Co dokładnie wyszło na Twoje? Spamowales na forum o tym że MBM Concept zwiększy pozycję? Jeśli tak to faktycznie miałeś racje i wyszło na Twoje natomiast z tego co widziałem naganiacie na wzrosty a to dalej spada więc gdzie jest ten sukces? Odp na Wasz koronny argument "przecież nie kupili żeby stracic" nikt nigdy nie kupił żeby stracić co nie zmienia faktu że wielu traciło...
Z całym szacunkiem ale oni poruszają się w okolicach 5% od kilku lat więc tym razem stawili się z takim pakietem na walne. a tutaj historycznie proszę: https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2023-07/FOR-lista-akcjonariuszy-pow.-5-ZWZ_202307050336749224.pdf
Coś linka zgubiłem, gdzieś na walnym byli w 2019 r. z tego co widziałem ale możę coś powaliłem. Tak czy siak miło, że ktoś tam jakiś pakiet jeszcze ma i pamięta o FOR :) Piszę o dużych.
MBM miał w 2018 1.7mln akcji, teraz się zarejestrował 1mln na walnym co oznaczał ze skupił w międzyczasie od ulic 1mln prowadzac najbardziej skomplikowany skup w historii polskiej giełdy, czego tu nie rozumieć
Obserwator gląbie to ile miał 2lata temu nie ma najmniejszego znaczenia. Pół roku temu ich tu nie było a teraz mają milion akcji ... Nie bez powodu.
Na giełdzie liczy się timing a nie kolekcjonowanie akcji. Akcje to nie znaczki pocztowe czy kapsle po piwie. Kupuje się i sprzedaje i zarabia na różnicy cen.
Nie no bełkot. To że nie poszedł na walne nie oznacza że nie miał akcji. Ja przedstawię inna teorie: ujawnili się znowu właśnie po to aby część z Was lyknela że kupili milion akcji. Podczas gdy cały czas je mieli tylko nie chodzili na walne. Pytanie brzmi : na ile mam rację i jaki jest cel takiego działania ? To ujawnienie jest bez sensu jeśli chodzi o pokazanie że "kupili" choc wiadomo że nic nie kupili. Wg mnie idealna przykrywką do dalszego wywalania ale jak widać rynek tego nie kupił stąd marazm dalszy. Ale niech każdy wierzy w co chce. Dla mnie lampka ostrzegawcza. Tylko tyle napisze. Czekam na q2 i wynik.
Szanowny Pani for, na walnym 10 października 2022 zarejestrowali 1.2mln akcji. Czyli kiedy dokładnie nie mieli i po czym Pan to wnosi, skoro decyduje się mnie obrażać.
Dnia 2023-07-05 o godz. 16:08 ~foreverforeveren napisał(a): > troche jesteśmy wielką , kłócącą się rodziną ^^ > kazdy, kazdego z forum kojarzy, nawet wiemy kto jakie ma zdania / teorie ^^
He he jak dobra wielka rodzina. Może jakaś fajna polska imprezka ze sztachetami w tle :) .......
Od czasu zejścia poniżej progu 5% jakieś 3 lata temu - konsekwentnie zmniejszają ilość akcji. Pisanie o tym, że wchodzą w forka jest bełkotem roku. Ważniejsze pytanie to to czy Maciąg pozbył się 2% akcji, czy też nie zarejestrował wszystkich na walne. Na papierze od dłuższego czasu jest sypacz/sypacze - jeśli ktoś tego nie widzi to musi być upośledzony i to nie ruchowo ale na umyśle.
Z drugiej strony widać, że poziom 4,4zł to pole gdzie włącza się popyt i odbiera akcje.