• Lecimy na 17 Autor: ~Szubi [37.248.253.*]
    J.w 18 nie utrzyma
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~Kuba [89.64.0.*]
    Może i tak, nie rozumiem dlaczego ta spółka tak poszła w dół. Ja dokupuję, wydaje mi się, że powinna być wyceniona co najmniej dwa razy drożej.
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~HansFloss [31.61.183.*]
    Standard po dywidendzie. Lecimy dalej i trzeba zbierać spokojnie i bez paniki.
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~Darek [79.110.192.*]
    Na Szczeciń.
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~Wtopiony [185.117.122.*]
    17 to w piątek padnie.
    Zastanów się czy tego śmiecia będą chętni kupić po 12?
    Jak spółka z c/z 2 po wypłacie 180mln dywidendy zjeżdża ponad 20% to jakiś powód jest.
    Rynek zrizumie lub się dowie wiele niżej.
    Zastaniw się dlaczego główny nie reinwestuje skoro firma rąk prężnie się rozwija?
    Logika zebrać akcje I ściągnąć z giełdy, po co dzielić się przyszłymi zyskami?
    No chyba że za wiele uch nie będzie:)
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~irra [31.0.27.*]
    Z obserwacji giełdy wynika, że jest powód - ta spółka nie jest modna i nie ma dobrego PR. Popatrz na takie CIG itp. Są modne i dlatego rosną. Tzn. CIG już spada, ale rosła ekstremalnie, bo prezes coś powiedział.

• Re: Lecimy na 17 Autor: ~Słonik [178.36.238.*]
    Ale co wnosi takie wyrywkowe oceninie? Bez sensu. CIG tez latami kisiło się i odpadali najsłabsi. Są różne fazy, raz rosło raz spadało. Teraz jest rozgrywka pod duża grę, wielu co zbierało to w okolicach złotówki dziś tez wychodzi, bo są nowi chętni. To wszystko jest złożone bardziej, niż powiedzenie coś jest modne.
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~Wtopiony [185.117.122.*]
    Różnica jest znaczna, Arctic w zeszłym roku osiągnął wyniki które spokojnie wystarczyłyby dla.kapitalizacji 4mld (porównaj np. Livechat benefit lpp Dino cdprojekt Budimex itd)
    Mimo tego nigdy nie dobił nawet do 2mld, cig napompowany na ponad miliard bez żadnych zysków jedynie na bajkach opowiadanych przez prezesa i na forum.
    Za kilka.miesiecynzobaczymynile to setek mln uda się zarobić z tych wizji :)
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~HansFloss [83.5.143.*]
    I tak na każdym forum lament, że spada... wejdźcie na Cognor, niemal ten sam płacz. Odcinka dywidendy i czerwona fala, która trwała przez 4 tygodnie... spadki po wysokiej dywidendzie to norma obecnie. Rokita, Cognor, SCPFL... na dniach XTB.
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~Baca [193.106.246.*]
    Cognor 20% już odrobił, teraz czas na Arctic. Od dwóch dni dobieram :)
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~XXX [37.248.168.*]
    Racja RSI na godzinowym dziennym i tygodniowym bardzo nisko będzie jakieś odbicie. Może bez szału nie ma co liczyć na 21 zł ale z 10% od obecnego poziomu może odbić.
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~HansFloss [83.5.143.*]
    Cognor odbił bo prezes się uaktywnił ponownie. Na Arcticu może nie być tak szybkiego odrabiania co nie zmiania faktu, że da jeszcze dobrze zarobić. Spadki mogą jeszcze trochę potrwać, może być ból że za wcześnie wróciliśmy. Ja dobieram ostrożnie, bo trend spadkowy nadal jest wyraźny. Z drugiej strony cytując klasyka "nie bądź chamie chytry"
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~irra [31.0.27.*]
    Jakoś się tych 17 nie mogę doczekać;-). Na razie nie dobieram. Myślę, że ostatecznie powinien oscylować w okolicach 20, ale przy niesprzyjających okolicznościach to i 16 może być.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Jw [77.111.246.*]
    a i 12 też może być jak najbardziej
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Wtopiony [185.117.122.*]
    Na cognorze prezes wierzy w spółkę. Tu 150mln zainkasowanej dywidendy I tyle a wy sobie kupujcie :)
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Wtopiony [185.117.122.*]
    Inna liga, nawet nie ma co porównywać.
    Cieszcie się że jeszcze można wywalić ok 18 ale już nie długo.
    Po publikacji wyników (zapewne ok 40-50mln netto) rynek będzie bardzo zawiedziony więc zgadnijcie co się zdarzy.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~irra [77.114.162.*]
    Nie możesz się samorealizować na Allegro albo CDProjekt? Będziesz miał towarzystwo.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Ja [31.0.76.*]
    Oj nigdzie nie jest tak komicznie jak tu...
    Spółka wypłaca 2.7 dywidendy na akcje (13%) I od tego czasu leci jak bankrut ponad 20% nie licząc odcięcia :).
    Na forum fachowcy tłumacza... spokojnie dokupujemy będzie rosło buhahahah.
    Tak jescze kilka.tygodni gdy swig80 prezbiter swoje szczytynomlolejne kilka punktów a baloniki typu datawalk czy r22 przekroczą 100zl tu zobaczycie 12-14zł
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Ja [31.0.76.*]
    A żeby się upewnić w jakim gniocie trzymacie swoje pieniądze to proponuję zabawę.
    Poobserwujcie wyniki spółek wartych od 1mld do 5mld. Za chwile zacznie się sezon publikacji, będzie doskonale widać jak takie championy typu r22 vercom benefit autopartner livechat grupapracuj i dziesiątki innych pokażą swoje zyski. Przyrównajcie je do kapitalizacji i zastanówcie się dlaczego na artcicu c/z 3-4 jest zle a na innych 8-20 jest suuuper.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Kar [195.117.29.*]
    Misiek, co Ciebie tak boli?
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Ja [31.0.89.*]
    Mnie coś boli?
    Nie przyjacielu, mam ubaw, jak na bananie można z fajnej spółki zrobić gniota a jedniczesnie napompować balony bez zysków.
    Wiele z nich wymieniałem, można też dodać inne Dino cdprojekt lpp benefit itd.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Jw [77.111.246.*]
    Dam 12 zł za tego balona
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~HansFloss [31.61.180.*]
    To w końcu zachęcasz czy zniechęcasz, bo poza tym czuć tylko lament. Jest płacz więc dla mnie sygnał do zakupów tak jak z Cognorem. Płacz, darcie szat, jechanie po prezesie itp. Nie wykresy, a to mówią kiedy kupić najlepiej.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Ja [31.0.93.*]
    Kupuj będziesz bogaty.
    Nie dzieł się przemyśleniami na forum bo posprzątają ci akcje I nie zdążysz:)
    Rada w samą porę. Dzięki!
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Ja [31.0.78.*]
    Proszę bardzo.
    2% wzrostu a tyle radości.
    Cieszę się że komuś sprawiłem przyjemność.
    Pomyśl juz nad sprzedażą za chwile powrót żniw poniżej 18.
    Myślę, że mam jeszcze sporo czasu na te przemyślenia. Zakupy robię z myślą o najbliższych 18 miesiącach, a nie dniach. Zobaczymy kto lepiej na tym wyjdzie.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Kloss [188.47.126.*]
    Podbitka przed spadem... w przepaść. 12 zł na horyzoncie, niestety :(
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~aaa [84.118.248.*]
    Chłopaki po co się tak produkujecie 17 albo 12 napiszcie od razu że lecimy na groszówki . Ech ja pie..ole co za mistrzowie ekonomi . Jeszcze trochę i wakacje wam się skończą i do szkółki matołki.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Ja [31.0.77.*]
    Nie lepiej było kupić r22 tak jak pisałem kilka.miesiecy temu i cieszyć się z pięknych wzrostów.
    A wy tu ciągle.o fundamentach i perspektywach
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Ja [31.0.77.*]
    Kilka dni temu Kar pytał co mnie boli.
    Dzis możesz łatwo kolego zrozumieć że mnie nic nie boli, cały czas mam ubaw.
    Taki r22 w 2022 zysk netto 9mln i dziś juz prześcignął kapitalizacja atctica który w zeszłym roku zarobił 2x więcej netto niż taki r22 ma majatku.
    To tylko przykład, takich jest mnóstwo a wy tu gnijecie i wciąż podniecacie się jaka to dobra inwestycja.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Incsa [37.248.165.*]
    Na razie to ty gnijesz na Synektiku. Jedyna spółka, która rekomendowales kupić. Niezły ubaw. Miesiąc czasu i spółka w tym samym miejscu. Masz szczescie, ze nie ma tam na forum drugiego psychopaty jak ty. wiecznie marudzącego, ze Synektik się skończył i trzeba na przykład kupować INC SA(bo akurat rośnie)
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~Ja [31.0.75.*]
    Ja pognije na synektiku, po wynika moja spółka pokaże wzrost przychodów i zysków r/r a co pokaże arctic.?
    W zeszłym roku kurs powinien dobić do 40zl przy tych zyskach ale tak się nie stało ze względu na obawy przyszłych zysków więc kurs oscyluje w okolicach 20zl (dywidenda). Jestem przekonany że po wynikach zdarzy się tu to samo co na grodnie, zysk oczywiście będzie niższy, przychody raczej też- obiektywnie będzie tu kilka razy więcej % na akcje niż na beneficie Dino lpp cdprojekt r22 itd ale znacznie niżej niż rok temu zatem co zrobi wywalający od kilku miesięcy?
    Na bananie wystarczy aby kurs zjechał.
    Nie jestem Twoim wrogiem, byłem długo na arcticku, wyszedłem za późno, pożniej niż transek (gość przewidział dokładnie co się wydarzy - szacun). To jest bananowa giełda, tu liczą się espi, umowy o nic nie ważne ale aby były:).
    Ktoś wyda gre za rok, ktoś podpisał umowę w USA o współpracy (bez kwot) to ktoś planuje zwiększyć przychody, poprawić marżę itd. Twarde dane, fundamenty nie mają żadnej wartości.
  • Re: Lecimy na 12 Autor: ~aaa [84.118.248.*]
    Trafiłeś z inwestycją to fajno , zawsze lubię jak ktoś zarabia mnie tu skusiła dywidenda i niby kwiat ładny a jednak rosiczka. Zostawiam te akcje i tyle , mam jeszcze ZAK i jutro kolejna dywidenda 2760 zł . mam je z 10 lat już się zwróciły . Życzę kolejnych udanych inwestycji.
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~Szubi [37.248.253.*]
    Za chwilę to faktycznie do 12 dojdzie w takim tempie jak spada
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~HansFloss [31.61.190.*]
    Ja wstrzymuję się do wyników z dokupem ale jak będzie 12 to biorę od razu.
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~baba_zWOZUkoniomLże [31.6.159.*]
    Dnia 2023-07-25 o godz. 09:48 ~HansFloss napisał(a):
    > Ja wstrzymuję się do wyników z dokupem ale jak będzie 12 to biorę od razu.

bierz po 17 bo 12 nie bedzie
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~HansKloss [188.47.126.*]
    Już nie spadnie... już wiedzą.... 25? 26? 27? 28?
  • Re: Lecimy na 17 Autor: ~Ja [37.248.219.*]
    Tak masz zapewne rację.
    Trzeba kupować za wszystko wzrist gwarantowany ni chyba ze po wynikach 15 :)
[x]
ARCTIC -0,73% 8,17 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.