Właśnie ktoś wrzucił 10000 akcji PKC i zwalił kurs o 13,29%, to pokazuje spekule, że owoc wisi nisko i jest gotowy do zerwania. Jeśli to ktoś z Włoch to gratuluję pomysłu.
Jeśli to nie Włosi tylko spekula. To gratuluję spekule. Pozbędę się akcji pod warunkiem adpowiedniej ceny. Spekula jest tu mile widziana. Włosi się ucieszą.
Moim zdaniem dalej kiszenie <2zł i kolejna próba zdjęcia z giełdy. chociaż kto wie, Będzin 2 by był mile widziany. Skoro grupa pracuj chodzi po 60zł to GI może być i po 100...
Jeśli dojdzie nowy gracz -spekula, to przy kiszeniu na tym poziomie może spokojnie nazbierać pakiet akcji. Oczywiście mówię to hipotecznie. Jeśli taki skup wywoła presję cenowa, to jest to dla nas dobra wiadomość. Kiszenie akcji na niskim poziomie powinno być ryzykowne i kosztowne.
Dzisiaj komuś się nudziło i spuścił na chwilę kurs na 0,308 zł wystawiając 143 k akcji, 81,88% spadku to nie w kij dmuchał. Obrona kursu będzie kosztować utratę akcji. Wystarczy, że Włosi zmodyfikują strategię. Chyba, że się zabetonowali w decyzji i będą się tu kisić następne parę lat. Tylko po co? Po co komu spółka, w którą zapakował tyle kasy i musi ściemniać, że to kiepski interes. Dla zasady? Szkoda czasu. Realizują plan, jak przyjdzie czas to go zmodyfikują.
Uścislam, ta wrzutka z kursem była przed otwarciem giełdy o 9. Szlag mnie trafia jak cos takiego widze. Wierze w tą spółkę. Takie manipulacje kursem powinny być tępione.
Spokojnie, ktoś sprawdza jaki jest całkowity popyt i przy okazji straszy zwałką żeby inni zaczęli oddawać. To nie ten poziom, psychologiczna bariera do przełamania jest na 2.00-2.20 PLN. Wtedy zaczną się większe obroty.
Trzeba mieć lód w żyłach i tyle :)
drogi ddr, a czym się różni spekuła od tzw. inwestora? przcież jeden i drigi chce kupić najtaniej i sprzedać najdrożej, może kupie trochę..., to bede spekuła czy inwestor
Intensywnością doznań. Dla mie GIG ma być nudną spółką do zarabiania, raz na jakiś czas zaglądnie czy wszystko jest w porządku, czasem wpadnie dywidenda. Nacieszyć się grą w szachy z Włochami. Ma być nudno. Za stary jestem w granie w łapki z rykiem. Raz na jakiś czas mogę dla rozrywki pograć na fliperze typu Będzin. Przypadkiem się zdziwić zerkając w portfelu na taki Polimex. Ma być nudno i przewidywalnie. Szybki i wściekły już byłem, teraz jedynie bywam wściekły. Pozdrawiam.
na Grupie Pracuj jaki dziś pakiety latają. 1 transakcja 44 000 akcji po 59 zł za akcje i druga 40 000 po 59 zł. Za 5 mln zł poszło w 6 minut (10:39 i 10:45). Fundy wchodzą w HR ?