i jaka jest jej przyszłość, ale to samo pytanie można zadać na setkach innych spółek w tym notowanych na wig80 czy nawet wig40
O czym ty piszesz? przecież za pp trzeba zapłacić i nie wiadomo kiedy będą dopuszczone i czy w ogóle będą to ryzyko inwestycyjne. A jak już dopuszczą to zapewne zrobią tak aby drobni się nie wzbogacili tak było jest i będzie. Obejmę kilkadziesiąt tysi w nadzieji że będzie inaczej
Piszę o tym, że jeżeli kupisz akcje po 0,18 zł wykorzystując pp to już stratny nie będziesz (chyba że wcześniej kupiłeś akcje po bardzo wysokim kursie).
A no i tak dla jasności... Nie twierdzę teraz i nie twierdziłem wcześniej, że akcjonariusze powinni kupować nowo emitowane akcje i że to super okazja, albo że to pewny sukces. Wskazuje tylko jakie widzę wyjścia w zaistniałej sytuacji.
Gdybanie czy akcje zostaną dopuszczone absolutnie nic nie wnosi.
A czy ty zdajesz sobie sprawę jak wygląda aktualnie akcjonariat i kto skorzysta z PP? Ja bym powiedział że ulica została wysterowana plus negatywna nagonka i scenariusz grubasów się zrealizował i teraz zrobią co chcą. W przeciwieństwie do innych spółek działają i lada chwila mogą być pierwszą notowaną spółka która będzie handlowała MM.