• Komedio-dramat Autor: ~płotka [79.184.116.*]
    Największe zbieranie patrząc na świeczki odbyło się jeszcze przed walnym, później już kupowała ulica wciągnięta podbiką, licząca na szybkie wzrosty, a kurs przestał pompować - wręcz zaczął sromotnie spadać od początku tygodnia.

Zarobiłem tu sprzedając powyżej zł, ale coraz bardziej żałuję że odkupowałem w miarę spadków. Nie sprzedałem jeszcze żadnej akcji i to najgorsza rzecz jaką zrobiłem, lub której nie zrobiłem bo kapitał ulokowany w innych miejscach fajnie procentuje...
    Teraz przy tej stracie co mam zostanę już do końca tej opowieści bo nie mam tu dużego procenta z porfela i nie zapłaczę nad tą stratą. Mam jednak nadzieję że ten cyrk już dobiega końca i niedługo będę mógł zamknąć wykres tej spółki i więcej go nie oglądać.

Sorry, ale nie widzę po kursie i wolumenie jakiejś ukrytej akumulacji no chyba że tutejsze "poinformowane wieloryby" mają portfele zasobne na 50k akcji, bo w końcu jest kryzys i riskoff...
    Nie do końca wierzę w te tajne "petardy" z walnego zarzucone przez questa. Czemu tajne i gdzie są kierła wszystkie ESPI? Czemu wrzucają tylko te pogrążające spółkę? Jakiś absurd...

Jeszcze ta zmiana retoryki Malinowego i Kisiela, którzy nagle skupują, a tydzień temu gadali o hubrawej spółce od podrób :D

Nowy akcjonariusz więc uważam że możliwa jest kolejna szybka pompa pod infa, które po roku okażą się śmietnikiem byle poinformowani zdążyli się urobić i pod to gram - to chyba jedyny pozytywny scenariusz jaki rozważam. Nie zdziwi mnie jednak jeśli będzie się to turlać dalej w dół aż do wezwania, bo wuj wie od kiedy na tych niskich obrotach zbierają na słupy i jaki rzeczywiście jest FF. Tu już nic mnie nie zaskoczy.

Żale wylane, życie toczy się dalej. A tu niech się kierwa coś wydarzy bo ta monotonia jest gorsza niż strata 100% zainwestowanego kapitału...

• Re: Komedio-dramat Autor: ~Bolek [94.75.84.*]
    Jakbyś był na walnym to byś wiedział że będzie dobrze. Powiedziałbym Ci co było ale nie powiem, bo nie moge
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Batiar [31.61.178.*]
    Możesz ale:
    A) nie chcesz się dzielić
    B) nie byłeś/nie masz informacji z walnego
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Wiokan [31.0.58.*]
    A dlaczego ktoś miałby chcieć się dzielić?
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~płotka [79.184.116.*]
    Osobiście wcale nie oczekuję że ktoś miałby się dzielić. Nie mniej walne ma swój porządek obrad i chyba nie można tam sprzedawać inside newsów, o których wcześniej nie mówiono w espi.

Nawet jeśli coś powiedzieli to fakt że tak pilnie strzegą tej informacji i zarzucają tylko "jaka to petarda" świadczy przeciwnie o tym że zależy im na podbitce żeby się wyprzedać... Gdyby chcieli grać pod te informacje to by paplali że stypa i nic dobrego nas nie czeka żeby dobrać choć troszkę akcji po niższej cenie - no tak na logikę?
    A obroty przy tym wszystkim po 100k dziennie, no zbieranie pełną parą. Laptoki i zegarki już zastawione w lombardzie, każdy po 20k akcji kupił i chyba skończył zbierać.

No ale cóż. Skoro czeka nas petarda to czekam na wybicie tej akumulacji i na reteście wchodzę all in. Sprzedam jedno mieszkanie bo tu złotówki przecież niedługo i mld$ kapitalizacji to się urobie po wszystkie czasy xD

Co by się tu nie wydarzyło szykuje zapas piwa i popcornu na min rok i poobserwuję z fotela bo zwyczajnie nie mogę się doczekać finału. Czy płakać będą wszyscy ubierańce, czy peroniarze czas pokażę. Ja się pośmieję, zapisze lekcję do dzienniczka i odrobię prace domową żeby więcej mnie NC, czy nawet ta cała GPW nie kusiła ;)
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~asdf [91.216.160.*]
    Teraz właśnie jest w zasadzie retest...
    Teraz to co najwyżej retest wsparcia na 28 gr zobaczymy. Dla mnie sygnałem do wejścia by było ponowne mocniejsze wybicie powyżej 35 gr i wtedy na cofce na test przy 34 gr bym mógł pakować. Scenariusz takowy się nie wydarzy, więc czekam co innego los przyniesie. Prędzej uwierzę w maliniakowe 19 groni :D
    Nie twierdzę, że ma się dzielić. Jeśli od tak nie chciałby to ma do tego prawo, jednak kryje się za rzekomą niemożnością.
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Luj [31.0.76.*]
    Właśnie rynek weryfikuje tajemnice z walnego .buhhaha
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Luj [31.0.76.*]
    Właśnie rynek weryfikuje tajemnice z walnego .buhhaha
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Kar [195.117.29.*]
    Już na poprzednim walnym miały być super informacje - jak widać bez pokrycia. Do komunikowania super petard służby ESPI, a nie walne. Spółka albo nie informuje o nowych umowach lub projektach bo ich nie ma, albo po prostu taki obrali plan. Jak nie ma co mówić po walnym to się nie mówi. Albo wypisuje bzdury o tajemnicy czy pociągnięciu do odpowiedzialności. Wracając do samej spółki. Zrezygnowali nawet z czatów. Telefonu nikt od Ciebie nie odbierze, a wiadomości chyba trafiają prosto do kosza. Zaufania brak. Robię dokładnie tak jak Ty, trzymam tego dziada bo nie opłaca już się tego sprzedawać. Myślę, że sporo jest takich osób. Inne walory dają profit więc nie jest źle. Trochę przykra sprawa, że człowiek czeka na wałek, aby wyjść chociaż na 0. To pokazuje sentyment do spółki. Misiek Maliniak raczej nie kupuje, ktoś pewnie pod Maskotkę się podszywa. Wszystkiego dobrego. Oby kiedyś przyszło się uwolnić. :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.184.116.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Tomek [37.30.108.*]
    Płotka i Kar, jestem z wami. Ta sama sytuacja.
    Nawet nie podali informacji o podjętych uchwałach na walnym.
    tylko info. o ilości głosów ponad 5%. Maja nas głęboko w d.....
    Osobiście nie wieżę w żadne
    petardy na walnym, bo niby czemu ktoś miałby
    się dzielić nimi z pionkami...
    Szkoda bo to już prawie 3 lata a jesteśmy
    w czarnej d...
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Tomek [37.30.108.*]
    Korekta, są uchwały...
    Jedyny plus że Maliniak zginął.
    Ten co nagania na zakup to sobowtór .
    Swoją wypowiedzią pokazujesz poziom rozeznania:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/HUBTECH-Uchwaly-podjete-przez-Zwyczajne-Walne-Zgromadzenie-w-dniu-30-czerwca-2023-r-8571566.html

A informacji co do działalności spólki jest bez liku i wystarczy poszukać. Nikt nie poda Wam wszystkiego na tacy.
    Co z tego że w internetach jest informacji bez liku? To jest spółka akcyjna, jej cenę budują ludzie, więc chyba zarząd powinien się dzielić informacjami by wycena rosła? Przynajmniej tak to działa na innych spółkach, ale może inni nie umieją w giełdę...

Czemu tutaj ludzie doszukują się produktów onlybio na azjatykich stronach, a zarząd nie informował w ogóle że taki eksport jest prowadzony w ramach jakiejś umowy? Czemu o wypuszczeniu kosmetyków we współpracy z wedlem dowiadujemy się z forum, czy social mediów? Czaję że to nie są miliardowe umowy z Perdue, ale chociaż jakiś artykuł na relacjach inwestorskich raz na jakiś czas może? Tam mają tak stare wpisy, że nawet daty wstydzą się wyświetlić.

Już nawet szacunkowych wyników nie publikują, a kiedyś się lubili pochwalić...
    Teraz tylko wypowiedzenia umów o dofinansowanie, decyzję KNF o zrobieniu w wuja akcjonariuszy z GPW i rezygnacje członków zarządu. Poza tym nic się w spółce nie dzieje z tego wychodzi.
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Kar [195.117.29.*]
    Może po prostu na ten moment cena kursu ich nie interesuje. Można sobie też zadać pytanie po co są na giełdzie. Ale faktycznie, jeżeli coś już publikują to wymagane minimum czyli raporty lub kiepskie informacje.
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Muminek [87.206.104.*]
    na ostatnim walnym nie było nawet Pana Piotra i Marcina. Nie głosowali. a szkoda . >Nikt z zarzadu nie skupił żadnej akcji z rynku ? KNF manipulacje na Będzinie wyjasnila w kilka dni a tutaj nawet po roku od zawiadomienia nie ma zadnego info ani z zarzadu ani z KNF ? Umowy z Perdue i z partner ze zjednoczonych emiratów arabskich i wygrana w konkursie to jeden wielki niewypał ? zeby dzwigac ten kurs akcji których jest prawie pól miliarda obroty musiałby byc w milionach złotych dziennie a tutaj jak w warzywniaku ?
    Zadnych webinarów zadnych informacji nawet srategii nie opublikowali nowej... .
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Wasz_Beniu [5.173.81.*]
    Ktoś sprzedaje żeby kupić mógł ktoś, a temu drugiemu widocznie się nie śpieszy
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Widel [5.173.41.*]
    Tam prokurator i KNF powinni już dawno czystki zrobić, nie wiadomo czemu to tak długo trwa. Czegoś takiego nie widziałem nigdy. Totalne olewanie, totalnie wszystkich!!! Dramat
    Pomijając sam fakt zarzutów względem spółki i dyskusji czy pewne ruchy są legalne czy nielegalne. Serio widząc to co robi KNF z Będzinem dalej dziwisz się?
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~chudy [94.254.160.*]
    Co by nie pisać to po kursie widać ze ktoś wiedzę z WZA posiada i ją wykorzystuje
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~jaccoo1 [89.151.43.*]
    Nie wiem dlaczego się czepiacie akcji Będzin. Ktoś skupuje akcje spółki i kurs rośnie.
    Może chce przejąć spółkę bo ma w tym ukryty cel?
    Czy to jest zabronione?
    Ma jeszcze czas na poinformowanie o przekroczeniu konkretnego progu...

A tutaj co się wyprawiało?
    Fałszywe informacje pod wywalenie akcji przez fundusz.
    Czy to nie jest oszustwo?
    Gdzie był tutaj KNF?
    Cała ta giełda NC to jedna wielka ściema....
    Nie chodzi o czepianie tylko o to ze tam wszystko sprawdzili i poinformowali git a ty już mija rok od informacje ze na 5 spółkach jest podejrzenia manipulacji i cisza to była manipulacja czy nie bo to ze kurs poszedł pod i infa to wszyscy wiedza ale wtedy działo sie tak na wielu spółkach
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~jaccoo1 [89.151.43.*]
    Ok, zostawmy Będzin, co w/g Was tutaj się wyprawia?
    Czy jest szansa na odbicie bez jakiegoś dobrego ESP?
    Kisimy sie tutaj już ponad 2 lata i dalej nic...

Jedyna pozytywna informacja że znikł płatny naganiacz Maliniak,
    może to sygnał do zmiany....???

Jedyne czego jestem tu pewien to ze obecny kurs i sytuacja jest zarządowi na rękę tylko nie wiem dlaczego lub dla kogo ale pewnie nie długo sie dowiemy
  • Re: Komedio-dramat Autor: ~Frog [37.47.210.*]
    A kim ten pajac jest ,od niego nic tu nie zależy tu zasady są proste jak będziecie kupować to urośnie a jak wyrzucać jak barany owczym pędem to raczej nic z tego nie będzie.
    Myślę że każdy, lub przynajmniej większość wie jak liczony jest kurs, ale teraz jak ktoś kupuje to chyba tylko wisielcy w celu uśredniania. Ja to już nawet nie uśredniam bo potem miesiąc później i tak jest taniej. Żaden rozsądny człowiek grosza tu nie zostawi, chyba że ma info ze środka i wie co jest grane.

Sentyment jest tak parszywy, że boje się że tutaj nawet po info o umowie na 1mld$ kurs nie drgnie dopóki ludzie nie zobaczą potwierdzenia w sprawozdaniu finansowym. Już tyle owiec ogolili, że nie ma kogo dalej, zwłaszcza że drobnica przy kryzysie wycofuje się z reguły z gpw i przechodzi na pewniejsze produkty inwestycyjne.

Prawda jest taka, że nawet jeśli wyjdę stąd bez straty to uznam to za porażkę. Dopiero zysk min. 200% wyrówna mi te lata nerwów, a do tego kurs musiałby wrócić na szczyty ze stycznia 21 roku. Zamiast tego co raz bardziej wyczekuje co się stanie jak wrócimy na maliniakowe 19gr co dałoby przekomiczną kapitalizację w zestawieniu z przychodami spółki. Uważam że już przy 30gr spółka jest mocno niedoszacowana i myślę że dużo osób podzieli moje zdanie jednak jak wiadomo z zarządem nikt się kopać nie chce ;)

[x]
HUBTECH 0,82% 0,25 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.