• sprzedałem Autor: ~Insajder [176.221.120.*]
    Przykro mi pisać, ale sprzedałem akcje ratując co zostało. Czuję się oszukany, obiecywano złote góry (mowa o webinarze i projekciach wzrostu), a zamiast tego zaoferowano wypłatę zysków z pominięciem mniejszościowych i dodatkowo marazm w wynikach. Zaksięgowałem stratę 22% i trudno, wcześniejszy zysk z mirbuda mi się zneutralizuje podatkowo. Pozdrawiam forumowiczy, również tych złośliwych.
  • Re: sprzedałem Autor: ~joe [77.222.235.*]
    Tu już nie było pod co grać, co było widać na kursie (marazm). Jest szansa odrobić na Cognorze.
  • I CO TROLU -NIEMOTO -KTO MIAŁ RACJĘ ? Autor: ~paweł [213.134.163.*]
    Zaliczyłeś zamiast zysku - stratę -A ja zrealizowałem 45 % zysku !
  • Re: I CO TROLU -NIEMOTO -KTO MIAŁ RACJĘ ? Autor: ~oz [147.161.255.*]
    tu teraz trza być longiem z twardymi jajami, rozluźnienie planów ustawy w Niemczech schładza temat, wyniki za 3q coś powiedzą, konkurencja też nie śpi ale import z chin pikuje, pożyjemy zobaczymy
  • Re: I CO TROLU -NIEMOTO -KTO MIAŁ RACJĘ ? Autor: ~zenek [79.190.247.*]
    no to możecie teraz pisać wspólnie , że emisja po 80 groszy i idę o zakład że bedziecie się zgadzać , jedno jest pewne kogo to obchodzi kto co i po ile sprzedał bo nie kumam . mysle że o 19 - 20 bedazie się bronić , jak nie to trudno , to że oczekiwania były wybujałe widać było że odpadło od 30 o blisko 70 % wywala sie przed info po info jest za pózno , no chyba że to info o trupie , by było
  • Re: sprzedałem Autor: ~Insajder [176.221.120.*]
    Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanych inwestycji.
    Ale farcik, czasem trzeba jak widać zacisnąć zęby i przełknąć stratę. Odkułem się na orlenie. Pozdrawiam
  • Re: sprzedałem Autor: ~Xxx [37.47.213.*]
    Teraz też opylilem ze strata. Nie strzymalem codziennej czerwieni. Bawcie sie sami. Pozdrawiam
  • Re: sprzedałem Autor: ~Arc [93.190.38.*]
    Dnia 2023-07-19 o godz. 13:37 ~Xxx napisał(a):
    > Teraz też opylilem ze strata. Nie strzymalem codziennej czerwieni. Bawcie sie sami. Pozdrawiam

Najłatwiej powiedzieć, że na giełdzie najlepiej korzystają cierpliwi, ale jednak warto znać jakiś umiar.

Lepiej urąbać 20 czy 30 procent i tyle spokojnie można w rok odrobić w innym miejscu, niż brnąć do momentu, gdzie strata sięga 50% i trzeba aż 100% odrabiać. Dobre samopoczucie też się liczy, bo nie ma nic gorszego niż próbować zarabiać pieniądze kosztem zdrowia i nerwów.
  • Re: sprzedałem Autor: ~zenek [37.47.174.*]
    bardzo dobrze papierowa frustarcja dosięga zenitu nie ma lepszego paliwa na porządze odbicie
  • Re: sprzedałem Autor: ~MYTH [88.199.145.*]
    Dokładnie. Tak samo, jak w arkuszu stawiają coraz niżej "papierowe" S na poziomach rzędu 17,60 zł, 17,74 zł, 18 zł.

Potem zawiną z drugiej strony K.
    Delikatnie tylko zwracam uwagę, że to samo było pisane 10 zł wyżej. Tam też byłem :)
  • Re: sprzedałem Autor: ~Wacek [78.8.100.*]
    ktoś trzeci ,chyba wchodzi ??? - odbiera i odbiera
    minimalny dołek zaliczony , co dalej ?
    wiem , mały FF - robią wszystko co chcą ,
    poczekam - zabaniaczymy ,,,pozdrawiam Wacek .
  • Re: sprzedałem Autor: ~Insajder [176.221.121.*]
    Potwierdzone info - czasem lepiej uciąć stratę. Jest tyle okazji do zarobienia.
[x]
SUNEX 2,19% 5,59 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.